ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με ένα όνειρο τρελό...

Με ένα όνειρο τρελό...

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται Μάιο μήνα με την ομάδα και τον κόσμο να ζουν με ένα όνειρο τρελό: «Ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό». Ένα όνειρο τρελό, που όμως έχει ως οδηγό έναν άνθρωπο που ήδη το έχει πραγματοποιήσει, Και επειδή… ένα ίσον κανένα, για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ η ευκαιρία που έχει να διεκδικεί – μετά το Europa League που πανηγύρισε πέρυσι όντας στον πάγκο της Σεβίλλης – τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του μέσα σε έναν χρόνο δεν θέλει να πάει χαμένη, αυτή τη φορά καθοδηγώντας τον Ολυμπιακό. Το ίδιο και οι παίκτες του.

Τα πάντα στον σύλλογο περιστρέφονται γύρω από τις δύο αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα, αρχής γενομένης από τον πρώτο ημιτελικό του Conference League στο Μπέρμιγχαμ το βράδυ της Πέμπτης (2/5, 22:00).

Ο Βάσκος τεχνικός του Θρύλου έχει ήδη κάνει τα πλάνα του για το παιχνίδι με την αγγλική ομάδα, θέλοντας να «αποδράσει» από το «Βίλα Παρκ» με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας πολύ καλά την ποιότητα και την ένταση η οποία υπάρχει στην Premier League, το επίπεδο δυσκολίας για τον Ολυμπιακό είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς στα οποία ο «Μέντι» ήταν στον πάγκο των Πειραιωτών, με Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φενέρμπαχτσε.

Ο 63χρονος Βάσκος έχει ζητήσει από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση, χωρίς περιττές ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, ταχύτητα στην σκέψη και στις επιστροφές, ενώ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάθε φάση που μπορεί να πάρει από στημένα.

Αν και πάντα φροντίζει να εκπλήσσει με τις επιλογές του στο βασικό σχήμα, δύσκολα θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε σχέση με τις δυνατότητες που του δίνει η ευρωπαϊκή λίστα.

Η μοναδική θέση που φαίνεται να παραμένει ανοιχτή, είναι αυτή που διεκδικούν Ιμπόρα, Όρτα και Γιόβετιτς, με τον πρώτο να είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα και ενώ η οποιαδήποτε επιλογή θα καθορίσει ουσιαστικά και το πλάνο δράσης.

Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί μοιάζουν να είναι οι άλλοι δέκα που δύσκολα θα  βγουν από την 11άδα, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Μασούρας και Ντόη, που όμως αναμένεται να ταξιδέψουν με την αποστολή. 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ