Εντυπωσίασε ξανά ο Θρύλος!
Πολύ καλή αγωνιστική εικόνα παρουσίασε σε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας ο Ολυμπιακός επί ολλανδικού εδάφους, όμως δεν κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει τη νίκη, αν και είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες! Οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με τη Χέρενφεν, ενώ την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Ντεν Χάαγκ στις 16:00. Σκόρερ του τέρματος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Τσικίνιο, με τον Γιάρεμτσουκ να στέλνει την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα των Ολλανδών, αλλά τα γκολ του να ακυρώνονται.
Ο αγώνας
Μία διαφορετική ενδεκάδα παρέταξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος επέλεξε τους: Πασχαλάκη, Μπρούνο, Πιρόλα, Ρέτσο, Ροντινέι, Σιπιόνι, Λιατσικούρα, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Πνευμονίδη και Γιάρεμτσουκ.
Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν το παιχνίδι τους και ξεκίνησαν να πιέουν ψηλά από νωρίς. Στο 11' απείλησαν με τον Γιάρεμτσουκ, όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις, απείλησαν με τον Ριβερά, ο οποίος στο 18' έκανε ένα σουτ έω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ο Ολυμπιακός βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως και τις δύο φορές, ο Γιάρεμτσουκ είδε τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία ψηλά και να ακυρώνει τα δύο τέρματα που πέτυχε, έπειτα από φοβερές σέντρες του Πνευμονίδη από τα αριστερά. Με αρκετή δόση τύχης και έπειτα από πολλές κόντρες στο κέντρο, οι Ολλανδοί βγήκαν σχεδόν μόνοι τους με τον Πασχαλάκη και έκαναν το 1-0 με τον Μπράουερς στο 27'.
Ο Θρύλος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να ισοφαρίσει, όμως στο 30' η κεφαλιά του Ρέτσου έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ροντινέι, κατέληξε άουτ. Μάλιστα, στο 38' οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξανά μία νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Γιάρεμτσουκ πήρε μία εξαιρετική πάσα από τον Ζέλσον, εκείνος πέρασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όμως οι αμυντικοί των Ολλανδών πρόλαβαν να σώσουν. Στη συνέχεια της φάσης ο Γιάρεμτσουκ πήρε ξανά την μπάλα, σούταρε με το αριστερό, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι κράτησαν το «μηδέν».
Στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, οι Πειραιώτες πήραν από νωρίς αυτό που άξιζαν. Στο 50' ο Πνευμονίδης πίεσε τους αμυντικούς της Χέρενφεν, τους ανάγκασε να κάνουν το λάθος και ο Θρύλος κέρδισε την κατοχή. Ο Τσικίνιο συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γιάρεμτσουκ, με τον Ουκρανό να γυρίζει στον Πορτογάλο και εκείνος με ένα όμορφο σουτ να κάνει το 1-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά, ενώ στο 62' ο Λιατσικούρας, μετά από μία εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έβγαλε για τον Πνευμονίδη, όμως ο νεαρός εξτρέμ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έκτοτε, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως από στατικές φάσεις, αλλά να μη βρίσκουν κάποιο τέρμα.
Ο Θρύλος είχε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει το 1-2, όταν στο 86' οι Ροντινέι και Πνευμονίδης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Χέρενφεν: Νόπερτ, Ζαγαρίτης, Κέρστεν, Χόπλαντ, Πετρόβ, Όβερεμ, Σμανς, Τρένσκοβ, Μπρόουερς, Ριβερά, Βέντε
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπρούνο, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Σιπιόνι (63′ Νασιμέντο), Λιατσικούρας, Τσικίνιο, Μαρτίνς (81′ Βέζο), Πνευμονίδης, Γιάρεμτσουκ (73′ Μασούρας).







