ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Λύσεις και από τους στόπερ!

Λύσεις και από τους στόπερ!

 Με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να απουσιάζει στο Κόπα Άφρικα, ο Ολυμπιακός χάνει σημαντικό… μερίδιο των γκολ του και ήδη η απουσία του Μαροκινού φορ, φάνηκε στον αγώνα με την Κηφισιά. Για το λόγο αυτό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρέπει να βρει γκολ από όλες τις θέσεις, για να… καλυφθεί το κενό του Ελ Κααμπί.

 Για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός έστειλε έξι φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Γιάννη Νικοπολίδη και μεταξύ των σκόρερ ήταν και δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο λόγος για τον Αλέξη Καλογερόπουλο που έκανε και σεφτέ στα γκολ με τον θρύλο, ενώ ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, Παναγιώτης Ρέτσος, επέστρεψε με γκολ. Έχοντας επίσης μια καλή ευκαιρία και με την Κηφισιά από εκτέλεση κόρνερ να σκοράρει με κεφαλιά.

 Για τον Ρέτσο μάλιστα το γκολ αυτό δεν ήταν το πρώτο για φέτος, αφού είχε ήδη βρει δίχτυα και στους αγώνες με τον Βόλο και τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα. Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως στην καριέρα του στο λιμάνι και σε 148 συμμετοχές έχει πέντε τέρματα, η φετινή σεζόν του δίνει ήδη ένα… ρεκόρ τριών γκολ. Κάτι φυσικά που δεν ήρθε τυχαία, αφού ο Μεντιλίμπαρ συνηθίζει να ζητάει από την αεροπορία του να ανεβαίνει στις στατικές φάσεις.  Σε ό,τι αφορά τον Καλογερόπουλο μάλιστα προστέθηκε και αυτός τους σκόρερ από τη θέση του στόπερ, αφού ήδη είχε κάνει τη… δουλειά και ο Ζουλιάν Μπιανκόν, που είχε πετύχει δύο γκολ στο κύπελλο Ελλάδας και την πεντάρα επί του Βόλου. Μιλάμε λοιπόν για έξι γκολ από κεντρικούς αμυντικούς και αν ο Λορέντζο Πιρόλα γίνει και αυτός πιο εύστοχος σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στον αγώνα με τον Άρη όπου είχε κάποιες καλές στιγμές, τότε θα δούμε ακόμα περισσότερα γκολ από τη θέση του σέντερ μπακ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ