Το… μάθημα της Φιλαδέλφειας!
Η ΑΕΚ έχει μια δυναμική στις στατικές φάσεις και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του θέλουν να δώσουν μεγάλη έμφαση στο πως η ομάδα του Πειραιά θα αμύνεται στον… αέρα. Με τους Ρέτσο και Πιρόλα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ως αμυντικό δίδυμο, τον Κωσταντή Τζολάκη πανέτοιμο επίσης για να βγει και να «καθαρίσει» φάσεις με τα χέρια, αλλά ακόμα και τους επιθετικούς των γηπεδούχων, όπως τον Ελ Κααμπί και τον Ταρέμι να δίνουν αμυντικές λύσεις «κόβοντας» τα γεμίσματα από «στημένα» των κιτρινόμαυρων.
Το παράδειγμα από το παιχνίδι του δεύτερου γύρου στην Νέα Φιλαδέλφεια, πρέπει να λειτουργήσει ως «οδηγός» για τον Ολυμπιακό προκειμένου να μη βρει μπροστά του τις ίδιες δυσκολίες. Να θυμίσουμε πως το γκολ του Βάργκα για την ΑΕΚ προήλθε από κόρνερ και κεφαλιά του πρώην επιθετικού της Φερεντσβάρος, ενώ λίγο αργότερα η μεγάλη φάση της Ένωσης με δοκάρι και Τζολάκη να λένε «όχι» σε Γιόβιτς και Πινέδα, προήλθε από μια εκτέλεση φάουλ του Μαρίν. Από τα πόδια του Ρουμάνου είχε ξεκινήσει και το γκολ, ενώ είναι γενικότερα ο βασικότερος λόγος που η ΑΕΚ έχει σκοράρει εφέτος 18 φορές από στατικές φάσεις (κόρνερ, φάουλ), με 10 εξ αυτών στην Σούπερ Λιγκ.
Από τη δική του μεριά βέβαια και ο Ολυμπιακός έχει «πληγώσει» τη φετινή σεζόν την ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς με στημένη φάση και συγκεκριμένα με κεφαλιά του Ταρέμι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ποντένσε στον πρώτο γύρο.







