Aνακοίνωσε τον Πέντερσεν ο Θρύλος!
Αναμενόταν. Και έγινε! Ο Θρύλος έχει νέο δεξιό μπακ και είναι ο Μάρκους Πέντερσεν, από το… πάνω ράφι και είναι έτοιμος για… σπουδαία πράγματα! Ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 29/8, η μεταγραφή του ακραίου αμυντικού, ο οποίος θα φορά, πλέον, την τιμημένη «ερυθρόλευκη»!
Οι τελευταίες λεπτομέρειες διευθετήθηκαν, με την έλευση του Πέντερσεν, στην Ελλάδα. Ο πρώην παίκτης της Τορίνο και διεθνής και μουντιαλικός με την Εθνικη Νορβηγίας έρχεται για να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό και να δώσει, μαζί με τον Τικνιζιάν, στα αριστερά, την ισορροπία, που θέλει ο Μεντιλίμπαρ στα άκρα της άμυνας!
Ο Ολυμπιακός προχώρησε αποφασιστικά για την απόκτησή του από την Τορίνο, με το deal να φτάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 6 εκατ. ευρώ συν 2 εκατ. σε μπόνους, ενώ στην Ιταλία έχει γίνει λόγος και για ποσοστό μεταπώλησης 10%.
Ο Πέντερσεν έρχεται στον Πειραιά έχοντας σημαντικές παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Τρόμσο, ακολούθησαν η Μόλντε και η Φέγενορντ, ενώ με την Τορίνο κατέγραψε 64 συμμετοχές, ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.
Βασική του θέση είναι αυτή του δεξιού μπακ, όμως η δυνατότητά του να αγωνιστεί και στην αριστερή πλευρά προσφέρει επιπλέον λύσεις. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ταχύτητα, ένταση και πολλά τρεξίματα, στοιχεία που αναζητούσε ο Ολυμπιακός για τα άκρα της άμυνάς του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν.
Ο διεθνής Νορβηγός, γεννημένος στις 16 Ιουλίου 2000, αγωνιζόταν στην Ιταλία για λογαριασμό της Torino, με τη φανέλα της οποίας έκανε 64 συμμετοχές.
Το 2021 είχε αποκτηθεί από τη Feyenoord (89 συμμετοχές, ένα γκολ και επτά ασίστ), ενώ την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 φόρεσε τη φανέλα της Sassuolo.
Προτού πάρει μεταγραφή στην Ολλανδία ο Πέντερσεν, αγωνίστηκε σε Tromsø IL και Molde FK. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έχει παίξει 87 φορές στη Serie A, 60 στην Eredivisie, 14 στο Europa League και 10 στο Conference League.
Είναι 36 φορές διεθνής με την εθνική Νορβηγίας και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο αγωνίστηκε τέσσερις φορές στην εντυπωσιακή πορεία της εθνικής του ομάδας μέχρι τα προημιτελικά.
Μάρκους, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό!









