Ο Θρύλος είναι εδώ!
Αυτός είναι ο Θρύλος! Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» την Γιαγκελόνια στην «λάβα» του «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε σεφτέ στη League Phase του Europa League, επικρατώντας με 2-1, χάρη στα γκολ των Γιάρεμτσουκ και Γκονζάλες.
O Oλυμπιακός με την «λάβα» του Καραϊσκάκη, μπήκε φουριόζος στο ματς και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε από νωρίς το γκολ, κλείνοντας τη Γιαγκελόνια στα καρέ της. Στο 16’, ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε ωραία, ο Τσικίνιο έφερε κεντρικά στον Γκονσάλες, εκείνος άνοιξε στα δεξιά για τον Σάλιακα που μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε με το δεξί, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Γιαγκελόνια. Οι Πολωνοί ξεμύτισαν από τα καρέ τους μετά το πιεστικό 15λεπτο των Πειραιωτών και στο 19’, ο Πρέλετς νίκησε στη μονομαχία τον Ρέτσο και μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πλάσαρε δυνατά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ορτέγκα έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κονσεϊσάο. Δευτερόλεπτα μετά, η Γιαγκελόνια σε νέα αντεπίθεση στο transition, βρήκε το γκολ, με τον Σμιτ, μετά από φάση διαρκείας μέσα στην «ερυθρόλευκη» περιοχή. Οι παίκτες του Αλγουαθίλ προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και να… επιστρέψουν στην διεκδίκηση του ματς και στο 31’, ο Τσικίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ζότα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Αμπράμοβιτς απέκρουσε. Στο 42’, o Ζέλσον έκλεψε από τα αριστερά της περιοχής και τροφοδότησε τον Γκονσάλες που πλάσαρε, αλλά ο Αμπράμοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο «Ορμίγκα» πήρε το αίμα του πίσω. Μετά την εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Ζότα πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ρέτσος τη δεύτερη και ο Αρμάντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά έπειτα από ασταθή απόκρουση του Αμπράμοβιτς για το 1-1.
Ο Αλγουαθίλ πέρασε στο ματς τον Τικνιζάν αντί του Μπρούνο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το μομέντουμ και με σύμμαχο τον κόσμο τους είχαν πολιορκήσει την εστία των Πολωνών και είχαν σημαντικές στιγμές για την ανατροπή. Όπως αυτή στο 59’, ο Φρόιλερ πέρασε κάθετα για τον Ζότα που εκτέλεσε από δύσκολη γωνία, ο Αμπράμοβιτς σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν περισσότερο και είχαν… κατασκηνώσει στην περιοχή της Γιαγκελόνια, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το γκολ. Μέχρι το 84’, ο Φρόιλερ έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τη δεξιά γωνία της περιοχής και ο Ουκρανός με μια υπέροχη γυριστή κεφαλιά τίναξε τα δίχτυα του Αμπράμοβιτς για το 2-1. Στο 90+2’, ο Ζέλσον μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε για τον Ρέτσο που πλάσαρε με το δεξί και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.








