ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Be Active

Be Active

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να είναι υπερήφανος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Αναλυτικά η ενημέρωση για το θέμα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Αυτή η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ως στόχο την προώθηση του Αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη κατά την διάρκεια της εβδομάδας 10-18 Σεπτεμβρίου.

Ο αθλητισμός άλλωστε αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ευρωπαίων σε προσωπικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Σύμφωνα με την Ευρωπαίκή Επιτροπή, περίπου 7,4 εκατ. συμπολίτες μας απασχολούνται σε εργασίες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τον Αθλητισμό, ενώ το σύνολο του οικονομικού αποτελέσματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκού ΑΕΠ από τον Αθλητισμό, ανέρχεται σε 294 Δις Ευρώ, με τους τομείς του Τουρισμού, του Fitness, των Media και της Εκπαίδευσης να λαμβάνουν σημαντικά οικονομικά οφέλη από την Αθλητική Δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Commission, το 59% των Ευρωπαίων πολιτών δεν γυμνάζονται σχεδόν καθόλου ενώ το 41% επιδίδεται σε κάποια μορφή άθλησης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Από αυτό και μόνο το στατιστικό στοιχείο, καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε σαν Ευρωπαίοι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα κίνητρα είναι πολύ σημαντικά. Οι ευρωπαίοι άλλωστε απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί αθλείστε;» απάντησαν κατά σειρά προτίμησης, 62% επειδή κάνει καλό στην υγεία τους, 40% για την καλύτερη φυσική κατάστασή τους και την εικόνα τους, κατά 36% επειδή το βρίσκουν χαλαρωτικό σαν δραστηριότητα, ενώ 30% των απαντήσεων συγκέντρωσε η επιλογή ότι ασκούνται επειδή απλά τους ικανοποιεί.

Στην αντίπερα όχθη, στους λόγους που αποτρέπουν τους Ευρωπαίους από το να ασκούνται οι απαντήσεις συγκεντρώθηκαν κατά 42% στην έλλειψη χρόνου, 20% στην έλλειψη κινήτρων, 13% λόγω ασθενειών ή κάποιας αναπηρίας και 10% στην αδυναμία κάλυψης του κόστους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Άθλησης έχει σαν σκοπό να ενεργοποιήσει όσο περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται και να τους προτρέψει στο να κινητοποιηθούν. Άσκηση άλλωστε δεν σημαίνει απαραίτητα η εγγραφή σε κάποιο αθλητικό σύλλογο ή σε κάποιο γυμναστήριο. Η κινητοποίηση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και με την απόφασή μας να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάμε στη δουλειά μας, ή να κάνουμε έναν απολαυστικό περίπατο αντί για να καθίσουμε στο σαλόνι μας να δούμε τηλεόραση.

BEACTIVE λοιπόν, ας ενεργοποιηθούμε όλοι μας, και ας κάνουμε μια χάρη στον εαυτό μας...".

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ