ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Όταν...προσκύνησε και η "Βασίλισσα"

Όταν...προσκύνησε και η

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που έχει καταφέρει να νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Και το έκανε μάλιστα, σε μια από τις χειρότερες -από βαθμολογικής συγκομιδής- σεζόν του στο Champions League!

Ήταν 6 Δεκεμβρίου, σαν σήμερα δηλαδή, του 2005... Δέκα χρόνια πίσω, όταν ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κοιτάξει στα μάτια τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια που έπαιρναν μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εκείνο το βράδυ, στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Θρύλος, με τον Νορβηγό Τροντ Σόλιντ στο "τιμόνι" του, κατάφερε να γράψει ιστορία αναγκάζοντας την "Βασίλισσα της Ευρώπης" να... υποκλιθεί στην ανωτερότητά του.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος τερμάτισε 4ος στον όμιλό του εκείνη τη σεζόν συγκεντρώνοντας μόλις 4 βαθμούς, επικράτησε των Μαδριλένων με 2-1 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν ο Μπουλούτ (50') και ο Ριβάλντο (87'). Για την Ρεάλ είχε σκοράρει ο -νεαρός τότε- Σέρχιο Ράμος (7') δίνοντας μάλιστα, το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα.

Ο Θρύλος είχε αγωνιστεί σ' εκείνο το ματς με τους εξής:

Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Μπουλούτ, Καψής (65' Κωστούλας), Σούρερ, Στολτίδης, Τουρέ, Ριβάλντο, Καφές (80' Μπαμπανγκίντα), Τζόρτζεβιτς, Ντάνι (58' Οκκάς).

Κι όσο γι' αυτούς που ισχυρίζονται ότι η Ρεάλ είχε έρθει στο Φάληρο με τα "δεύτερα", στην 11άδα της είχε παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Σέρχιο Ράμος, ο Σολδάδο, ο Μπαπτίστα και ο Γκράβενσεν.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ