ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Πληρώνονται για να χτυπάνε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη" (ηχητικό)


Παρέμβαση στο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, Metropolis έκανε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με όλα όσα ακούστηκαν για τις άδειες για ραδιοφωνικές μεταδόσεις στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, αναφέρθηκε για όλα εκείνα τα Μέσα που ασκούνε καθημερινά «πόλεμο» στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τι είπε για τους... ελεύθερους σκοπευτές, αλλά και για τον κ. Πετρουλάκη που "φωνάζει τζάμπα σε όλη του ζωή".

Μπορείτε να ακούσετε (ακριβώς πάνω από την πρώτη παράγραφο) όλο το ηχητικό με τις δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά... Διαβάστε ευθύς αμέσως όσα τόνισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης...

 

-Κ.Καραπαπά, «φάγαμε» πόρτα από σας κάτω στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ζητήσατε 20.000 ευρώ.

«Δεν έχει φάει κανείς πόρτα. Τα δικαιώματα των ραδιοφωνικών μεταδόσεων της Σούπερ Λιγκ ανήκουν στις ΠΑΕ. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν κι αυτοί που έχουν τα ΜΜΕ, τι ισχύει. Ισχύει ότι κάθε ομάδα διαχειρίζεται μόνη της, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, τα ραδιοφωνικά δικαιώματα. Οπότε κάθε ΠΑΕ κοστολογεί τις μεταδόσεις όπως εκείνη νομίζει. Είναι απόλυτο δικαίωμά της και είναι κατοχυρωμένο από ό,τι ισχύει στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό είναι εύκολο, μπορεί όποιος θέλει να...».

-Αυτό ισχύει και για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ που είναι κρατική ας πούμε;

«Βεβαίως. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει (σ.σ.: ότι είναι κρατική). Δεν είμαστε ούτε κρατική ομάδα ούτε έχουμε κάποια σχέση με το κράτος διαφορετική. Οπότε όπως πληρώνουν όλοι, πληρώνει και η κρατική ΕΡΑ».

-Άρα άμα θέλετε, λέτε 5 ραδιόφωνα που ενδιαφέρονται...

«Κοστολογούμε τη μετάδοση και όποιο ραδιόφωνο θέλει κάνει μετάδοση. Όπως και ο εκάστοτε ραδιοφωνικός σταθμός έχει το προϊόν του και το πουλάει και έχει διαφημίσεις και εισπράττει, έτσι και οι ποδοσφαιρικές ομάδες ακολουθούν μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Μου έκανε εντύπωση. Πράγματι τα δύο ραδιόφωνα ζήτησαν να κάνουν μετάδοση και τους είπαμε βεβαίως να κάνετε μετάδοση αρκεί να πληρώσετε το αντίτιμο. Ήταν το δικό σας ραδιόφωνο και ο ΣΠΟΡ ΕΦ ΕΜ από την Αθήνα. Τα άλλα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης δεν ζήτησαν ποτέ να κάνουν μετάδοση. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση το λέω αυτό. Κάπου διάβασα ότι όλα τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης δεν μπήκαν κτλ. Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ. Και ένας κύριος που βγαίνει στο TV Μακεδονία, ο κ. Πετρουλάκης, έκανε και δηλώσεις σε σάιτ της Θεσσαλονίκης και είπε ότι δεν μας επέτρεψε ο Ολυμπιακός να κάνουμε μετάδοση. Δεν ισχύει ποτέ γιατί δεν μας ζήτησε να κάνει μετάδοση ο σταθμός του».

-Άρα όπως λέτε δεν έστειλε, προφανώς λόγω εξόδων, αίτημα να κάνει μετάδοση...

«Ποτέ».

-Γιατί αυτά τα δύο ραδιόφωνα και γιατί αυτή τη χρονική στιγμή;

«Γιατί δεν πλήρωσαν το ποσό για τη μετάδοση, είναι πολύ απλό. Γιατί τώρα αποφασίσαμε ότι θ' ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική με βάση τις μεταδόσεις και τα έσοδα που υπολογίζουμε. Αυτά είναι δική μου δουλειά, ως διευθυντής επικοινωνίας σε συνεργασία με το εμπορικό τμήμα, να καθορίζω κάποια έσοδα που πρέπει να έρθουν από μεταδόσεις και μπορούμε να εισπράξουμε. Σας λέω επίσης, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, σας λέω ότι υπήρξαν πολλοί συνάδελφοί σας οι οποίοι φιλοξενήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ουδέποτε είχαν το παραμικρό πρόβλημα. Κανείς δεν απέκλεισε κανέναν. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση, ειδική και εσωτερική, δεν έχουν σχέση με μας».

-Το ερώτημα είναι γιατί αυτή τη χρονική στιγμή; Γιατί πέρσι και πρόπερσι...

«Αν κάτι πάει στραβά, διορθώνεται. Και πριν από χρόνια δεν υπήρχαν δικαιώματα στο Γιουρόπα Λιγκ, ήταν ελεύθερα».

-Γιατί τόσα χρόνια δεν ζητήθηκαν ποτέ χρήματα και κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος που ζητάει για ραδιοφωνική μετάδοση;

«Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σε όλα, έτσι και σ' αυτό. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν οι ομάδες ότι έχουν ένα προϊόν που μπορούν να το διαχειρίζονται όπως εκείνες νομίζουν. Δεν γίνεται στο δικό μας γήπεδο να μη μπορούμε να διαχειριστούμε ένα προϊόν δικό μας, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος επαναλαμβάνω. Όπως η Nova έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έτσι και οι ομάδες έχουν τα ραδιοφωνικά».

-Άρα τόσα χρόνια που γίνονταν μεταδόσεις ήταν με καλή πίστη από πλευράς ομάδων;

«Δεν ήταν μόνο αυτό. Είναι ότι από φέτος έχει ξεκαθαριστεί τι ισχύει από τη Λίγκα. Εμείς από φέτος έχουμε αρχίσει να το κάνουμε αυτό και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Προφανώς δεν ενδιαφέρθηκε κάποιο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αλλά μπορείτε να ρωτήσετε και να μάθετε ότι στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια εμείς ζητήσαμε (σ.σ.: αντίτιμο για τα δικαιώματα) από ραδιόφωνα που ενδιαφέρθηκαν να μεταδώσουν. Δεν το κάναμε τώρα για τον ΠΑΟΚ ή τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης. Να μην υπάρχει αυτή η παρεξήγηση».

-Βγάλατε μια ανακοίνωση και λέτε εδώ: τα δικαιώματα των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ανήκουν στην κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά και θα ζητάμε όποιο αντίτιμο κρίνουμε. Δεν θα απολογηθούμε στα λαδωμένα λαμόγια των βοθροσάιτ ή των ραδιοφωνικών σταθμών που ξερνάνε μίσος για τον Ολυμπιακό.

«Βεβαίως. Θέλετε να σας πω συγκεκριμένα;»

-Βεβαίως, θα ναι πολύ καλό...

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες ειδικού σκοπού που έχουν στηθεί μόνο και μόνο για να χτυπάνε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη καθημερινά. Πληρώνονται γι' αυτό. Πήραν χρήματα για να κάνουν αυτές τις ιστοσελίδες για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αυτό είναι δημοσιογραφία; Αυτό είναι εργολαβία. Είναι ελεύθεροι σκοπευτές, δεν είναι δημοσιογράφοι. Έχουν την υποχρέωση να έχουν καθημερινά οκτώ δημοσιεύματα εναντίον του Ολυμπιακού και του κ. Μαρινάκη. Αυτή είναι η δουλειά τους. Κάποιοι απ' αυτούς που δουλεύουν στο σταθμό σας το κάνουν αυτό, όπως ο κ. Θωμαΐδης που είναι εργολάβος. Κάποια σάιτ επίσης όπως το sdna και διάφορα άλλα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εγώ τα λέω».

-Με προλάβατε. Επειδή ο κόσμος σχηματίζει μια άποψη και χρησιμοποιείτε βαρύτατους χαρακτηρισμούς...

«Έτσι τα λέω πάντα. Είμαι κι εγώ βαρύς γι' αυτό».

-Νομίζω θα ήταν πολύ χρηστικό να κατονομαστούν αυτοί οι οποίοι λαδώνονται.

«Αν θέλετε ανάλαφρους και όχι βαρείς να πάτε στον κ. Ζουράρι. Έχετε κι έναν ανάλαφρο γραφικό που τα λέει ανάλαφρα. Εγώ δεν έχω σχέση με τα ανάλαφρα.

-Θέλετε να μας πείτε λοιπόν...

«Μα σας είπα. Σας το είπα ξεκάθαρα...»

-Τον κ. Θωμαΐδη.

«Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Καλά ο κ. Θωμαΐδης είναι γνωστός χρόνια. Εσείς ειδικά τον ξέρετε χρόνια. Δεν τον μαθαίνουμε τώρα, τα τελευταία χρόνια που είναι υπάλληλος του κ. Αλαφούζου, και κάνει ό,τι του λέει ο κ. Αλαφούζος. Υπάρχουν κι άλλα... φρούτα. Από άλλα σάιτ που έχουν πληρωθεί πολύ καλά από ποδοσφαιρικούς παράγοντες για να χτυπάνε τον κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Όλοι αυτοί έχουν καταδικαστεί στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση».

-Άρα κ. Καραπαπά μας λέτε ότι αν το ράδιο Θεσσαλονίκη δεν είχε τον κ. Θωμαΐδη θα έκανε κανονικά τη μετάδοση. Αυτό μας λέτε τώρα... Το δικό μας ραδιόφωνο την... πλήρωσε, σε εισαγωγικά...

«Όχι, δεν σας είπα αυτό. Σας είπα ότι το δικό σας ραδιόφωνο δεν πλήρωσε το αντίτιμο της μετάδοσης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν έκανε μετάδοση γιατί δεν πλήρωσε το αντίτιμο που ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μ' αυτό που έγραψα στη συνέχεια δεν μιλάω, πια, για τη μετάδοση αλλά για τη συνέχεια. Μετά το γεγονός αυτό, κάποιοι έκαναν κριτική με άλλα μέτρα και σταθμά. Άσχετα με τη μετάδοση λοιπόν είπα ότι δεν θα απολογηθούμε στον καθένα για το πως διαχειριζόμαστε τα δικαιώματά μας».

-Έγινε κατανοητό κι αυτό λοιπόν. Εσείς δηλαδή μας λέτε ότι υπάρχει ραδιόφωνο που σας έδωσε 20.000 ευρώ για τη μετάδοση; Υπάρχει κάτι τέτοιο;

«Ναι, υπάρχει. Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει;»

-Είναι σα να πουλάς το αυτοκίνητό σου και να ζητάς ένα εκατομμύριο...

«Κάπου το διάβασα αυτό... Στο κάτω κάτω μην το αγοράσετε το αυτοκίνητό μου».

-Λέτε ότι γίνεται άδικη κριτική στον Ολυμπιακό ή ότι είναι στοχοποιημένος ο κ. Μαρινάκης.

«Λέω ότι κάποιοι εργολαβικά, η δουλειά τους είναι, να χτυπάνε καθημερινά τον κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Πληρώνονται γι' αυτό και αυτό κάνουν. Είναι κοινοί συκοφάντες. Έχουν καταδικαστεί γι' αυτό, τελεσίδικα και από τον Άρειο Πάγο. Είναι απλά και κατανοητά αυτά που λέω, έτσι;»

-Ναι, κατανοητό.

«Κατανοητό αλλά δεν το βλέπω πουθενά γραμμένο. Ότι ο κ. Θωμαΐδης έχει καταδίκη από τον Άρειο Πάγο. Πού είναι το κατανοητό;»

-Επειδή φαντάζομαι υπάρχουν μηνύσεις ένθεν και ένθεν...

«Όχι ένθεν και ένθεν. Υπάρχουν δικές μας μηνύσεις και αγωγές οι οποίοι επιδικάζονται στα δικαστήρια και στις οποίες νικάμε σωρηδόν. Δεν υπάρχει μήνυση ή αγωγή που να την έχει απορρίψει δικαστήριο».

-Είναι αδόκιμο να κάνω τον ρόλο του υπερασπιστή του συναδέλφου μου...

«Ναι, μην τον κάνετε, μην τον κάνετε. Ο συγκεκριμένος άλλωστε είναι δικαστής, δεν χρειάζεται δικηγόρους. Δεν θέλω να κάνουμε αυτή την κουβέντα τώρα. Δεν θέλω να μου χαλάσει και η διάθεσή μου να μιλάω για τον κ. Θωμαΐδη μεσημεριάτικα. Μη με αναγκάζετε να το κάνω αυτό».

-Αν θέλει ο κ. Θωμαΐδης μπορεί να παρέμβει...

«Δεν θέλω να χαλάσω τη μέρα μου. Εγώ απλά βγήκα για να ξεκαθαρίσω τι ισχύει για τα ραδιοφωνικά δικαιώματα».

-Πάντως ο κ. Θωμαΐδης φεύγει από το ραδιόφωνο συνοδευόμενος από ισχυρή...Από την αντιτρομοκρατική.

«Γιατί, τον πείραξε κανείς;»

-Όχι, απλά βλέπω κάτι θηρία που τον συνοδεύουν και λέω μακάρι να συνοδεύουν κι εμένα.

«Μπορεί να κάνει γυμναστική μαζί τους...»

-Ερώτηση, υπάρχει τιμοκατάλογος για τα ματς;

«Εγώ αποφασίζω την τιμή του κάθε παιχνιδιού. Εξαρτάται αν είναι ντέρμπι κτλ. Μπορεί σε άλλο ματς να είναι λιγότερο».

-Άρα ήταν δική σας απόφαση;

«Εγώ είμαι Διευθυντής Επικοινωνίας του συλλόγου, άρα ήταν δική μου απόφαση».

-Ναι αλλά δεν είπατε ότι δεν μπορώ εγώ τώρα να πάρω μια απόφαση αν δεν ρωτήσω τον ιδιοκτήτη μου; (Γι' αυτό πληρώνεται, απαντάει και επισημαίνει ο συμπαρουσιαστής).

«Τί εννοείτε; Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος οργανισμός».

-Δεν του είπατε του κ. Μαρινάκη δηλαδή αυτούς τους βρωμιάρηδες, που είναι και λιμά, να τους ζητήσουμε 20 χιλιάρικα για να μην τους βάλουμε μέσα;

«Πάλι λέτε κάτι άλλο απ' αυτό που είπα εγώ. Σας λέω ότι είναι διαφορετικό το 20άρικο (σ.σ.: χιλιάδες ευρώ) για την μετάδοση και διαφορετικό οι λιγδιάρηδες που υπάρχουν ούτως ή άλλως».

-Το ράδιο Θεσσαλονίκη δηλαδή πλήρωσε;

«Δεν θα κάνουμε ανάλυση τώρα. Μπορεί να έχουμε και άλλη συνεργασία».

-Εννοείτε ότι μπορεί να υπάρχει και ανταποδοτικότητα. Με διαφήμιση. Σωστά, σωστά...

«Για παράδειγμα, ραδιόφωνα στην Αθήνα παίζουν διαφήμιση για τα διαρκείας μας και υπάρχει αυτή η ανταλλαγή. Υπάρχει άλλο καθεστώς».

-Δηλαδή λέτε ότι μόνο ο δικός μας σταθμός έστειλε από τη Θεσσαλονίκη για μετάδοση και του ζητήθηκαν 20.000 ευρώ.

«Ναι. Τους είπαμε βεβαίως ό,τι θέλετε και αυτό είναι το αντίτιμο».

-Άρα ο κ.Πετρουλάκης τζάμπα φώναζε;

«Τζάμπα φώναζε, όπως τζάμπα φωνάζει σε όλη του τη ζωή απ' όσο έχω καταλάβει. Αυτό βέβαια είναι δικό του πρόβλημα».

-Εντάξει, ας μη μιλάμε τώρα γιατί δεν είναι μαζί μας και μας φέρνετε σε δύσκολη θέση.

«Καλά, δεν μπορούμε κ. Ραπτόπουλε να μιλάμε στο ραδιόφωνο και να είναι όλοι παρόντες...»

-Εγώ που το ερμηνεύω ως μια αμυντική πολιτική του Ολυμπιακού όλο αυτό. Ακούμε για την ΕΠΟ ότι θα υπάρξουν εκλογές... Μήπως φαίνεται ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, θα επικρατήσει ο πιο ισχυρός, και αυτό αποτελεί έναν αμυντικό μηχανισμό;

«Δεν υπάρχει καμία αμυντική πολιτική, υπάρχει εμπορική κατεύθυνση πλέον που αφορά στα έσοδα από τις μεταδόσεις. Ισχύει για όλα. Όλα τ' άλλα που συζητιούνται είναι από του πονηρού και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Να σας πω και κάτι... Είναι ευκαιρία γιατί σας εκτιμώ και τους δύο και η επιλογή να με φιλοξενείτε στο σταθμό σας δείχνει και μία διάθεση ισορροπίας γιατί σε άλλες εκπομπές ξέρετε ότι κατακεραυνώνουν τον σύλλογο και εμάς χωρίς να έχουν τον αντίλογο. Ακούω πολλές φορές αυτά που συμβαίνουν στο Καραϊσκάκης από ραδιόφωνα και εμένα δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ. Θα σας πω, λοιπόν, κάτι. Στο συγκεκριμένο γήπεδο τα τελευταία χρόνια, όποιος έχει έρθει οι συνθήκες είναι καταπληκτικές, στο "Καραϊσκάκης" υπάρχουν οι καλύτεροι χώροι για δημοσιογράφους, τουλάχιστον αυτό μας έλεγαν οι ομάδες που ερχόντουσαν για το Champions League. Υπάρχουν γενικώς οι συνθήκες για να δουλέψει ο κάθε δημοσιογράφος. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας μηχανισμός προπαγάνδας κατά του κύριου Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, το βλέπετε καθημερινά, δεν περιμένετε εμένα να το πω. Τα περί εκλογών της ΕΠΟ εμένα δεν με αφορούν. Εγώ εκπροσωπώ τον Ολυμπιακό, δεν με ενδιαφέρει τί θα κάνει η ΕΠΟ. Άλλωστε, αυτό το περίφημο παραμύθι περί εκλογών τελειώνει ακόμα και για τα μικρά παιδιά. Εξυγίανση μ' αυτά τα πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με το παρελθόν δεν μπορεί να γίνει».

-Πάντως ακούγονται πολλά. Για non paper, για διαιτητές που μιλάτε στα αποδυτήρια.

«Βεβαίως στέλνω non paper σε δημοσιογράφους. Όπως στέλνουν όλες οι ομάδες. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Έχουν κλειστά γκρουπ στο Facebook και μιλάνε. Έχουν δαιμονοποιήσει το non paper που ισχύει σε όλο τον κόσμο. Είναι μια τακτική που υπάρχει από την πολιτική μέχρι και το life style. Και όλοι λένε ο Καραπαπάς στέλνει non paper. Βεβαίως στέλνω καθημερινά και ενημερώνω τους ρεπόρτερ Ολυμπιακού. Το ίδιο κάνουν κι άλλες ομάδες που καταγγέλλουν τα non paper με πιο γελοίους τρόπους, με κλειστά γκρουπ στο facebook. Και το τρομερό ξέρετε ποιό είναι; Ότι όπως εκείνοι νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν τα δικά μας non paper, έτσι κι εμείς έχουμε αυτά που λένε στα γκρουπ τους. Ξέρουμε τι λένε».

-Είναι συμπέρασμά μου ότι αυτό αποτελεί αμυντική πολιτική του Ολυμπιακού.

«Είναι ευλογία ο καθένας να έχει τα συμπεράσματά του, αυτό που κάνετε τώρα, αυτό είναι υγεία. Όμως, να έχουν στηθεί κουκουλοφόροι μέσα στους θάμνους και να πυροβολούν συκοφαντικά είναι άλλο».

-Για να το ελαφρύνουμε, στο κανάλι του κύριου Μαρινάκη έχει θέση ο Νίκος Αλέφαντος;

«Ο κύριος Αλέφαντος έχει εκπομπή σε άλλο κανάλι. Να σας πω κάτι για να το ελαφρύνω και εγώ. Η εκπομπή του κύριου Θωμαΐδη στο ΣΚΑΙ είναι η μόνη μαγνητοσκοπημένη εκπομπή που έχει ζωντανές παρεμβάσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ