ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με το μέταλλο του πρωταθλητή!

Με το μέταλλο του πρωταθλητή!

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο 2016. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-1 τον Παναιτωλικό με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο μισάωρο, αλλά αυτό δεν πρέπει να παρασύρει κανέναν, μιας και υπάρχουν θέματα (όπως η αμυντική λειτουργία) που πρέπει οπωσδήποτε να λυθούν.

Ο Σεμπά στο 61’, ο Καρντόσο στο 83’ και ο Φιγκέιρας στο 85’ «υπέγραψαν» το 3-1 επί του Παναιτωλικού, ο οποίος είχε προηγηθεί με τον Κούσα στο 52’. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δύο δοκάρια, στο 45’ με τον Καρντόσο και στο 81’ με τον Μανθάτη.

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές, την ώρα που δεν έλειψαν και τα γνωστά θέματα στην άμυνα. Ο Μιλιβόγεβιτς και ο Ντε Λα Μπέγια είχαν μοναδική διπλή ευκαιρία στο 5’, με τον Παναιτωλικό να «απαντάει» με τις ευκαιρίες του Μύγα (9’) και του Βιέρα (τετ α τετ στο 10’)!

Ο Φιγκέιρας, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά αλλά δεν είχε την ίδια συνέχεια, σέντραρε στο 12’ στον αμαρκάριστο Ντε Λα Μπέγια στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ισπανός μπακ έκανε πολύ άσχημο τελείωμα. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε στο μισό γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει με τους πολύ γρήγορους Ουαρντά και Κλέσιο. Μάλιστα, έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μάρκος Πάουλο στο 43’, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος (από γύρισμα) του Φορτούνη, αλλά ήταν άστοχος στο πλασέ του. Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, ο κόσμος αποδοκίμασε, βλέποντας την ομάδα να μην είναι καλή.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχε να επιδείξει δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Καρντόσο. Πρώτα, στο 15’, ο Παραγουανός επιθετικός πήρε την μπάλα από το γύρισμα του Φιγκέιρας και, προ του Κυριακίδη, πλάσαρε άουτ από τα 5 μέτρα! Ο Καρντόσο απείλησε και στο 43’, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά το γύρισμα του Σεμπά.

Τα προβλήματα στην άμυνα δεν έλειψαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναιτωλικός τα εκμεταλλεύτηκε. Στη φάση του 52’ (εδώ ήταν το διπλό λάθος του Ντα Κόστα που με τα φάουλ του στον Μαρκόφσκι, τους έβαλε στην περιοχή), μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Κούσα. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 61’ με την προβολή του Σεμπά από τη χαμηλή σέντρα του Καρντόσο (1-1), αλλά έδειξε να μην έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση, μιας και τα λάθη ήταν συνεχόμενα.

Ωστόσο, στο τελευταίο 20λεπτο, το παιχνίδι απέκτησε «τρελό» ρυθμό. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 70’ με τον Μάρτινς, στο 77’ με τον Ντομίνγκες, στο 78’ με τον Καρντόσο και είχε και (δεύτερο) δοκάρι στο 81’ με το σουτ του Μανθάτη, λίγο πριν ολοκληρώσει την ανατροπή! Ο Φιγκέιρας έκανε το γύρισμα, ο Καρντόσο πλάσαρε από πολύ κοντά για το 2-1 του Θρύλου, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα. Πριν κοπάσουν, όμως, οι πανηγυρισμοί, ο Φιγκέιρας έκανε το 3-1 στο 85’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στο 93’ ο Καρντόσο είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει κι άλλο τέρμα. Ο Παναιτωλικός, ο οποίος στάθηκε αρκετά καλά, είχε απειλήσει στο 71’ (από μεγάλο λάθος του Λεάλι) και στο 72’ με τον Κλέσιο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε, λοιπόν, με νίκη το 2016, έβγαλε σπουδαία αντίδραση στο φινάλε, αλλά στην ομάδα γνωρίζουν τα θέματα που υπάρχουν (φάνηκαν και σήμερα) και πρέπει να τα διορθώσουν, ώστε να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος ο Θρύλος με το καινούργιο έτος...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (72’ Ντομίνγκες), Πάρντο (57’ Μανθάτης), Φορτούνης (46’ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντακιάς, Τσοκάνης, Μάκος, Γκόμες, Κλέσιο (89’ Μουνιόθ), Βιέρα (83’ Κουτρομάνος), Ουαρντά (73’ Ντα Ρόσα), Μαρκόφσκι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ