ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΘΡΥΛΟΣ πρωταθλητής ΚΟΝΤΡΑ σε όλη τη συμμαχία (και όχι μόνο)!

ΘΡΥΛΟΣ πρωταθλητής ΚΟΝΤΡΑ σε όλη τη συμμαχία (και όχι μόνο)!

Η πιο μεγάλη νίκη τη φετινή σεζόν για τον Θρύλο ήρθε στα Πηγάδια με ΜΑΓΚΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ εμφάνιση και με κόντρα διαιτησία 100% από τον Μάνταλο. Η ουσία είναι πώς οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν την καρδιά του πρωταθλητή, έπαιξαν πολύ καλή μπάλα, νίκησαν 2-0 και έκανε το πιο μεγάλο βήμα για το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους που δεν χάνεται πλέον με τίποτα!

"Ερυθρόλευκη" κυριαρχία!

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν "πέταξε" το πρώτο ημίχρονο. Διότι κατάφερε να μετουσιώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ματς σε ουσία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια και με κόντρα διαιτησία. Διότι σε ένα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας όπως αυτό στα Πηγάδια, πάλι η διαιτησία έπαιξε 100% εις βάρος του Θρύλου. Στο πρώτο ημίχρονο η φάση που έκανε... μπαμ ήταν του 10ου λεπτού, σε χέρι του Χατζητερζόγλου μετά την κεφαλιά του Ιντέγε και τον ρέφερι του ματς να είναι στα... τρία μέτρα και να μην καταλογίζει την παράβαση. Πάλι πρόκληση εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά ό,τι κι αν κάνετε δεν μπορείτε να σταματήσετε τον πρωταθλητή από την κατάκτηση του 44ου. Κάντε τα... δικά σας, αλλά στο τέλος ένα μένει. Ο Θρύλος στα ΠΟΝΑ με τις νίκες του, διότι κερδίζει ακόμα και τις προκλητικές διαιτησίας εις βάρος του.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο ήταν παθιασμένοι και αποφασισμένοι να φύγουν με το "διπλό" από τα Πηγάδια. Και το έδειξαν. Οι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Πορτογάλο σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τρίπολη (σ.σ.: Μιλιβόγεβιτς, Μάριν και Ιντέγε) έδωσαν πολλά. Ο Σέρβος έκανε πολλή δουλειά στον άξονα, ο Γερμανός ήταν αρκετά κεφάτος και το "κόκκινο μίλι" το "κάρφωσε" στο 38' για να γίνει το 0-1 σε μια φάση που υπήρξε άψογη συνεργασία με τον "Μίλι" και τον Σεμπά. Και την κατοχή στα πρώτα 45 λεπτά να φτάνει στο 73%, την ώρα που η Ξάνθη δεν κατάφερε να απειλήσει, ουσιαστικά, σε κανένα σημείο την εστία του Λεάλι.

Τα αίσχη του Μάνταλου και η τιμωρία από τον "Μίλι"!

Το δεύτερο μέρος ήταν χειρότερο από το πρώτο σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Μάνταλου. Ξεκινάμε με τη φάση του 60' όταν ο Λισγάρας με το "δολοφονικό" του μαρκάρισμα παραλίγο να... κόψει την μπάλα στον Σεμπά! Αλλά όπως φάνηκε ο διαιτητής και οι συνεργάτες του ήταν για αλλού για αλλού. Καθυστέρησε πολύ να δείξει την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Ξάνθης. Κι αυτό προκάλεσε μια ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Μέσα στην αναμπουμπούλα, ο Σολτάνι απέδειξε για μια ακόμα φορά πώς είναι καλύτερος στο... θέατρο παρά στο ποδόσφαιρο. Ο Σεμπά πήγε να σηκωθεί μετά το βίαιο μαρκάρισμα του αμυντικού του ΑΟ Ξάνθης, ο Αλγερινός επιθετικός έκανε λες και τον χτύπησε... ρεύμα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Με τον ρέφερι να του δείχνει επίσης την κόκκινη κάρτα. Πώς να μην χάσεις μετά από αυτή την απόφαση την υπομονή του! Αλλά αυτό δεν έγινε για τους "ερυθρόλευκους".

Ο Μπέντο με 10 παίκτες επέλεξε σύστημα 4-4-1, με τον Φορτούνη στα αριστέρα, τον Μανθάτη που πήρε τη θέση του Μάριν δεξιά. Και ο Θρύλος έλεγξε εκ νέου απόλυτα το ματς. Αλλά ο Μάνταλος σφύριζε ό,τι να είναι. Στο 65' χτύπησε ο Μιλιβόγεβιτς στο πρόσωπο από μια διεκδίκηση με τον Σολτάνι και δεν έκανε το αυτονόητο. Να διακόψει το ματς! Σάμπως στο 87' δεν έγινε ένα ακόμα απίστευτο σφύριγμα. Ο Χατζητερζόγλου ανατρέπει τον Μάρτινς έξω από την περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Ιντέγε που δέχεται μαρκάρισμα από τον Καμαρά και ο Μάνταλος υποδεικνύει το φάουλ! Όπως και να έχει, όμως, ο Μιλιβόγεβιτς έδειξε ότι είναι πλέον σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις και το "κάρφωσε", διαμορφώνοντας το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

38' 0-1: Γέμισμα του Μιλιβόγεβιτς, ο Σεμπά κατέβασε την μπάλα που στρώθηκε στον Ιντέγε που δεν αστόχησε, "εκτελώντας" τον Ζίβκοβιτς

89' 0-2: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, στο δεξί "παραθυράκι" του Ζίβκοβιτς.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας (74’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Καμαρά, Τριάδης (71’ Νιέτο), Βασιλικάκης (82’ Π. Ορφανίδης), Σολτάνι, Γιουνές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (90’+2 Μπουχαλάκης), Σεμπά, Μάριν (66’ Μανθάτης), Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Ιντέγε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Με πάθος και τσαμπουκά

    Με πάθος και τσαμπουκά

    Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ξάνθη με μαγκιά και έκανε άλλο ένα βήμα για το 44ο πρωτάθλημα...

  • Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2 (τελικό)

    Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2 (τελικό)

    Στη Θράκη ο Θρύλος θέλει να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για το 44ο. Live από το redking.gr.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ