ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Και σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές...

Και σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές...

Δύσκολη μα και σημαντική νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης πήρε ο Ολυμπιακός και έκανε άλλο ένα βήμα για να έρθει στο Λιμάνι το 44ο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί ούτε σήμερα, αλλά βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα της ακριτικής ομάδας. Ο Σβάρνας με αυτογκόλ στο 47’, μετά από ενέργεια του Σεμπά και ο Μανθάτης με σουτ στο 91’, πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις δύο σερί ισοπαλίες σε Χανιά και Τρίπολη.

Ο Σεμπά απείλησε μόλις στο 2’ με ένα δυνατό σουτ (λίγο έξω), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια, πως ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας (τελείωσε το ημίχρονο με 72-28%), αλλά δυσκολευόταν πολύ να βρει κενούς χώρους απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης. Ο Μάριν στο 13’ και στο 28’ απείλησε με δύο σουτ για τους «ερυθρόλευκους», αλλά η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο! Συγκεκριμένα, ο Λάζιτς έκανε την κάθετη στο 32’ και ο Βασιλακάκης, απέναντι από τον Καπίνο, πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να μην έχει κάποια καλή ευκαιρία (το σουτ του Ιντέγε στο 40’ δεν θεωρείται τέτοια), εν αντιθέσει με την ακριτική ομάδα που απείλησε με το σουτ του Λουσέρο στο 41’.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο: Με γκολ! Ο Σεμπά έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1-0 (47') του Θρύλου. Χωρίς να φορτσάρει στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες να κλειδώσει τη νίκη, αλλά ο Μάριν νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς στο 52’, ενώ το σουτ του Ανδρούτσου στο 61’ μέσα από την περιοχή, κόντραρε στα σώματα.

Η Ξάνθη δεν απείλησε ουσιαστικά, πέρα από τη φάση του 65’ (ο Ρέτσος δεν απομάκρυνε όπως έπρεπε μετά το κόρνερ του Λουσέρο, αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να κάνει την προβολή), ωστόσο ο ρέφερι Κομίνης τη διατήρησε μέσα στο παιχνίδι με την τραγική επιλογή του να μη δώσει πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή του Μανθάτη από τον Ζίβκοβιτς στο 69’!

Ο Ολυμπιακός απείλησε με την κεφαλιά του Ιντέγε στο 72’ (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης) και «καθάρισε» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, στο 91’, ο Καρντόσο δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά στην επαναφορά το έκανε ο Μανθάτης, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Θρύλος νίκησε 2-0 την Ξάνθη και έκανε άλλο ένα βήμα για τον φετινό τίτλο. Έναν τίτλο που θα πονέσει πάρα πολύ τους «συμμάχους»...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85’ Καμπιάσο), Μάριν (67’ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (81’ Καρντόσο).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (85’ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (73’ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0 (Τελικό)

    Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0 (Τελικό)

    Την επιστροφή στις νίκες και τη διψήφια διαφορά στη βαθμολογία θέλει ο Θρύλος. Live στο redking.gr.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ