ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αυτός ήταν Ολυμπιακός!

Αυτός ήταν Ολυμπιακός!

«Αγκαλιά» με το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του είναι ο Ολυμπιακός. Ο Θρύλος, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε εύκολα 2-0 της Κέρκυρας, σε παιχνίδι για την 27η αγωνιστική και με νίκη την Κυριακή κόντρα στον Λεβαδειακό, παίρνει και μαθηματικά τον τίτλο!

Ο Φορτούνης στο 20’ και ο Μάριν στο 78’ πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε δοκάρι με τον Έλληνα μέσο στο 28’ και διψήφιο αριθμό καθαρών ευκαιριών για να νικήσει με πολύ μεγάλο σκορ.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Θα μπορούσε, δηλαδή, να «καθαρίσει» από τα πρώτα 45’! Ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε την κόντρα από την κάθετη μπαλιά του Σεμπά, πέρασε τον Κουτζαβασίλη και «έγραψε» το 1-0 υπέρ του Θρύλου στο 20’. Θα μπορούσε, μάλιστα, να σκοράρει και δεύτερο γκολ άμεσα, αλλά η μπάλα από την κοντινή προβολή που επιχείρησε, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Με τον Καρντόσο να είναι εξαιρετικά ομαδικός και να δημιουργεί τρεις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά αρκετούς ποδοσφαιριστές του, όπως ο Καμπιάσο, ο Ρομαό και ο Μάριν, αλλά και οι προαναφερθέντες, Καρντόσο, Φορτούνης. Ο Παραγουανός φορ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και θα μπορούσε να του είχε πιστωθεί κάποια ασίστ, αν ο Καμπιάσο είχε βρει στόχο στο 5’ (του έστρωσε με το στήθος, αλλά ο Αργεντινός σούταρε ψηλά άουτ) και στο 15’ (του έστρωσε με κεφαλιά, αλλά έκανε πρώτα κοντρόλ και πάνω στο σου έκανε φάουλ). Ο Καρντόσο, μάλιστα, ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 37’, όταν έβγαλε ωραία κάθετη στον Ντε Λα Μπέγια, εκείνος έδωσε στον Μάριν, με τον Γερμανό επιθετικό να γυρίζει πιο πίσω για να πάρει την μπάλα (αν την είχε πάρει μπροστά θα γράφαμε ήδη για το 2-0), να περνάει τον Κουτζαβασίλη αλλά στο τέλος υπήρξε κόντρα.

Οι φάσεις για τους «ερυθρόλευκους» σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν μόνο αυτές, μιας και υπήρχαν άλλες τρεις, εκ των οποίων οι δύο ήταν σπουδαίες! Στο 12’, ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα από την εξ επαφής κεφαλιά του Ρομαό πήγε στην αγκαλιά του Κουτζαβασίλη, ενώ στο 43’ ο Καμπιάσο έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σεμπά και ο πορτιέρο των Φαιάκων απέκρουσε σε διπλό χρόνο. Ενδιάμεσα, στο 27’, είχαμε και την άστοχη κεφαλιά του Καρντόσο. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως η κυριαρχία του Ολυμπιακού σε αυτά τα πρώτα 45’ ήταν απόλυτη, μιας και δεν επέτρεψε στην Κέρκυρα να φανεί απειλητική σε κάποιο σημείο του αγώνα.

Ο ρυθμός ήταν πανομοιότυπος και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Ανσαριφάρντ έκανε υπέροχη και έξυπνη κάθετη μπαλιά στον Μάριν και εκείνος πλάσαρε ιδανικά τον Κουτζαβασίλη για το 2-0 στο 78’, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Αν, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, τότε θα είχε «γράψει» πολλά! Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός πέντε πολύ καλές στιγμές, με τον Φορτούνη στο 51’ και στο 69’, με τον Σεμπά στο 56’ και με τον Καρντόσο στο 57’, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι λίγο πιο άνετος μετά το 2-0 και απείλησε ξανά με τον Μάρτινς στο 83’ και με τον Φορτούνη στο 89’. Πάντως, σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα φάνηκε πιο απειλητική και είχε καλές στιγμές με τον Τουράμ στο 67’, με τον Νίκιτς στο 80’ και με τον Ανδρεόπουλο στο 93’, ωστόσο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα σε όλο το 90λεπτο και πήρε αυτό που ήθελε.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται άλλη μία νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο, κάτι που μπορούν να καταφέρουν την Κυριακή, με αντίπαλο το Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Γκόμες, Κόντος (76’ Επστάιν), Σιόντης, Ιωάννου, Ντιόγκο (81’ Γεωργακόπουλος), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς (85’ Ανδρεόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (66’ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν (82’ Ντομίνγκες), Σεμπά, Καρντόσο (66’ Ανσαριφάρντ).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ