ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Νταμπλ νο 17 και του Σίλβα η ομαδάρα

Νταμπλ νο 17 και του Σίλβα η ομαδάρα

Το 2015 είναι μια ακόμα χρονιά που έκλεισε με το Θρύλο να είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μια χρονιά με πολλές σημαντικές στιγμές. Βραδιές ορόσημο για τον Ολυμπιακό. Τη χρονιά που η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής, ήρθε το 42ο πρωτάθλημα, το 27ο κύπελλο Ελλάδας και το 17ο νταμπλ!

Όλα ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου... Το redking.gr κάνει μια αναδρομή στη χρονιά που σε λίγες ώρες μας αφήνει και μου σημαδεύτηκε από νέες "χρυσές" σελίδες στην ιστορία του Θρύλου...

** Στις 22 Φεβρουαρίου, στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί από τον ΠΑΟ. Όχι στο γήπεδο, αλλά στη "ζούγκλα". Με δολοφονικές φωτοβολίδες, με αποδέκτες τα μέλη της "ερυθρόλευκης" αποστολής πριν το ματς, ακόμα και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη! Όταν ο Βίτορ Περέιρα έκανε αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο, μπούκαραν οι πρώτοι "πράσινοι" οπαδοί και είχαμε συγκρούσεις σώμα με σώμα με την αστυνομία! Επίσης, πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο μια φωτοβολίδα πετυχαίνει τον Παϊτίμ Κασάμι στο χέρι κι από καθαρή τύχη δεν κινδύνεψε η ζωή του! Τελικά ο ΠΑΟ θα τιμωρηθεί στη συνέχεια για τα αίσχη που έκαναν οι οπαδοί του με αφαίρεση 3 βαθμών!

** Ανήμερα των 90ών γενεθλίων της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδες, το Πασαλιμάνι πήρε... φωτιά. Η νύχτα έγινε... ημέρα. Περισσότεροι από 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού περιμετρικά του λιμανιού γιόρτασαν την σημαντική εκείνη ημέρα.

Ανάβοντας εκατοντάδες πυρσούς, σε ένα σκηνικό που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Κάτι φαντασμαγορικό που προκάλεσε αίσθηση, όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων.

** Την επομένη, 11 Μαρτίου 2015, ο Φράνκο Χάρα προκαλεί... ανακοπή στον κόσμο της ΑΕΚ. Με δικό του γκολ στο 88' πετυχαίνει το "χρυσό" γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ και αφήνει σύξυλους, "κιτρινόμαυρους" παίκτες και οπαδούς και δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό, στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς διεκόπη και το πήρε ο Θρύλος με 3-0 α.α., αλλά το γκολ του Αργεντινού δεν θα ξεχάσουν ποτέ στην ΑΕΚ! Ήταν γκολ που δεν το βγάζει εύκολα από το μυαλό σου...

** Στις 19 Απριλίου, στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός θα νικήσει 4-0 και θα κατακτήσει και μαθηματικά το 42ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος έρχεται μια ακόμα κούπα στο Λιμάνι και ο Θρύλος αποδεικνύει και πάλι γιατί είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα.

** Στις 23 Μαΐου ολοκληρώνεται η σεζόν με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε ένα ακόμα νταμπλ. Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας θα νικήσει 3-1 την Ξάνθη, με τον Ντομίνγκες και τον Φορτούνη να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το καλύτερο γκολ του τελικού.

Η ουσία είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" βάζουν στην "πλούσια" τροπαιοθήκη τους, το 17ο κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία τους.

Έχει προηγηθεί μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 3 Μαΐου η φιέστα στον αγώνα με την Καλλονή που έληξε με σκορ 5-0. Εκεί έγινε και η απονομή του 42ου πρωταθλήματος.

** Καλοκαίρι με αλλαγές στο ρόστερ του Θρύλου σε όλα τα επίπεδα. Στον πάγκο είναι πλέον ο Μάρκο Σίλβα, που διαδέχθηκε τον Βίτορ Περέιρα.

Ο Θρύλος επιμένει πορτογαλικά και δικαιώνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-16, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο μισό που έχει ήδη διεξαχθεί.

** Στις 24 Ιουνίου είναι μια ημέρα ορόσημο για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" γίνονται μέλος της οικογένειας της Adidas και ξεκινά μια συνεργασία που θα συνδυαστεί με πολλές επιτυχίες. Με την παρουσίαση να γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση.

** Στις 7 Αυγούστου ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην Ελλάδα και στην ιστορία του Θρύλου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κατάφερε να "ντύσει" στα ερυθρόλευκα τον τεράστιο Εστέμπαν Καμπιάσο.

Όπως ήταν λογικό, η μεταγραφή του 35χρονου Αργεντίνου στον Ολυμπιακό, προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, με τον "Κούτσου" να αποθεώνεται κατά την άφιξή του στην Πλατεία Αλεξάνδρας από χιλιάδες οπαδούς που τον περίμεναν.

** Η σεζόν ξεκινά με νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά η κλήρωση στο Champions League δεν είναι εύκολη. Στον όμιλο Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο όμιλος ξεκινά με ήττα στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" από τους Βαυαρούς, αλλά ο Θρύλος στέκεται πολύ καλά για περισσότερα από 80 λεπτά απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας. Με το sold out να γίνεται σε χρόνο... dt!

** Στις 29 Σεπτεμβρίου θα γραφτεί μια από τις πιο "χρυσές" σελίδες στην παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League. "Διπλό" μέσα στο "Emitares" με νίκη 3-2 κόντρα στην Άρσεναλ.

Με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον να πετυχαίνει το γκολ της νίκης.

** Στις 4 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός κάνει... παρέλαση στην Τούμπα και νικά 2-0 τον ΠΑΟΚ. Είναι τόσο εμφατική η επικράτησή του, που η εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πιο ήσυχη από ποτέ, υποκλινόμενη στην ανωτερότητα και την κυριαρχία των "ερυθρολεύκων"!

** Στις 17 Οκτωβρίου η ΑΕΚ που επέστρεψε στην Α’ Εθνική έρχεται στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Ένας Ολυμπιακός καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο την προσγειώνει στη... Γη και την συντρίβει με 4-0! Έτσι την "καλωσορίζει" για την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κώστας Φορτούνης.


** Δεύτερο σερί "διπλό" στο Champions League, στις 20 Οκτωβρίου, μέσα στο Ζάγκρεμπ.

Με το "κόκκινο μίλι", τον Ιντέγε Μπράουν, να "καρφώνει" τους Κροάτες. Και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε...

** Στις 4 Νοέμβρη ο Θρύλος κάνει μια τεράστια ευρωπαϊκή ανατροπή. Με τον Φελίπε Πάρντο να φέρνει τα πάνω-κάτω, να σκοράρει με την είσοδό του και μετά να "εκτελεί" στο 90ό λεπτό την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός επικρατεί 2-1 και φτάνει τις 3 σερί νίκες στον όμιλο.

Σε ένα ματς που το τρισδιάστατο κορεό των "ερυθρόλευκων" οπαδών προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο!

** Στις 21 Νοεμβρίου και πάλι ο Θρύλος στη Λεωφόρο. Τη φετινή σεζόν πέφτουν φωτοβολίδες ευθείας βολής όταν φτάνει η αποστολή στο γήπεδο και κάνει την αναγνωριστική βόλτα. Κι αυτός που δέχεται μια στο πόδι είναι ο Φινμπόγκασον. Το ματς αναβάλλεται, με τους οπαδούς του ΠΑΟ να κάνουν πάλι ντου μέσα στο γήπεδο, να συγκρούονται με την Αστυνομία και να κάνουν Γης... μαδιάμ το χώρο. Μηδενισμός, αφαίρεση τριών βαθμών και άλλα για τους "πράσινους"...

** Στις 29 Νοεμβρίου, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (3-1) ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του με 11 νίκες σε 11 ματς, κάτι που είχε πετύχει η ομάδα του Μπούκοβι τη σεζόν 1966-67.

** Στις 5 Δεκεμβρίου, στο ματς στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία πετυχαίνοντας το "12 στα 12" και γράφει νέο ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης στην ιστορία του.

** Στις 19 Δεκεμβρίου ο Θρύλος θα νικήσει 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Και ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο μετρώντας μονάχα νίκες, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα χρόνια της Α’ Εθνικής.

** 31 Δεκεμβρίου 2015... Μια ακόμα πετυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται για νέες μεγάλες επιτυχίες και ρεκόρ! Θρυλικά ρεκόρ...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Οι δύο

    Οι δύο "απειλές" της Μπενφίκα!

    Οι "ερυθρόλευκοι" Πειραιά και Βελιγραδίου (Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας) έχουν... τρελάνει φέτος την ποδοσφαιρική Ευρώπη!

  • "Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε"

    Ο Τροντ Σόλιντ μίλησε στο olympiacos.org για το δικό του ρεκόρ των 16 νικών και τα ματς με την Άντερλεχτ.

  • Η θρυλική ανασκόπηση (part 1)

    Η θρυλική ανασκόπηση (part 1)

    Το α' μέρος της ανασκόπησης των κορυφαίων στιγμών του Ολυμπιακού για το 2015...

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ