Έβαλαν... δύσκολα στον Χάσι!
Τι είναι αυτό που θέλει κάθε προπονητής από κάθε επιθετικό του; Προφανώς και να βοηθάει την ομάδα με το έξυπνο παιχνίδι του και την κίνηση χωρίς την μπάλα, κυρίως, όμως, να σκοράρει. Ο Μπέσνικ Χάσι χρησιμοποίησε δύο φορ στο Βελιγράδι και πέτυχαν γκολ και οι δύο, γεγονός που έκανε ακόμη δυσκολότερο το έργο του προπονητή του Ολυμπιακού αναφορικά με την επιλογή του βασικού επιθετικού στον επαναληπτικό με την Παρτιζάν, την Τετάρτη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (21:45).
Ο Μπεν έκανε την αρχή, σκοράροντας δις: Πρώτα στο 6' με σουτ με το δεξί στην κλειστή γωνία του πορτιέρο της Παρτιζάν και ακολούθως στο 56' με την απίθανη έμπνευση να πλασάρει στην απέναντι γωνία ενώ ήταν κλεισμένος από αντιπάλους.
Εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ήταν ο Εμενίκε. Μπήκε στο 88', έκανε ωραία ενέργεια από τη φανταστική κάθετη του Φιγκέιρας και πλάσαρε σε κενή εστία στο 91' για το τελικό 3-1 υπέρ του Θρύλου.
Αναμφίβολα, όποιον και να ρωτούσατε πριν το παιχνίδι στο Βελιγράδι για το ποιον θα επέλεγε να ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης, η πλειοψηφία θα έλεγε τον Εμενίκε. Θα υπήρχαν λίγοι που θα επέλεγαν τον Ανσαριφάρντ και ελάχιστοι (ή και καθόλου, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) που θα διάλεγαν τον Μπεν.
Ωστόσο, ενόψει της ρεβάνς με τους Σέρβους για την τρίτη προκριματική φάση του Champions League, ο Μπέσνικ Χάσι έχει... δύσκολο έργο. Αν ο Εμενίνε ήταν έτοιμος 100%, ενδεχομένως να μη γινόταν καν κουβέντα επί του θέματος. Πάντως, ακόμη και τώρα που δεν βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, ο Νιγηριανός παραμένει εξαιρετικός επιθετικός. Και όταν θα βρει και ρυθμό, θα δούμε ωραία πράγματα.
Όταν, όμως, όταν ο Μπεν κάνει τέτοια πράγματα στον πρώτο αγώνα με την Παρτιζάν, στο Βελιγράδι, πόσο εύκολο είναι να τον αφήσεις εκτός ενδεκάδας στον επαναληπτικό; Οι απαντήσεις θα δοθούν από τον Χάσι, σε μερικές μέρες από τώρα. Άλλωστε, εκείνος ξέρει καλύτερα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο, περισσότερο ο Μπεν, φυσικά, έβαλαν... δύσκολα στον κόουτς του Θρύλου. Είναι αυτό που λέμε... "ευχάριστος πονοκέφαλος"!








