Πρέπει να είναι απαιτητικός ο κόσμος, αλλά να είναι και λογικός
Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την φετινή σεζόν είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μέχρι τώρα έχει κάνει καλή αρχή σε αυτόν τον στόχο, κάνοντας το πρώτο του βήμα για την επίτευξή του. Πέρασε την Παρτιζάν και είναι πλέον στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Όταν έγινε η κλήρωση όλοι μας είπαμε ότι ήταν δύσκολη αντίπαλος όχι τόσο για την αγωνιστική της κατάσταση, όσο για την έδρα που έχει. Ο Ολυμπιακός όμως δεν... μάσησε, πήγε στο Βελιγράδι και έφυγε με το υπέρ του 3-1. Πήρε ένα αποτέλεσμα το οποίο ουσιαστικά του έδινε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα.
Στο Καραϊσκάκη κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, βάζοντας έτσι τέλος και στις όποιες ελπίδες είχε η Παρτιζάν για διεκδίκηση πρόκρισης και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 2-2.
Σε ορισμένους αυτό δεν άρεσε και έτσι υπήρξε μία σχετική... γκρίνια, περισσότερο στα social media.
Γκρίνια η οποία όμως είναι αδικαιολόγητη.
Διότι αυτή την εποχή, μιλάμε για ματς στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, καμία ομάδα η οποία έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό δεν γίνεται να είναι έτοιμη! ΚΑΜΙΑ! Δεν μιλάμε για ομάδες μικρότερες, οι οποίες παίζουν στην Ευρώπη τον Ιούλιο μήνα και νιώθουν πρωταθλήτριες κόσμου γιατί παίζουν στην Ευρώπη μία στο τόσο... Μιλάμε για ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός, που κάθε χρόνο αγωνίζεται στην Ευρώπη και έχει ως στόχο πάντα το νταμπλ στην χώρα του.
Οπότε αυτή η γκρίνια δεν πρέπει να βγαίνει, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε, πέρασε την Παρτιζάν και είναι πλέον στα πλέι οφ του Champions League.
Καλό είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι απαιτητικός και πρέπει να είναι αφού μιλάμε για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει παράλληλα να είναι και λογικός.
Διότι η εικόνα που έβγαλε η ομάδα στα δύο ματς με την Παρτιζάν δεν ήταν η περσινή εικόνα που έβλεπες ότι δεν υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης και υπήρχε ταβάνι. Ο Ολυμπιακός έβγαλε καλό πρόσωπο ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο στο Βελιγράδι και κατά διαστήματα στο Καραϊσκάκη, δείχνοντας ότι με τη δουλειά αυτό θα βελτιωθεί και θα έρθει σιγά-σιγά και η διάρκεια
Το σιγά-σιγά δεν είναι υπερβολή, είναι ο λογικός χρόνος που χρειάζεται μία ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα να «δέσει» και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που πραγματικά μπορεί. Το είπε και ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν αυτό που είδαμε είναι αυτό που ο ίδιος θέλει για την ομάδα «Όχι, δεν είμαστε ούτε καν κοντά».
Ας έχουμε λοιπόν λίγη υπομονή και να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα για να μας δείξει αυτό που μπορεί να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο και ας μην είμαστε ανυπόμονοι. Γιατί άλλωστε οι νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και το καινούργιο τεχνικό τιμ να «πληρώσει» την γκρίνια της περσινής σεζόν;
Υγ: Δεν είναι αυτός ο στόχος, αλλά ο Ολυμπιακός πάντως εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές διοργάνωσεις μέχρι τον Δεκέμβριο.
Υγ2: Ο Καπίνο έκανε το λάθος οκ, αλλά δεν χρειάζεται να αρχίσουμε να... σταυρώνουμε παίκτες, άλλωστε όπως γράφουν και εδώ τα παιδιά του site, δεν μιλάει κανείς για την φάση στο 14' που κράτησε το 0-0. Αν εκεί γινόταν το 0-1 ίσως να βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς...
Υγ3: Με τα όσα έχει καταφέρει ο Κούτρης σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι άξιος συγχαρητηρίων. Έχει μπει στην ομάδα 100% και συνεχώς δείχνει να βελτιώνεται!









