"Ευκαιρία που δεν μπορούσα να αρνηθώ..."
Ως μία ευκαιρία που δεν μπορούσε να αρνηθεί ήταν η μεταγραφή του Γκιγιόζ Ζιλέ στον Ολυμπιακό, όπως εξήγησε ο ίδιος στο βελγικό Τύπο. Μάλιστα, ο έμπειρος χαφ τόνισε πως ο Θρύλος είναι ένα σημαντικό κλαμπ στην Ευρώπη και αναφέρθηκε, επίσης, στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Μπέσνικ Χάσι, αλλά και η αντίστοιχη των Οτζίζα Οφόε και Μεχντί Καρσελά.
«Είναι μία καινούρια πρόκληση για μένα. Σιγά σιγά πλησιάζω στο τέλος της καριέρας μου και αυτή ήταν μία ευκαιρία που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Υπάρχει μία ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά στο Champions League, εφόσον περάσουμε από τα προκριματικά βέβαια. Επίσης, η ποιότητα ζωής είναι πολύ σημαντική, ενώ έχω ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Το πρότζεκτ μου δίνει αρκετές φιλοδοξίες, καθώς η ομάδα παλεύει για το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Από την άλλη, ξέρω αρκετά άτομα στην ομάδα», δήλωσε αρχικά το τελευταίο (χρονικά) μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.
Για την παρουσία του Μπέσνικ Χάσι: «Είχε τη μεγαλύτερη συμβολή για να υπογράψω. Με ξέρει απ’ έξω και αυτό θα βοηθήσει. Θα αγωνιστώ ξανά με τους Οφόε και Καρσελά και αυτό, επίσης, είναι καλό. Ο Μπέσνικ ξέρει όλους τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Βελγίου. Αυτοί οι δύο παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί και είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση που θα τους βρω εδώ, είναι κάτι που θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ ακόμη πιο γρήγορα, ώστε να βρισκόμαστε εύκολα στον αγωνιστικό χώρο».
Για τον Ολυμπιακό: «Είναι μία ομάδα που θα έπαιρνε τον τίτλο και στο Βέλγιο. Είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό μέγεθος που συχνά αποκτά μεγάλα ονόματα».
Για το αν θα επέστρεφε στην Άντερλεχτ ή στο Βέλγιο γενικά: «Αυτό είναι το όνειρό μου. Αλλά, θα δω πως θα εξελιχθεί η καριέρα μου. Νομίζω πως δεν μπορείς ποτέ να αποκλείσεις τις εκπλήξεις».










