ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μπροστά πετάει... φωτιές ο Θρύλος!

Μπροστά πετάει... φωτιές ο Θρύλος!
Αρθρογράφος: Νίκος Σαββίδης
ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Αντίστροφα μετράμε, πλέον, για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League, καθώς απομένει ακόμα ένα ματς και ακολουθεί η διακοπή λόγω Χριστουγέννων. Συνεπώς, έχοντας διανύσει τα... μισά της φετινής αγωνιστικής περιόδου, είναι λογικό και επόμενο να έχουν βγει κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν στο πρωτάθλημα κάνοντας το 2/2 (με Λάρισα και Λαμία), αλλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια. Από την 3η μέχρι την 9η αγωνιστική, απώλεσαν συνολικά 9 βαθμούς και, όπως ήταν αναμενόμενο, έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί όπου τους αξίζει και έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και αν ήταν ακόμα νωρίς.

Τα προβλήματα της ομάδας, γνωστά. Ωστόσο, έπειτα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο (28/10), ο Θρύλος παρουσιάζεται βελτιωμένος. Με την τεσσάρα στο Αγρίνιο, έκανε το 5/5 και «σκαρφάλωσε», έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα «ξεμπούκωσε» επιθετικά. Για του λόγου το αληθές, έπειτα από το ματς με τους «πράσινους» για την 9η αγωνιστική, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν σκοράρει 17 τέρματα σε 5 παιχνίδια, φτάνοντας συνολικά τα 31 στο πρωτάθλημα. Και στον τομέα αυτό, λοιπόν, βρίσκονται στην κορυφή, με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να έχουν από 23 και 19, αντίστοιχα...

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τα γνωστά... θέματά του. Στον ανασταλτικό τομέα, για παράδειγμα, εκεί δηλαδή όπου, κακά τα ψέματα, «πονάει η ομάδα», οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί 16 γκολ. Πάρα πολλά για τα δεδομένα του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, όπως και να το κάνουμε.

Από εκεί και πέρα, με την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη να είναι κοντά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο Θρύλος οφείλει να συνεχίσει την αντεπίθεσή του και να βελτιωθεί περεταίρω, ώστε τον Μάη να φτάσει και πάλι εκεί που αξίζει και έχει συνηθίσει άπαντες. Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του 45ου και 8ου διαδοχικού, χωρίς φυσικά να... ξεχνάμε το κύπελλο. Άλλωστε, ο στόχος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει αποκλειστικά με το νταμπλ...

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ