ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τους κάνει πλάκα ο Θρύλος και το 2018!

Τους κάνει πλάκα ο Θρύλος και το 2018!
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Άνετος και ωραίος ο Ολυμπιακός στη Λάρισα, νικώντας την ΑΕΛ, εκτός έδρας, με 3-0! Οι «ερυθρόλευκοι» είναι και πάλι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και συνεχίζει την... κούρσα του για το 8ο σερί. Η ομάδα του Πειραιά ήταν σαφώς ανώτερη της ΑΕΛ και πήρε αυτό που ήθελε παίζοντας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο καλό ποδόσφαιρο και με ωραίες αντεπιθέσεις έφτασε στην άνετη κατάκτηση των τριών βαθμών.

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του ο Θρύλος, Όσκαρ Γκαρσία, έφτασε στη νίκη με τον Χρήστο Κόντη που έκατσε στον πάγκο να προτιμά την ίδια ενδεκάδα με αυτήν που είχε παίξει ο Ολυμπιακός και στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, όταν επίσης στο δεύτερο ημίχρονο είχε καταφέρει να ξεφύγει και να νικήσει με 4-1.

Στο ματς στη Λάρισα στο τέρμα ήταν ο Προτό, στα αριστερά της άμυνας ο Κούτρης, δεξιά ο Ελαμπντελαουί, στα στόπερ οι Ένγκελς, Σισέ. «Κόφτες» ήταν οι Ταχτσίδης, Ρομαό, με τον Φορτούνη μπροστά τους, τον Μάριν στα αριστερά της επίθεσης, τον Πάρντο δεξιά και τον Ασναριφάρντ μοναδικό προωθημένο στην κορυφή.

ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΛΕΓΧΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑ
Μπορεί το πρώτο ημίχρονο του αγώνα των «ερυθρόλευκων» στη Λάρισα να μην είχε γκολ, αλλά ήταν ένα ημίχρονο με ένταση και για περίπου δέκα λεπτά η μπάλα να είναι συνεχώς... πάνω-κάτω! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν δυνατά και να περιορίσουν τον Ολυμπιακό, ενώ από την άλλη οι Πειραιώτες έψαχναν ένα γρήγορο γκολ χωρίς όμως να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να καταφέρουν να νικήσουν την άμυνα της ΑΕΛ η οποία ήταν αρκετά συμπαγής.

Μόλις στο 5' ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα, όταν ο Κούτρης «γέμισε» στην αντίπαλη περιοχή και ο Σισέ με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ! Μετά απ' αυτή την φάση ανέβηκε αρκετά η ένταση στο παιχνίδι και η ΑΕΛ απείλησε στο 25' όταν ο Ναζλίδης έβγαλε τετ α τετ τον Μασούρα, με τον Προτό να προλαβαίνει τον επιθετικό των γηπεδούχων αλλά η μπάλα συνέχισε να έχει πορεία προς την εστία και χρειάστηκε ο Βέλγος να κάνει... βουτιά και να διώξει τελευταία στιγμή σε κόρνερ!

Από την ευκαιρία των γηπεδούχων και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να ελέγχει πλήρως το ματς και να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάνει με καλές προοπτικές στην εστία του Μπόζοβιτς. Και αυτό γιατί είτε υπήρχε λάθος τελική επιλογή ή «έκοβαν» οι αμυντικοί της ΑΕΛ και χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά κόρνερ που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος.

Έτσι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτάσει στην επίτευξη του γκολ, έμεινε το 0-0 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!

Με το... καλημέρα του 2018 ο Ολυμπιακός ήταν στο ίδιο έργο θεατής, όσον αφορά τη διαιτησία. Ο ρέφερι του ματς, Διαμαντόπουλος, «έπνιξε» δύο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων» μέσα σε ένα λεπτό!

Συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης αρχικά ο Μάριν γύρισε την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΛ με τον Λαγό να την κόβει ξεκάθαρα με το χέρι και ο διαιτητής να δείχνει να συνεχιστεί το ματς, ενώ δευτερόλεπτα μετά πάλι ο Μάριν είχε την μπάλα στο πλάι της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων και μετά την ντρίμπλα του Γερμανού ο Ρέντζας τον ανέτρεψε στην περιοχή, χωρίς όμως και πάλι ο Διαμαντόπουλος να δώσει κάτι...

ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΜΑΡΙΝ, ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΤΑΧΤΣΙΔΗ ΚΑΙ... 0-3!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για να τελειώσει το παιχνίδι! Δεν άργησε η στιγμή που κατάφερε να προηγηθεί και να πάρει το πάνω χέρι στο ματς. Μόλις στο 9ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, δηλαδή στο 54' οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 0-1 με σκόρερ τον Μάριν, ο οποίος το πανηγύρισε με την ψυχή του!

Όλη η φάση όμως ήταν αρκετά ωραία! Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει φάουλ κάποια μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, με τον Ταχτσίδη να εκτελεί γρήγορα κάνοντας την κάθετη πάσα για τον Μάριν και ο Γερμανός με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα τετ α τετ με τον Ανσαριφάρντ, όμως ό,τι δεν κατάφερε στο 59', ο Ιρανός το πέτυχε στο 68'!

Οι Πειραιώτες έπαιξαν τρομερά στην αντεπίθεση με τον Μάριν να βγάζει την μπαλιά στον Φορτούνη και εκείνος με τη μία πέρασε στον Ανσαριφάρντ και ο επιθετικός του Θρύλου με πλασέ κάτω από τα πόδια του αμυντικού και του τερματοφύλακα «έγραψε» το 0-2!

Σχεδόν ίδια φάση και στο 89', με διαφορετικό όμως σκόρερ.

Νέα εκπληκτική αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με τον Σεμπά να βγάζει την μπάλα από την άμυνα για τον Μάριν, ο Γερμανός πέρασε την μπάλα ξανά για τον Φορτούνη ο οποίος κινήθηκε ως δεξιός εξτρέμ και έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον επερχόμενο Τζούρτζεβιτς και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 0-3!

Έτσι ο Θρύλος πήρε τη νίκη απέναντι σε μία δυνατή ομάδα και σε μία δύσκολη έδρα, παίζοντας ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο ωραίο ποδόσφαιρο. Και με... κλειδί τη μεσαία γραμμή, αφού ειδικά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Ταχτσίδης, Μάριν, Φορτούνης ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της επίθεσης των «ερυθρόλευκων».

ΤΡΟΜΕΡΟΣ, ΞΑΝΑ, ΠΡΟΤΟ...

Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην εμφάνιση του Σίλβιο Προτό! Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ενήργησε σωστά κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Πέρα από την φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Μασούρα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε τρομερή απόκρουση κρατώντας το μηδέν.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Κριζμάν, έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Βέλγο να διώχνει και στην επαναφορά ο Κριζμάν, ξανά, έκανε το πλασέ με τον Προτό να διώχνει σε κόρνερ! Όχι ότι θα άλλαζε και κάτι αν γινόταν εκεί το 1-3, αλλά το πάθος που έβγαλε πάλι ο Βέλγος ήταν τεράστιο.

ΑΕΛ (Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81' Λεοζίνιο), Μασούρας (66' Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64' Μιλοσάβλιεβιτς), Κριζμάν, Ναζλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (61' Σεμπά), Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3 (Τελικό)

    ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3 (Τελικό)

    Επιστροφή του Θρύλου στις επίσημες υποχρεώσεις, δίνοντας το πρώτο του ματς για το 2018 στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ. Live στο redking.gr...

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ