BREAKING NEWS Αντρικές και παντελονάτες εξηγήσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Εισιτήρια διαρκείας 2018-2019

Ο Θρύλος έδωσε και φέτος ΕΛΠΙΔΑ

Ο Θρύλος έδωσε και φέτος ΕΛΠΙΔΑ

Το ανθρώπινο και κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε σήμερα, για πολλοστή φορά, ο Ολυμπιακός. Με μπροστάρη τον ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Θρύλος επισκέφθηκε και φέτος την "ΕΛΠΙΔΑ", Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Τους "ερυθρόλευκους" υποδέχτηκε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας που δίνουν κάθε χρόνο το "παρών" και στέκονται στο πλευρό των μικρών παιδιών. Μάλιστα, η πρόεδρος του Συλλόγου τίμησε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη, απονέμοντάς τους τον τίτλο του «Πρωταθλητή για την Ελπίδα» για το 2018-2020 και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός θα είναι για πάντα πρωταθλητής στην προσφορά του προς την «ΕΛΠΙΔΑ»!

Η κα. Βαρδινογιάννη πήρε πρώτη τον λόγο και με θερμά λόγια επεσήμανε: «Αγαπητέ κ. Μαρινάκη, αγαπητέ μας κ. Δήμαρχε, αγαπητέ Γιάννη, αγαπημένα μας παιδιά, παίκτες που είστε εδώ και φίλοι, με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στο χώρο που γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να σωθούν εκατοντάδες παιδιά. Η επίσκεψή σας αποτελεί κάθε χρόνο, μια ξεχωριστή στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Μας δίνει δύναμη κι εκφράζει τη βαθιά ευαισθησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την πολύτιμη στήριξή σας στα παιδιά, τα δώρα που τους φέρνετε και που θα τα ενθουσιάσουν, αλλά πάνω απ’ όλα για την παρουσία σας στο πλευρό τους, δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Η συμπαράσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη είναι συγκινητική, τόσο στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», όσο και στον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και σας θεωρούμε μεγάλους μας συμμάχους κι αγαπημένους φίλους, στην προσπάθειά μας.

Το αστέρι της ομάδας, που ήδη βρίσκεται στον τοίχο των αστεριών του νοσοκομείου μας, η πλακέτα αναγνώρισης των δωρεών στον τοίχο του «Οράματος της ελπίδας», οι φανέλες της ομάδας στους τοίχους των τμημάτων, όλα αυτά είναι μόνο μερικές από τις αναμνηστικές και συμβολικές ενδείξεις της μεγάλης σας πολυδιάστατης προσφοράς στα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό, για τη διαρκή σας παρουσία στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, απονέμοντάς της τον τίτλο «Πρωταθλητή της ΕΛΠΙΔΑΣ» και το 2018-2020.

Ο θεσμός «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» (Champion of HOPE), καθιερώνεται φέτος στον σύλλογό μας με βάση τα διεθνή πρότυπα. Θα απονέμεται μέσα στη χρονιά και στις χρονιές που έρχονται, σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που στέκονται δίπλα στην «ΕΛΠΙΔΑ» και συμβάλλουν στο έργο της τόσο με την παρουσία τους κοντά στα παιδιά όσο και με τη διάδοση των μηνυμάτων μας, μέσα από το σπουδαίο έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο αγώνας μας φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια διαρκούς προσπάθειας , μεγάλων στόχων και βημάτων μπροστά και προσπαθούμε για όλα τα δεδομένα της υγείας που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη χώρα μας.

Κάθε χρόνο τα στοιχεία του νοσοκομείου δείχνουν το πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται εδώ. Μέχρι σήμερα 1000 παιδιά έχουν κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών στη μονάδα μας, δίπλα στους δικούς τους, κοντά στα σπίτια τους, και κέρδισαν μια ευκαιρία για τη ζωή. Σας το έχω πει και παλιά γιατί οι πιο πολλοί έχετε έρθει τόσες φορές, πρώτα ο κ. Μαρινάκης, που είναι στο πλευρό μας. Παλιότερα, ακόμα και τώρα για να πάει ένα παιδί στο εξωτερικό χρειάζονται 500.000 δολάρια. Είναι ένα ποσό που η ελληνική οικογένεια είναι δύσκολο να το μαζέψει. Έτσι, με το νοσοκομείο μας, δώσαμε την ευκαιρία σε τόσα πολλά παιδιά να βρουν την υγεία τους, το πολυτιμότερο που μπορεί να ζητήσει ένας γονέας για το παιδί του. Οι γονείς γενικά που είναι εδώ, όταν βλέπουν το παιδί τους να αρρωσταίνει, δεν υπάρχει χειρότερη δοκιμασία γι’ αυτούς. Το να ανακαλύπτουν ότι το παιδί τους είναι ξαφνικά, τόσο βαριά άρρωστο. Είναι τεράστιος ο αριθμός των παιδιών που έχουν περάσει από εδώ και βέβαια αυτά τα παιδιά που είναι τόσο πολύ βαριά άρρωστα και η μεταμόσχευση είναι αναγκαία, αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη, 3 στα 4 παιδιά μας να γίνονται εντελώς καλά. Ο Παναγιώτης είναι το πρώτο παιδί που ήρθε στην «ΕΛΠΙΔΑ» και συγκινούμαι που τον έχω εδώ σήμερα. Ήταν το πρώτο μωρό που πήρα στην αγκαλιά μου μαζί με τον κ. Γραφάκο, που είναι ο καθηγητής μας, που έχει κάνει πάνω από 800 μεταμοσχεύσεις. Μάλιστα, πηγαίναμε μαζί με τον κύριο Γραφάκο εκεί που γίνονταν οι μεταμοσχεύσεις για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Τότε ήμαστε αρκετά ανασφαλείς σχετικά με το αν θα πάει καλά όλο αυτό, αλλά ευτυχώς με τη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση θα πάνε κι ακόμα καλύτερα.

Όταν έρχομαι εδώ, δεν σκέφτομαι τα παιδιά τα οποία είναι άρρωστα, αλλά σκέφτομαι το ότι θα γίνουν καλά όπως κι ο Παναγιώτης. Θέλω να σας πω κάτι. Εδώ έχουμε κάθε χρόνο 280-300 άρρωστα παιδιά, τα οποία χρειάζονται μεταμόσχευση. Είναι ένας αριθμός πολύ μεγάλος αν το σκεφτεί κανείς και δεν είναι μόνο τα παιδιά από την Ελλάδα. Δεχόμαστε και παιδιά από τα Βαλκάνια, από την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Ουκρανία και την Αλβανία, από όλη τη Μεσόγειο γενικά. Το κράτος μας επιτρέπει ένα 20% να δεχτούμε.

Το άλλο σημαντικό είναι ότι το νοσοκομείο μας συγκαταλέγεται μέσα στα 20 μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, και πραγματικά όταν πηγαίνουν παιδιά έξω τους λένε «γιατί ήρθατε εδώ; Γιατί δεν πάτε στο νοσοκομείο που έχετε στη χώρα σας;». Το γεγονός είναι ότι εδώ δεν είναι σαν νοσοκομείο. Είμαστε μία οικογένεια. Σκεφτείτε ότι ένα παιδάκι προ ολίγων ημερών έκλαιγε στην είσοδο και όταν πήγαμε να δούμε το γιατί, τότε καταλάβαμε ότι έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να φύγει. Γιατί όλοι εδώ μέσα είναι άνθρωποι. Είναι σημαντική η ψυχολογία των γονέων και των παιδιών. Πρέπει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Παράλληλα έχουμε το «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Όπως ξέρετε, οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μαρινάκης είναι οι πρώτοι που δώρισαν μυελό και γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ συγκινημένη για τη δωρεά τους αυτή. Έγιναν πρωτεργάτες με τη δωρεά τους αυτή. Έχουμε βρει τουλάχιστον 16 συμβατούς δότες που έδωσαν το μόσχευμα σε άλλους 16 ασθενείς. Η πρώτη μας ήταν μια κυρία από την Τήνο με 3 μωρά. Ήρθε κι έσωσε ένα παιδί, και η δεύτερη περίπτωση ήταν ένας πατέρας από την Κρήτη, ο οποίος ήρθε για να δώσει μόσχευμα, την ώρα που η γυναίκα του γεννούσε. Ήρθε λοιπόν εδώ κι έκανε δηλώσεις η γυναίκα και έλεγε ότι δεν την πείραζε που γέννησε μόνη της. Έλεγε μάλιστα, ότι πλέον έχει δύο παιδιά. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί το κοινό τι είναι ακριβώς το να γίνεις δότης. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή. Δεν χρειάζεται πλέον να πάρουμε μόσχευμα από τον μυελό, μπορείς απλά να δώσεις αίμα. Με το αίμα που θα δώσεις μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού. Στους εθελοντές μας έχουμε πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη επίσης, ο ποίος έδωσε το παράδειγμα και έγινε ο κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας, επίσης και ο κ. Μώραλης που έδωσε κι εκείνος την ίδια ημέρα».

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ευχαρίστησε την κα. Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για 8η συνεχόμενη χρονιά να βρισκόμαστε μαζί σας και να μπορούμε από την πλευρά μας να προσφέρουμε στο λειτούργημα, στο έργο, που κάνετε με πάρα πολύ επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε για άλλη μία φορά ιδιαίτερα χαρούμενοι να είμαστε μαζί για 8η συνεχόμενη χρονιά. Στο dna μας ο πρωταθλητισμός είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να είμαστε, όπως είπατε, “Οι πρωταθλητές στην ΕΛΠΙΔΑ”, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως με αυτό που κάνετε, τα παιδιά εδώ σε λίγα χρόνια θα είναι και πρωταθλητές της ζωής, που αυτό έχει σημασία. Για άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός θα συνεισφέρει αυτά που συνεισφέρει κάθε χρόνο και από εκεί και πέρα η πόρτα μας είναι ανοιχτή για οτιδήποτε άλλο μπορούμε να προσφέρουμε ή να συνεργαστούμε μαζί σας. Το κάνουμε με όλη μας την καρδιά, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και για άλλη μία φορά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους για το 2018 ό,τι καλύτερο, υγεία, χαρές, επιτυχίες και ελπίζω και του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί κοντά σας».

Ενώ στη συνέχεια η κα. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον ηγέτη του Θρύλου για την συνεχή προσωπική προσφορά του αλλά και του Ολυμπιακού στο Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ», λέγοντας: «Σας ευχαριστώ για την μεγάλη σας προσφορά. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητη, έχετε προσφέρει τόσα πολλά αυτά τα χρόνια. Και μόνο η παρουσία σας και η χαρά που θα δώσουνε στα παιδιά όλοι οι αγαπημένοι τους παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι αρκετό. Και πάλι σας ευχαριστώ γιατί πραγματικά δεν είναι απαραίτητο. Όμως να ξέρετε ότι πάντα υπάρχουν οι πινακίδες μέσα στο νοσοκομείο που λένε “Ολυμπιακός” για να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο την μεγάλη σας προσφορά και την αγάπη που δείχνετε στα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι σε όλους πραγματικά επιτυχίες, υγεία και πάνω απ’ όλα οτιδήποτε επιθυμείτε στην ζωή σας».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μώραλης, επεσήμανε: «Δεν θέλω να κουράσω μετά από τόσα καταπληκτικά που είδαμε και ακούσαμε για την «ΕΛΠΙΔΑ». Εγώ δεν θα πω για τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την «ΕΛΠΙΔΑ» την οποία την ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και οκτώ χρόνια και σταθερά βρισκόμαστε δίπλα ως Σύλλογος, εγώ θα πω για τη συνεργασία που έχουμε ως Δήμος Πειραιά. Στο κομμάτι του προσφυγικού όπου χρειάστηκε βοήθεια ο Δήμος, η «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν παρούσα, η κα. Βαρδινογιάννη ήταν εκεί. Έχουμε κάνει μία καλή παραγωγική συνεργασία εκεί που υπάρχει ανάγκη. Κι αυτός νομίζω είναι ο ρόλος μας. Και ενός Δημάρχου αλλά και ενός Συλλόγου όπως είναι η «ΕΛΠΙΔΑ». Να βρισκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έχουμε μία καλή συνεργασία και θέλω να πιστεύω πως αυτή μπορεί να διευρυνθεί. Να κάνουμε κι άλλα πράγματα μαζί εις όφελος πάντα των ανθρώπων, επαναλαμβάνω, που έχουν ανάγκη και στην χώρα μας είναι πολλοί. Ευχαριστώ πολύ για όλα».

Ο Ολυμπιακός είναι εκεί κάθε χρόνο, στις αρχές του έτους, δίνοντας μεγάλη χαρά στα μικρά παιδιά. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει και για αυτό ο ηγέτης του Θρύλου είναι διαρκώς δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια.

Μάλιστα, το "παρών" έδωσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του πρωταθλητή Ελλάδας, μοιράζοντας δώρα και χαρά στα μικρά παιδιά. Όλα τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού μας, ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές, άπαντες, παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους και τιμήθηκαν από την κα. Βαρδινογιάννη. Η επίσκεψη στους θαλάμους του νοσοκομείου και του ξενώνα, ήρθε αμέσως μετά. Εκεί όπου κυριάρχησαν τα παιδικά χαμόγελα, οι αγκαλιές και η αγνή, αστείρευτη παιδική ευτυχία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ