ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ίδια ενδεκάδα, άλλο ποδόσφαιρο, άλλος Ολυμπιακός!

Ίδια ενδεκάδα, άλλο ποδόσφαιρο, άλλος Ολυμπιακός!
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Πάει το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στα τρία σερί που έχουν να δώσουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Δεν είδαμε γκολ σε αυτόν τον αγώνα, αν και ουσιαστικά από τους Πειραιώτες αυτό ήταν και το μοναδικό που τους έλειψε.

Ο Ολυμπιακός με απλά λόγια ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η φιλοξενούμενη ομάδα το φοβήθηκε το παιχνίδι και παρατάχθηκε με σκοπό την ισοπαλία. Απ' αυτή την άποψη η ΑΕΚ κατάφερε αυτό που ήθελε, αφού έφυγε από το Καραϊσκάκη με το ισόπαλο 0-0 και στο ΟΑΚΑ θα «παιχτεί» η πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Από την άλλη όμως δεν νομίζω ότι θα πρέπει στην ΑΕΚ να αισθάνονται και τόσο ικανοποιημένοι με την εμφάνιση της ομάδας τους. Είδαμε μία ΑΕΚ που απλά περίμενε τον Ολυμπιακό και αμυνόταν κλειστά σε όλες τις γραμμές, χωρίς καμία διάθεση να απειλήσει και να ψάξει το γκολ. Μόνο από στημένες μπάλες κυνήγησε κάτι, που και πάλι όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σωστοί σε όλες τους τις τοποθετήσεις-αντιδράσεις.

Προφανώς και δεν θα δούμε την ΑΕΚ τόσο αμυντική στο ΟΑΚΑ, αφού θα παίζει στο γήπεδό της, αλλά ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν έχει διάθεση και σκοπό να αλλάξει το παιχνίδι του και πιστεύω ότι και στο εκτός έδρας ματς θα «κυνηγήσει» να κάνει εκείνος παιχνίδι και να μην αφήσει τον αντίπαλό του. Από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα ο Όσκαρ Γκαρθία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αλλάξει. Και πραγματικά, άποψή μου, όποιος δεν το βλέπει θεωρώ ότι απλά δεν θέλει να το παραδεχτεί και όχι ότι δεν το έχει διαπιστώσει.

Για τα social media έχω μία συγκεκριμένη άποψη και μάλλον δύσκολα θα αλλάξει. Είμαστε στην εποχή που όλοι τα ξέρουν όλα και ποτέ κανείς δεν παραδέχεται «ναι έκανα λάθος».

Μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είδα στα social media ότι υπήρχε η άποψη από ορισμένους «αν ο Λεμονής κατέβαζε τέτοια ενδεκάδα όλοι θα τον κράζατε...».

Έβαλαν δηλαδή στο ίδιο καζάνι τον Ολυμπιακό επί Λεμονή, με τον Ολυμπιακό επί Γκαρθία. Εκτός του ότι ο άνθρωπος είναι τρεις εβδομάδες στην ομάδα, θεωρούν όλοι αυτοί ότι ο Ολυμπιακός με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ και αυτή που βλέπαμε σε αρκετά ματς του Λεμονή (με τη διαφορά ότι αγωνίστηκε τώρα ο Ζιλέ), ήταν ίδιος!

Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός πριν τα Χριστούγεννα έμπαινε στο γήπεδο και δεν άφηνε τον αντίπαλό του να κάνει παιχνίδι, τον πίεζε ψηλά, δεν του έδινε την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσε ευκαιρίες!

Συγνώμη, αλλά εγώ αυτό δεν το έβλεπα πριν τα Χριστούγεννα. Δεν λέω ότι ο κόουτς Λεμονής δεν βοήθησε και δεν έκανε καλό στον Ολυμπιακό, σίγουρα είδαμε βελτίωση σε αρκετά πράγματα και στο πιο σημαντικό στην αμυντική λειτουργία. Αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός του τελευταίου μήνα με αυτόν πριν από τα Χριστούγεννα είναι η μέρα με τη νύχτα!

Ξαναλέω, άποψή μου είναι αυτή, δεν πάει να πει ότι θα πρέπει όλοι να συμφωνούν ή ότι αυτό είναι και τίποτε άλλο...

Οπότε είμαι της άποψης ότι είδαμε τον Ολυμπιακό με την ίδια ενδεκάδα άλλων αγώνων, αλλά να παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, δεν είναι μόνο οι παίκτες που φτιάχνουν μία ομάδα. Παίζει τεράστιο ρόλο ο προπονητής, το σύστημα, ο τρόπος που «βγαίνει» στο γήπεδο το σύστημα και η τακτική που ακολουθούν οι παίκτες.

ΠΕΡΙ ΖΙΛΕ...

Προσωπική μου άποψη αποτελεί επίσης ότι ο Ζιλέ από την αρχή έχει δείξει στον Ολυμπιακό ότι είναι καλός παίκτης. Το καταλαβαίνεις μέσα στο γήπεδο από τις κινήσεις του ότι ξέρει την θέση που αγωνίζεται και είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Δεν θα πάει για το κάτι παραπάνω, άλλωστε η θέση που αγωνίζεται δεν του το επιτρέπει και τόσο αυτό, ενώ δεν αποτελεί και τον πιο εύκολο αντίπαλο για τον κάθε παίκτη.

Σίγουρα έχει κάνει άσχημες εμφανίσεις, αλλά μην ξεχνάμε ότι ποτέ του δεν είχε και μία διάρκεια στις συμμετοχές του. Μπορεί να έπαιζε μία Κυριακή και μετά να τον βλέπαμε ξανά μετά από έναν μήνα! Αυτό δεν είναι και το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει τόση εμπειρία όση ο ίδιος. Όχι σωματικά, αλλά ψυχολογικά δεν αισθάνεται καλά ο καθένας.

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Ζιλέ ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου και από τις δύο ομάδες.

Δεν έχασε ούτε μία μπάλα στα... ψηλά και γενικότερα ό,τι κυκλοφορούσε στον δικό του «τομέα» το... καθάριζε αμέσως. Επίσης βοήθησε σημαντικά και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ είχε και ευκαιρία για να σκοράρει. Καθόλου άσχημα, νομίζω, για έναν παίκτη που είχε... ξεχαστεί μέχρι πριν λίγο καιρό.

Και για να θυμίσω απλά, ο Ζιλέ ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στη Ναντ και αποφάσισε να φύγει γιατί θεωρούσε ότι δεν είχε την εμπιστοσύνη του Ρανιέρι. Άρα είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μέσα από τα παιχνίδια αισθάνεται και ο ίδιος καλά.

ΥΓ: Στον περισσότερο κόσμο δεν άρεσε ο Κούτρης με την ΑΕΚ. Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν καλός στη μία πλευρά του γηπέδου, γιατί αμυντικά έκανε τη δουλειά την οποία είχε. Φάνηκε μέσα στο γήπεδο ότι είχε πάρει «προσωπικά» το μαρκάρισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος όποτε έπαιρνε την μπάλα ΠΑΝΤΑ ήταν πάνω του ο Κούτρης. Πάντως όπως και να έχει, μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος προφανώς και βγάζει κούραση, αφού από τον Ιούλιο μέχρι τώρα αγωνίζεται ασταμάτητα, από τη στιγμή που ποτέ δεν βρήκε βοήθειες από τον Μίλιτς (όταν ήταν στην ομάδα). Για να δούμε τώρα με τον Χατζισαφί.

ΥΓ2: Αλήθεια; Ζητάνε πέναλτι, αυτή την φάση;

ΥΓ3: Ο Σεμπά βρέθηκε σε κακή βραδιά, εκνευρίστηκε μετά όταν δέχτηκε και την κάρτα και έγινε γρήγορα αλλαγή. Σίγουρα δεν διανύει και την καλύτερή του αγωνιστική περίοδο, αλλά είναι κακό να τον «χτυπάμε» κιόλας. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο παίκτης που θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του προπονητή, όσον αφορά σε συγκεκριμένα πράγματα, και για αυτό προφανώς στους τόσους που έχουν αλλάξει στον Ολυμπιακό τα τελευταία 2 χρόνια, είναι πάντα μέσα στις προτιμήσεις τους.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ