Εμφατικός Θρύλος στην Κρήτη, τεσσάρα στον Πλατανιά!
Έβγαλε ο Ολυμπιακός μετά από καιρό το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν άνετα τον Πλατανιά με 4-0 στην Κρήτη, για την 25η αγωνιστική της Superleague ξεκινώντας από τα Χανιά το σερί που θέλουν να κάνουν με το έξι στα έξι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
ΤΡΙΑΡΑ ΑΠΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΜΑΡΙΝ
Μπήκε καλά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στην Κρήτη και φάνηκε αυτό από το σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του ματς και να δείξουν τις διαθέσεις, έχοντας όρεξη για καλό ποδόσφαιρο και τον Μάρκο Μάριν σε καλή μέρα.
Από την αρχή οι Πειραιώτες πίεσαν τον Πλατανιά και έψαξαν το γκολ, το οποίο ήρθε νωρίς στο ματς. Στο 14' ο Ρομαό κατάφερε να κάνει το 0-1, όταν ο Κούτρης από τα αριστερά έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Μάριν έκανε με το τακούνι την πάσα για τον έμπειρο μέσο των «ερυθρόλευκων» ο οποίος άνοιξε το σκορ στο ματς.
Το 0-2 για τον Θρύλο δεν άργησε να έρθει, καθώς δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 24' ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ με τον Ιρανό να κάνει το πλασέ και να διώχνει ο τερματοφύλακας με το πόδι και στην επαναφορά ο Μάριν από κοντά πλάσαρε για το 0-2!
Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στον αγώνα και μπόρεσε να φτάσει το δείκτη του σκορ στο 0-3! Στο 34' ο Μιραλάς ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μάλσα, με τον Βέλγο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να «γράφει» το 0-3 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Θρύλου με την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ
Παρά το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν έριξε ρυθμό στο δεύτερο μέρος και συνέχισε το ίδιο καλά. Έτσι ήρθε και από νωρίς το 0-4 στο ματς, όταν ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν και ένα πέμπτο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε αλλά από την άλλη παράλληλα κράτησαν και το μηδέν στην άμυνά τους.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΤΟ
Το γεγονός ότι έμεινε και το μηδέν στην άμυνα ήταν και αποτέλεσμα του Σίλβιο Προτό, γιατί ο Πλατανιάς κατάφερε να κάνει 2-3 ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως ο Βέλγος γκολκίπερ του Θρύλου όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και αυτό που μένει σε όλο τον κόσμο είναι η τελευταία φάση του αγώνα.
Όταν στις καθυστερήσεις ο Πλατανιάς απείλησε και ο Προτό με το σκορ στο 0-4 έπεσε στα πόδια του επιθετικού των Κρητικών με τον κίνδυνο να χτυπήσει, όπως και έγινε, για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του!
Έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε το μηδέν στην άμυνά του και έφυγε από την Κρήτη με το νικηφόρο 4-0 επί του Πλατανιά, παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Πλιάτσικας (70' Παπανικολάου), Ντικαμονά, Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Στάμου (46' Πατράλης), Μάλσα, Δημούτσος (46' Κοροβέσης), Ούες, Nίλι και Ενσικουλού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκαρθία): Προτό, Μποτία, Ρομαό, Φορτούνης (62' Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (75' Τζούρτζεβιτς), Ελαμπντελαουί, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάρτινς (65' Ζιλέ) και Παπέ Σισέ.










