ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!

Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!

Γράφουν οι: Δ. ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ-ΣΤΡ. ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Απίστευτη έκταση έχει πάρει το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, με τους ανθρώπους του συλλόγου συνεχώς να βελτιώνουν τους χώρους των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε όλοι οι αθλητές πρώτης ομάδας και ακαδημίας να έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να προχωρήσουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Χαρακτηριστικό ότι πλέον στο Ρέντη είναι συνολικά 10 γήπεδα προς χρήση από τους αθλητές!

Συνολικά 4 γήπεδα είναι με φυσικό χλοοτάπητα, εκ των οποίων τα 3 είναι με υβριδικό χλοοτάπητα και συγκεκριμένα με 80% φυσικό χόρτο και 20% συνθετική ίνα.

Αναλυτικά τα γήπεδα στο Ρέντη έχουν ως εξής...

Υπάρχει το κεντρικό γήπεδο «G1», το οποίο μαζί με το «G2» χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ δίνει αγώνες και η ομάδα Νέων του Θρύλου στο πρωτάθλημα της Superleague K20 και στην Ευρώπη στο Youth League της UEFA.

Τα δύο αυτά γήπεδα έχουν φυσικό χλοοτάπητα και στο «G1» υπάρχει και μία κερκίδα χωρητικότητας 2000 ατόμων!

Όσον αφορά το σύστημα υβριδικού χλοοτάπητα, χρησιμοποιείται στο γήπεδο του Ολυμπιακού «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και στο «G4». Επίσης το τελευταίο διάστημα γίνονται έργα ανακατασκευής του τελευταίου γηπέδου και τοποθετείται επίσης το ίδιο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιούν σύλλογοι της Ευρώπης όπως οι Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και σε γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Μερικοί από τους λόγους που έχουν αποφασίσει οι «ερυθρόλευκοι» να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα είναι οι εξής: έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, έχει ομοιομορφία. Επιτυγχάνεται η μέγιστη ταχύτητα και επιτυχία στη μεταβίβαση της μπάλας, λόγω της κατασκευής του μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών, είναι μαλακό, δεν κουράζει στην προπόνηση και απορροφά τους κραδασμούς.

Αξίζει να τονιστεί πως για την κατασκευή κάθε γηπέδου με υβριδικό χλοοτάπητα, κοστίζει περίπου 700.000 ευρώ!

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα και είναι τα «Ρ1, Ρ2, Ρ3, Ρ4». Γήπεδα τα οποία είναι εξοπλισμένα με ειδικό καουτσούκ το οποίο δεν προκαλεί αναθυμιάσεις και δεν είναι ενοχλητικό για τον αθλητή.

Τα γήπεδα «Ρ1, Ρ2» χρησιμοποιούνται από τα μικρότερα τμήματα της ακαδημίας του Ολυμπιακού, ενώ από εκεί και πέρα τα «Ρ3, Ρ4», μαζί και με το «G4», είναι καινούργια τα οποία έχουν δημιουργηθεί επί προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Το «Ρ3» είναι γήπεδο το οποίο χρησιμοποιούν οι ομάδες Κ15, Κ17 για τα πρωταθλήματα υποδομής της Superleague και κατασκευάστηκε το 2014. Όσον αφορά το «Ρ4» είναι μισό γήπεδο, το οποίο χρησιμοποιείται από τα μικρότερα τμήματα της ακαδημίας, κατασκευάστηκε το 2017 και είναι 7Χ7!

Παράλληλα πραγματοποιούνται αγώνες των Special Olympics που διοργανώνει κάθε χρόνο η ακαδημία του Ολυμπιακού, αλλά και για τις τελικές φάσεις του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Σχολών. Υπάρχει κουλουάρ που χρησιμεύει στις προπονήσεις, εξέδρα 150 θέσεων, αλλά και χώρος για την κινηματογράφηση των αγώνων. Στο κτίριο υπάρχουν δυο μεγάλα και σύγχρονα αποδυτήρια και αίθουσα συσκέψεων προπονητών.

Αναφορικά με το «G4», έχει διαστάσεις μισού γηπέδου και όπως αναφέραμε παραπάνω είναι με υβριδικό χλοοτάπητα και κατασκευάστηκε το 2016. Το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα για προπόνηση των τερματοφυλάκων, όπως και για προπόνηση για αντιπάλους με κλειστές άμυνες.

Το γήπεδο είναι πιστοποιημένο από την FIFA και μπορεί να τελεστούν σ’ αυτό διεθνείς αγώνες.

Όσον αφορά το «G3» είναι με φυσικό χλοοτάπητα με προδιαγραφές FIFA και είναι γήπεδο στο οποίο αγωνίζονταν στο παρελθόν τα τμήματα της ακαδημίας Κ20, Κ17, Κ15 και τώρα χρησιμοποιείται για προπονήσης της ακαδημίας.

Σχετικά με τα επίσης νέα γήπεδα «μπιτς σόκερ, ποδοτένις», δημιουργήθηκαν το 2017 και χρησιμοποιούνται τόσο από την πρώτη ομάδα όσο και από ποδοσφαιριστές της ακαδημίας.

Να σημειωθεί πως η άμμος του γηπέδου «μπιτς σόκερ» είναι ειδική από την Αφρική προκειμένου να μην κολλάει στο σώμα του αθλητή και για μην λασπώνει. Έχει τέλειο αποστραγγιστικό σύστημα και το γήπεδο αυτό δημιουργήθηκε για τις παρακάτω χρήσεις: Για ψυχαγωγία, καθώς τα παιδιά ξεφεύγουν από το καθημερινό στρες βοηθώντας τα να απωλέσουν το παιχνίδι και να παίζουν με δικούς του κανόνες με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία στους παίκτες. Αποκατάσταση, η αστάθεια της επιφάνειας βοηθάει στη αποκατάσταση του αθλητή, καθώς ενεργοποιούνται περισσότερες μυϊκές ομάδες. Μυϊκή ενδυνάμωση και για τεχνική τρεξίματος, ενώ ενεργοποιούνται και γυμνάζουν μυϊκές ομάδες που δεν μπορούν οι αθλητές να ενεργοποιήσουμε στο σταθερό έδαφος.

 

PHOTO GALLERY

Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!
Γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ