ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

Εντυπωσιακό, μοναδικό, μαγικό! Αυτό είναι το Ρέντη!

Εντυπωσιακό, μοναδικό, μαγικό! Αυτό είναι το Ρέντη!

Γράφουν οι Δ. ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ, ΣΤΡ. ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Περνώντας τις πύλες του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη, περιμένεις, με αγωνία, να δεις τι θα συναντήσεις. Αναμφίβολα, από όσα είδαμε, μείναμε εντυπωσιασμένοι. Τόσο από το υπερσύγχρονο σπίτι του Ολυμπιακού και τις τεράστιες ανέσεις που παρέχει σε όλα τα μέλη της «ερυθρόλευκης» οικογένειας να δουλέψουν με όλη τους την ενέργεια, όσο και από τους πολύ ζεστούς ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Από τους πρώτους ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν στο Ρέντη ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Παύλου. Λίγα λεπτά συνομιλίας στο χώρο υποδοχής, ήταν αρκετά ώστε να σου βγάλει το αίσθημα της χαρά και της υπερηφάνειας για το σπίτι του Θρύλου, ένα στολίδι της Ελλάδας.

Αναμφίβολα, δεν μπορούσαμε να μη συγκρατήσουμε την επισήμανση πως στην περίοδο θητείας του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία του συλλόγου, έχουν επενδυθεί περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ στο Ρέντη, αυτά τα 8 χρόνια, και πως το σπίτι του Θρύλου σχεδόν έχει διπλασιαστεί!

Φυσικά, γίνεται αντιληπτό πως οι βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτά τα χρήματα είναι τεράστιες. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει στο Ρέντη (10) γήπεδα που θα ζήλευε όλη η Ευρώπη, «λέει» πολλά! Μάλιστα, σε ένα από αυτά, στο G2 για την ακρίβεια, αυτήν την περίοδο γίνονται εργασίες. Και το κόστος μόνο μικρό δεν το λες, μιας και «αγγίζει» τις 700.000 ευρώ!

Επίσης, στα υπερσύγχρονα γυμναστήρια (άλλο για την πρώτη ομάδα, άλλο για την Ακαδημία!) που βρίσκονται σε αυτόν το χώρο, υπάρχουν εκατοντάδες μηχανήματα, κάποια εκ των οποίων ο Θρύλος απέκτησε πρώτος και από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως οι ανέσεις που υπάρχουν και για την Ακαδημία του συλλόγου, εκεί που γεννιούνται οι πρωταθλητές, είναι απίστευτες. Το γεγονός, άλλωστε, πως υπάρχουν παιδιά που είναι εξαιρετικοί αθλητές και μαθητές, όπως ο αριστούχος Ηλίας Καραργύρης, δείχνει πολλά! Αυτή η ξενάγηση μας έδωσε να καταλάβουμε για το σπίτι του Θρύλου ότι είναι ένα όνειρο!

Επιπλέον, να τονιστεί πως στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη υπάρχουν και νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στην οικογένεια του Ολυμπιακού και είναι πίσω από τις... κάμερες. Ένας από αυτούς είναι και ο νέος διατροφολόγος, ο Ενρίκε Γκόμες.

Καταλαβαίνει ο καθένας πως για να φτάσει ο Ολυμπιακός (να λειτουργεί) σε τόσο υψηλό επίπεδο, υπάρχουν και πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως η φοβερή  δουλειά που γίνεται στο κομμάτι της ανάλυσης και της καταγραφής στατιστικών (παικτών και αντιπάλων).

Από τα πράγματα που μας έμειναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ρέντη, ήταν αναμφίβολα και το ιατρείο, το φυσικοθεραπευτήριο και το εργομετρικό κέντρο που διαθέτει ο Ολυμπιακός, όντας η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει δικό της εξοπλισμό για τον εργομετρικό έλεγχο των ποδοσφαιριστών! Μάλιστα, όλα αυτά τα μηχανήματα αποκτήθηκαν, σταδιακά, με πολύ μεγάλο κόστος.

Να σημειωθεί, πάντως, αν και έχετε κι εσείς σχεδόν πλήρη εικόνα με βάση το φωτογραφικό υλικό που σας έχουμε παρουσιάσει, οι χώροι που υπάρχουν στο σπίτι του Ολυμπιακού είναι υπερλούξ και καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και τις ανάγκες και με το παραπάνω.

Λίγο πιο πάνω, σας αναφέραμε το νέο διατροφολόγο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», φυσικά, έχουν και ειδικό ΣΕΦ, ο οποίος επιμελείται καθημερινά το φαγητό των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, ο ίδιος ταξιδεύει και στα εκτός έδρας παιχνίδια του Θρύλου και φροντίζει, σε συνεργασία με το εκάστοτε ξενοδοχείο, στην κατάλληλη προετοιμασία του φαγητού. Τίποτα δεν λειτουργεί στην τύχη, όπως καταλαβαίνετε.

Πάντως, μέσα στους χώρους του Ρέντη συναντάς και ορισμένα πράγματα από το παρελθόν, όπως την παλιά είσοδο του Προπονητικού Κέντρου, αλλά και το παλιό πούλμαν (από το 1989!) το οποίο η ΠΑΕ προτίθεται να φτιάξει και να το στείλει στο μουσείο.

Επιπρόσθετα, κάθε χώρος που υπάρχει στο Ρέντη είναι προσεγμένος στην εντέλεια. Άλλη μία απόδειξη πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά.

Φυσικά, λίγο πριν κλείσουμε το κείμενο, να θυμίσουμε πως και η ΠΑΕ έκανε αναφορά στην επίσκεψή μας στο Ρέντη. Μάλιστα, ετοίμασε, μέσω του Olympiacos TV, και ένα ωραίο βίντεο.

Όπως βίντεο μπορείτε να βρείτε και στα δικά μας θέματα, με τα οποία ελπίζουμε να καλύψαμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό κάθε πτυχή του σπιτιού του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα που αν δεν τα ζήσεις μέσα από το Ρέντη δεν μπορείς να τα αποτυπώσεις ακριβώς, αποδεικνύουν πως το Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακό. Είναι μοναδικό. Είναι μαγικό!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ