ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Πάτησε" την Μπέρνλι και πάει στην Αγγλία για την πρόκριση!

Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ωραίο ποδόσφαιρο, σκορ που τον καθιστά «αφεντικό» όσον αφορά την πρόκριση και τον επαναληπτικό στην Αγγλία και έτοιμος για μεγάλα πράγματα! Αυτά έδειξε και κατάφερε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 σε ένα ματς που έδειξε ότι μπορούσε να έχει μεγαλύτερο σκορ, αφού ήταν καλύτερος στο γήπεδο και κατάφερε ξανά να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε καμία περίπτωση δεν... μάσησαν από το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων και τις αποφάσεις του διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Μπέρνλι, έχοντας το πάνω χέρι για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ... ΔΙΑΙΤΗΤΗ!
Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε κυλήσει πολύ καλύτερα για τον Ολυμπιακό, αν ο διαιτητής της αναμέτρησης Βίντσιτς ήταν δίκαιος στις αποφάσεις του. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο πρώτο μέρος του ματς πρωταγωνιστής ήταν ο Σλοβένος ρέφερι με τις αποφάσεις του και για το γεγονός ότι κατάφερε να εκνευρίσει όλη την ομάδα του Ολυμπιακού, πέρα και από τον κόσμο του.

Η αρχή έγινε στο 29' του αγώνα, όταν ο Λονγκ «γκρέμισε» τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ τέσσερα λεπτά έδωσε με απίστευτη ευκολία το πέναλτι υπέρ της Μπέρνλι σε μαρκάρισμα του Καμαρά στον Γουντ. Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι δύο φάσεις, καθώς στο 44' υπήρξε και δεύτερο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», με τον διαιτητή όμως και πάλι να μη δείχνει την άσπρη βούλα, παρά το πεντακάθρο χέρι του Γουόρντ σε σέντρα του Φορτούνη!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
Πέρα από τα όσα συνέβησαν με τον διαιτητή του ματς στο πρώτο ημίχρονο, στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Παρά το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων οι «ερυθρόλευκοι» δεν... μάσησαν και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το σχετικά γρήγορο γκολ των Πειραιωτών, καθώς στο 19' κατάφεραν να προηγηθούν στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 19' ο Γκερέρο κέρδισε έξω από τη μεγάλη περιοχή το φάουλ, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Ο αρχηγός του Θρύλου με την πρώτη ευκαιρία που είχε στο ματς έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνοντας το 1-0!

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν για ένα δεύτερο γκολ, όμως από το 29' και μετά, δηλαδή το πρώτο πέναλτι που δεν έδωσε στους γηπεδούχους, ο διαιτητής εκνεύρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού με την Μπέρνλι αυτό να το εκμεταλλεύεται και μετά από αρκετή ώρα στο 32' να μπαίνει στην περιοχή.

Τη στιγμή δηλαδή που ο Σλοβένος ρέφερι έδωσε το πέναλτι στον Καμαρά και ο Γουόρντ στο 33', ο οποίος κιόλας το κέρδισε, έκανε το 1-1 στο παιχνίδι.

Συνέχισαν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι εκνευρισμένοι με τον διαιτητή Βίντσιτς και το αποκορύφωμα ήρθε στο 44' όταν δεν δόθηκε το χέρι του Γουάρντ, ενώ ακόμη και στο σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου πάλι διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι καθώς ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει κόρνερ και δεν άφησε να εκτελεστεί.

ΣΑΝ ΤΑΥΡΟΣ ΣΕ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ!
Καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ολυμπιακός! Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους του ματς, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο παιχνίδι.

Ο Φορτούνης κέρδισε το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον ίδιο να το εκτελεί και να «γεμίζει» με τον Μπουχαλάκη να βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι και να κάνει το 2-1 για τον Θρύλο!

Μετά απ' αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός πήρε... φωτιά! Έπαιξε την Μπέρνλι στο μισό γήπεδο σφυροκοπώντας την άμυνά της και ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ. Κάτι το οποίο δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 60' ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Κώστας Φορτούνης, ήταν αυτός ο οποίος «έγραψε» το 3-1.

Συγκεκριμένα, στο 59' ο Καμαρά κέρδισε το πέναλτι μετά από σουτ που έκανε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίμπσον, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε από το ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χίτον.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «κυνήγησαν» ένα τέταρτο γκολ για να «κλειδώσουν» ουσιαστικά την πρόκρισή τους από το πρώτο ματς, όπως είχαν κάνει και με τη Λουκέρνη, χωρίς όμως να καταφέρνουν να φτάσουν στην επίτευξή του. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε την Μπέρνλι στο μισό γήπεδο, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησε με κορυφαίες αυτές των Γκερέρο, Ποντένσε στο 73' και 77' αντίστοιχα.

Έτσι έμεινε το 3-1, σκορ αρκετά καλό για τον Ολυμπιακό, το οποίο θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο σύμφωνα με την απόδοση της ομάδας του Πειραιά. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να ήθελαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, αλλά και τα τρία γκολ που σημείωσαν είναι αρκετά σημαντικά ενόψει του επαναληπτικού στην Αγγλία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μιράντα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (89' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Λάζαρος (84' Ανσαριφάρντ), Γκερέρο.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Γουόρντ (66' Λένον), Γκίμπσον, Λονγκ, Μπάρντσλεϊ, Κορκ, Χέντρικ, Γκούντμουντσον (76' Βόουκς), Τέιλορ, Γουντ (62' Ταρκόφσκι), Μπαρνς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 (Τελικό)

    Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 (Τελικό)

    Κόντρα στην Μπέρνλι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, για τα πλέι οφ των ομίλων του Europa League. Live στο redking.gr...

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ