ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Φέτος θα είναι η χρονιά μας"!

Συνέντευξη στο match programme του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του αγώνα με την Μπέτις, έδωσε ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός του Θρύλου μίλησε για την έναρξη της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, τη σχέση των παικτών στα αποδυτήρια και τη δική του με τον προπονητή της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς.

Κώστα ο Ολυμπιακός έχει μπει δυνατά στη σεζόν και εσύ μαζί του. Πως αισθάνεσαι;
Αισθάνομαι ιδιαίτερα δυνατός. Βλέπω ότι και όλη η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη να κάνει μεγάλα πράγματα. Ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, δείχνουμε πολύ δυνατοί και ικανοί να κερδίσουμε αυτά που θέλουμε και αυτά που μας αξίζουν.

Δηλαδή; Σε τι αναφέρεσαι;
Το πρωτάθλημα, κατά πρώτον. Πέρσι δεν ήμασταν πρώτοι, πράγμα που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό. Πρέπει, λοιπόν, θέλουμε να πω πιο σωστά, να βγούμε και πάλι πρώτοι. Αυτή είναι η θέση που αξίζει στον Ολυμπιακό, αυτή κυνηγάμε από την πρώτη αγωνιστική. Το Κύπελλο, κατά δεύτερον. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πηγαίνει για το νταμπλ. Αυτό θα κάνουμε και φέτος. Ερχόμαστε, τώρα, στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, οι οποίες αρχίζουν σήμερα. Θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο, να συνεχίσουμε και στην επόμενη φάση και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Ακούγεται πολύ απαιτητικό όλο αυτό. Θεωρείς ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες;
Το ρόστερ είναι πολύ βαθύ, ο προπονητής μας δείχνει ικανός να το διαχειριστεί και νομίζω πως ναι. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στην κορυφή, στην Ελλάδα και να πάει πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Μιλάς, πρακτικά, για το όνειρο κάθε φίλου του Ολυμπιακού. Είναι και δικό μας όνειρο, δεν το συζητώ. Αν δεν κάνουμε εμείς οι παίκτες, πρώτοι, αυτά τα όνειρα, ποιος θα τα κάνει; Εμείς πρώτοι πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα ονειρευόμαστε πάντοτε πρώτη την ομάδα την οποία εκπροσωπούμε και τα χρώματα της οποίας φοράμε. Οπότε όταν μιλάμε για τα όνειρα του κόσμου, μιλάμε και για τα δικά μας όνειρα. Όλοι μαζί, άλλωστε, μπορούμε να τα κάνουμε να πετύχουν. Νιώθω ότι φέτος θα είναι η χρονιά μας!

Πως έχεις δει τον κόσμο, σε αυτά τα πρώτα ματς;
Φανταστικό, όπως πάντα. Μας στηρίζει, μας χειροκροτεί, στην στραβή δεν γιουχάρει, είναι στο πλευρό μας και δείχνει την στήριξή του, με χειροκρότημα, με τραγούδι. Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν στιγμές που μπορεί η ομάδα να μην είναι τόσο καλή, που μπορεί να μην καταφέρνουμε να αποδώσουμε όπως επιθυμούμε, αλλά πρέπει ο κόσμος να είναι εκεί και να μας ωθεί προς τα εμπρός. Όπως το έκανε, για παράδειγμα, στο ματς με την Μπέρνλι. Η αντίδραση του κόσμου έπαιξε τεράστιο ρόλο για να πάμε το ματς στο 3-1 και να φτάσουμε στη νίκη-μισή πρόκριση.

Η σχέση σου με τον προπονητή πως είναι;
Μπορώ με άνεση να πω εξαιρετική. Ο κ. Μαρτίνς είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, καλός προπονητής και μας μεταδίδει πράγματα που βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Έχει καλή σχέση με όλα τα παιδιά στην
ομάδα και παρότι έχει δύσκολο έργο, του να διαχειριστεί όλο αυτό το πλούσιο ρόστερ και, εν γένει, να είναι προπονητής στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, αυτό δεν δείχνει να τον αγχώνει. Αντιθέτως, δείχνει και είναι πολύ ήρεμος, συγκεντρωμένος, σοβαρός και ικανός να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Κάτι που βλέπει διαρκώς ο κόσμος και έχει ωραία απήχηση είναι η σχέση σου με τον Λάζαρο. Θες να το σχολιάσεις;
Ναι τα πάμε πολύ καλά! Όλα τα παιδιά μέσα στην ομάδα έχουμε πολύ καλή σχέση και είμαστε ένα. Με τον Λάζαρο έχω πολύ καλή σχέση, πολύ καλή επαφή. Και μέσα στο γήπεδο και εκτός αυτού. Με βοηθάει και τον βοηθάω και έτσι πηγαίνουμε και οι δύο μπροστά.

Ένα περιστατικό, το οποίο είχε καταγραφεί και στον Τύπο, από την προετοιμασία, μεταξύ σας, ισχύει;
(Γέλια!) Λες για το «δώσε μου την μπάλα» ε; Ναι πράγματι. Σε μια φάση επάνω μου είπε «δώσ' τη μου ρε Κώστα που φεύγω να παίξουμε το 1-2. Αν δεν μου τη δώσεις εσύ, ποιος θα μου τη δώσει;»... Εννοούσε ότι πρέπει να αναπτύξουμε τέτοιου είδους αυτοματισμούς. Το είπε με πολύ καλό τρόπο φυσικά. Αλλά είχε δίκιο. Είναι πιο εύκολο για παίκτες συμπατριώτες να έχουν κατανόηση ο ένας για το παιχνίδι του άλλου, γιατί μιλάμε και την ίδια γλώσσα και αυτό που εννοούσε είναι ότι περιμένει από εμένα να έχω αυτή την κατανόηση για το παιχνίδι του και να βρισκόμαστε ολοένα και καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Και; Πως εξελίσσεται η συνεργασία σας;
Κάθε παιχνίδι και καλύτερα και χαίρομαι πολύ γι' αυτό! Είναι καλός παίκτης και ξέρει πως να βγάζει το μάξιμουμ στο γήπεδο. Πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, αλλά και πολλοί Έλληνες.

Πως κυλάει το θέμα «ομοιογένεια»;
Πολύ καλά και σε αυτό παίζει ρόλο και ο κ. Μαρτίνς, όπως είπα και πριν. Μας βοηθάει να μην είμαστε απλώς ομάδα, αλλά και παρέα. Δεν έχει σημασία αν δεν κάνουν όλοι παρέα με όλους εκτός γηπέδου. Στα αποδυτήρια είμαστε ένα.

Παίζουν μεγάλο ρόλο τα αποδυτήρια, σωστά;
Τεράστιο ρόλο, όχι απλώς μεγάλο. Και εμείς που είμαστε κάποια παιδιά πιο παλιά στην ομάδα, οφείλουμε να δείχνουμε και στους νεότερους παίκτες τον δρόμο προς τα καλά, ενωμένα και ήρεμα αποδυτήρια. Δεν γίνεται να παίζουμε πάντοτε όλοι, οπότε πρέπει όλα τα παιδιά να έχουμε την υπομονή να παίρνουμε τις ευκαιρίες μας. Το ρόστερ είναι τόσο πλούσιο που δεν γίνεται να παίζουμε όλοι μαζί. Ο προπονητής μας ξέρει και θα κάνει το καλύτερο.

Κώστα έκανες δυνατό ξεκίνημα και με την Εθνική και ας μην τα καταφέρατε στην Ουγγαρία.
Έχω πει πολλές φορές ότι το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Έτσι νιώθω και για τον Ολυμπιακό, έτσι νιώθω και για την Εθνική. Δεν με νοιάζει, πραγματικά όμως, το αν θα σκοράρω εγώ για να έρθει η νίκη. Μπορεί να δώσω ασίστ, μπορεί να εκτελέσω ένα στημένο και να μπει γκολ, δεν έχει σημασία. Θα το χαρώ το ίδιο! Η Εθνική είναι ένα κεφάλαιο για μένα, νιώθω καλά όποτε εκπροσωπώ την χώρα μας στο εξωτερικό με τη γαλανόλευκη στο στήθος και θέλω να τα δίνω όλα, όπως κάνω και με τον Ολυμπιακό. Χάρηκα το γκολ μου στην Εσθονία, αλλά δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια και με την Ουγγαρία. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ