ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ήταν προβοκάτσια. Αν υπάρξει τιμωρία, πρέπει να εφαρμοστεί στο Κύπελλο»

«Ήταν προβοκάτσια. Αν υπάρξει τιμωρία, πρέπει να εφαρμοστεί στο Κύπελλο»

Ξεκάθαροι ήταν οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού κατά την απολογία της ΠΑΕ στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όσα έγιναν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο την Παναχαϊκή. Τους «ερυθρόλευκους» εκπροσώπησαν οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ιωάννης Χατζησαββάογλου και Λίνα Σουλούκου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς.

Από τον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαροι και τόνισαν πως υπήρξε προβοκάτσια με στόχο να πετύχουν τιμωρία της ομάδας. Ταυτόχρονα, επεσήμαναν πως, εφόσον υπάρξει τιμωρία, τότε αυτή πρέπει να εφαρμοστεί στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

«Δεν έγινε αντιληπτό από τον παρατηρητή. Η παρατήρηση πρέπει να μην αναγνωστεί ως εκ παραδρομής, μη ληφθείσα στην έκθεση. Πού τραυματίστηκε αυτός ο φίλαθλος, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η αναφορά δεν έχει καμία σχέση με επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες. Δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψιν σας. Δεν το παρατήρησε ο ίδιος, επομένως πώς το έγραψε ο παρατηρητής;», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του Ολυμπιακού για την έκθεση του παρατηρητή.

«Μας είπε ότι όταν πήγε στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες, είπα στον γιατρό τι έγινε, ότι είχα καταθέσει. Ο γιατρός γνώριζε τι είχε γίνει και βγήκε και έκανε άλλες δηλώσεις...", τόνισε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού. Όταν τον ρωτούσαν τον γιατρό που έγινε το επεισόδιο, μάσαγε τα λόγια του. Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η αναφορά, είναι αόριστη και ημιτελής. Με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για επεισόδια που σχετίζονται με βιαιοπραγία κατά προσώπων. Σήμερα από αυτή τη δίκη μπορεί να εξαρτηθεί το πρωτάθλημα, θέλουμε την ανοχή σας για να πούμε κάποια πράγματα. "Αυτά τα δύο έγγραφα, δηλαδή το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή δεν γράφουν τίποτα. Ο τραυματισμός έγινε 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο. Δεν μπορεί να το ήξερε η αστυνομία».

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός αιτήθηκε αλλαγή της κατηγορίας, μιας και σημειώθηκαν επεισόδια, ωστόσο ΔΕΝ συνδέονται με βιαιοπραγίες.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, έκαναν λόγο για προβοκάτσια. Υποστήριξαν πως υπήρχε φίλαθλος που είχε ήχο κλήσης τον ύμνο του Παναθηναϊκού και πως προκαλούσε. «Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και τότε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός ανέφερε ότι έχει στα χέρια του ένορκες καταθέσεις για φίλαθλο που επιβεβαιώνει το παραπάνω σκηνικό και συμπλήρωσες πως η ίδια η Παναχαϊκή γνωστοποίησε αυτό το περιστατικό!

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησαν, εφόσον υπάρξει τιμωρία, να αφαιρεθούν βαθμοί από το Κύπελλο Ελλάδας και όχι από το πρωτάθλημα, διότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΚΑΠ και το Κύπελλο είναι «πρωτάθλημα».

«Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας», τόνισε η Λίνα Σουλούκου.

Επιπλέον, ως μάρτυρας κατέθεσε και ο Κώστας Καραπαπάς, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Ήταν μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά και οικογένειες», ανέφερε και συμπλήρωσε πως έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού, έτρεξε προς την πόρτα και έβριζε. «Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσουν τον οπαδό ή τους 2-3 που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα». «Είπα στον διευθυντή «τι κάνετε;» και μου είπε έχεις δίκιο». Ακολούθως, συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο. Ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της αστυνομίας. Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις. Ο κ. Δημητρόπουλος έφυγε κακήν κακώς και ως διαπλεκόμενος από το ποδόσφαιρο», απάντησε, ερωτηθείς για το αν έχει κάποια οπαδική προτίμηση ο κ. Δημητρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι αύριο ώστε να καταθέσει υπόμνημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ