ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Υπομονή, πάσες, όχι «δώρα» και ενδεκάδα...

Υπομονή, πάσες, όχι «δώρα» και ενδεκάδα...
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό μόνο εύκολος δεν είναι. Μπορεί η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων να είναι τεράστια αλλά οι Βοιωτοί βρίσκονται κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και αυτό από μόνο του τους κάνει επικίνδυνους γιατί το πρωτάθλημα έχει προχωρήσει και θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Για αυτό και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πέδρο Μαρτίνς, όπως άλλωστε θέλει σε κάθε ματς έτσι και σε αυτό ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ένα γρήγορο γκολ. Ένα γκολ από το πρώτο ημίχρονο που θα βγάλει το άγχος από την ομάδα έτσι ώστε στη συνέχεια να κάνει το παιχνίδι της και ο αντίπαλος να αναγκαστεί να ανοιχτεί για να κυνηγήσει κάτι και να μπορέσει ο Ολυμπιακός να «χτυπήσει».

Από τη στιγμή που στην αρχή του αγώνα ο Λεβαδειακός θα εμφανιστεί με αμυντικό σχήμα, έτσι ώστε να κλείσει τους διαδρόμους στους Πειραιώτες προς την άμυνά του.

Φυσικά αυτή δεν ήταν και η μοναδική οδηγία του Πορτογάλου κόουτς προς τους παίκτες του για την αναμέτρηση της Κυριακής. Ο κόουτς του Θρύλου ζήτησε να δει παιχνίδι με αρκετές πάσες στο οποίο θα αλλάζει συνεχώς πόδια η μπάλα. Έτσι ώστε να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να «ανοίξουν» την άμυνα του αντιπάλου και να τον αναγκάσουν να βγει από την περιοχή του. Βέβαια σε αυτή την οδηγία ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε στους παίκτες του να έχουν και υπομονή και να μη βιάζονται, προκειμένου να μην χαρίζουν την μπάλα στον αντίπαλο και να μη του δώσουν το δικαίωμα να κερδίσει εύκολες μπάλες.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το αρχικό σχήμα που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Θρύλου είναι με τον Σα στο τέρμα, τους Κούτρη, Βούκοβιτς, Σισέ, Ομάρ στην τετράδα της άμυνας, Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε στα χαφ και τον Φορτούνη μπροστά τους. Όσον αφορά τα πλάγια όλα δείχνουν Ποντένσε, Ναουέλ χωρίς όμως να αποκλείεται η συμμετοχή Λάζαρου ή Μασούρα αντί του Ναουέλ και στην επίθεση πιθανότατα Γκερέρο αν και διεκδικεί θέση και ο Χασάν ο οποίος έχει καιρό να αγωνιστεί ως βασικός.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ