Δεν είναι η νίκη που... ιντριγκάρει!

Δεν είναι η νίκη που... ιντριγκάρει!
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Επιτέλους, άρχισε ξανά το πρωτάθλημα μετά από διακοπή ενός μήνα! Ο Ολυμπιακός βέβαια στη Λιβαδειά ήταν σαν να μην έλειψε ούτε μία ημέρα από τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Η ομάδα εμφανίστηκε τόσο «φρέσκια», τόσο ορεξάτη, τόσο αποφασισμένη που ήταν σαν να είχε ροή αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα και αμέσως μπήκε στη Λιβαδειά να πάρει αυτό που θέλει.

Μπορεί βαθμολογικά να μην άλλαξε κάτι στον πίνακα του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που και ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τρίπολη, αλλά η εμφάνιση του Ολυμπιακού... ιντριγκάρει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος! Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν πρόκειται να αφήσει σε... ησυχία τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση τίτλος, αφού με την εμφάνισή του έστειλε σε όλους το μήνυμα ότι είναι εδώ και μάλιστα με δυναμικό τρόπο.

Δεν έχει καμία διάθεση η ομάδα του Πειραιά να αφήσει το πρωτάθλημα και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους, για αυτό να είναι όλοι τους σίγουροι, ό,τι και αν κάνουν...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ «ΓΕΜΑΤΟΣ» ΣΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ
Περίπου 2.000 κόσμος του Ολυμπιακού ήταν στη Λιβαδειά και αυτό δείχνει και τη «δίψα» του κόσμου της ομάδας για το πρωτάθλημα. Όλος αυτός ο κόσμος, λοιπόν, αλλά και όσοι παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση, στο σφύριγμα της λήξης ένιωσαν «γεμάτοι».

Γιατί είδαν την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρει και θέαμα. Ειδικά τα πρώτα μισάωρα των δύο ημιχρόνων ήταν εκρηκτικά για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Λεβαδειακό. Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν το ποδόσφαιρο που θέλουν και απέναντι σε ομάδες που έχουν ως στόχο μόνο την άμυνα, κάτι στο οποίο είχαν πρόβλημα ιδιαίτερα στην αρχή της σεζόν.

Όμως όπως είπε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, «είμαστε ικανοποιημένοι όχι μόνο για τους 3 βαθμούς, αλλά γιατί δείχνουμε ότι η δουλειά έχει αποτέλεσμα. Πριν από 3 μήνες είχαμε άλλη εικόνα, είμαστε καινούργια ομάδα και το γνωρίζετε αυτό. Ήταν δύσκολο να δείχνουμε από την αρχή αυτό το αποτέλεσμα, αλλά τώρα έχουμε δέσει και βγάζουμε θέαμα και ποιότητα». Και αυτό είναι σίγουρα αποτέλεσμα του κόουτς και της δουλειάς που έχει κάνει όλη η ομάδα μέχρι τώρα.

ΑΚΡΑ «ΦΩΤΙΑ», ΞΑΝΑ!
Πέρα από τη νίκη και την εμφάνιση στη Λιβαδειά, το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν και η επιστροφή του Λάζαρου στην αγωνιστική δράση μετά από δύο μήνες! Ο έμπειρος εξτρέμ όχι μόνο γύρισε στη δράση, αλλά ήταν και από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές στην περίπου μία ώρα που αγωνίστηκε.

Γεγονός που ικανοποίησε και τον Πορτογάλο προπονητή, βλέποντας τη δίψα και τη θέληση που έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του για να αγωνίζονται.

Επίσης όμως με την επιστροφή του Λάζαρου στη δράση ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι άκρα «φωτιά»! Απέκτησε και πάλι την ταχύτητα και την απειλή που είχε από τα πλάγια. Δεν «έβγαλαν» γκολ ούτε ο Λάζαρος όπως ούτε και ο Ποντένσε απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε ο Ολυμπιακός να είναι όσο επιθετικός έπρεπε.

Και ας μην ήταν ο Πορτογάλος όχι και τόσο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει πολλές από τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν, αλλά ήταν μέσα στους παίκτες που έτρεξαν και απείλησαν την αντίπαλη άμυνα. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι ο Ποντένσε είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη «ζημιά» στον αντίπαλο και σίγουρα στα ματς που θα τον χρειαστεί ο Θρύλος θα είναι εκεί.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΚ...
Βέβαια για να έχει και ο Λάζαρος αυτή την εμφάνιση βοήθησε αρκετά σε αυτό και ο Ομάρ. Ο Νορβηγός μπακ του Θρύλου είχε άψογη συνεργασία με τον Λάζαρο και θυμήθηκαν οι δυο τους αυτά που έκαναν ιδιαίτερα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Συνεργασίες σχεδόν με κλειστά τα μάτια, πολλές μεταξύ τους πάσες και πλαγιοκοπήσεις με σκοπό να πατήσουν και περιοχή, ώστε να απειλήσουν και να δημιουργήσουν ρήγματα ή ακόμα και να στείλουν την μπάλα οι ίδιοι στα δίχτυα.

ΤΑ «ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ... ΖΗΜΙΕΣ!
Το περισσότερό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά το έκανε από τα δεξιά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Ομάρ, Λάζαρος συνεργαζόντουσαν άψογα και ήταν σε καλή ημέρα. Το παιχνίδι όμως που έκαναν συνεχώς οι «ερυθρόλευκοι» και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν οι γηπεδούχοι ήταν η συνεργασία των μπακ με τα εξτρέμ και το «σπασιμο» της μπάλας μέσα στην περιοχή.

Είτε έβγαιναν τα μπακ από τα πλάγια, Κούτρης, Ομάρ, είτε τα εξτρέμ Λάζαρος, Ποντένσε, αυτό που κοιτούσαν πρώτα να κάνουν δεν ήταν η σέντρα με την μπάλα να σηκώνεται από το έδαφος, αλλά το «σπάσιμο» με συρτές πάσες είτε για τα χαφ που ήταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, είτε για τον Γκερέρο που ήταν από το πέναλτι και μπροστά.

Η φάση αυτή βγήκε πάρα πολλές φορές, ενώ έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ με τους ρόλους όμως να αλλάζουν, τον Γκερέρο να βγαίνει ως εξτρέμ και τον Φορτούνη ως φορ καθώς ο Λάζαρος είχε κλείσει νωρίτερα προς την περιοχή και είχε «ανοίξει» ο Ισπανός επιθετικός στα δεξιά.

Αυτό το «σπάσιμο» από τα πλάγια στην περιοχή έχει φέρει πολλά γκολ μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό και γενικότερα είναι ένα σύστημα το οποίο κυνηγάει η ομάδα στο παιχνίδι της και το καλύτερο είναι πως της βγαίνει!

ΥΓ: Έχω πει πολλές φορές για τον Γκερέρο. Έδειξε και πάλι ότι δεν είναι αυτό που λένε κάποιοι, ότι δηλαδή δεν... κάνει. Μία ασίστ και ένα γκολ και μάλιστα ωραίο γκολ, με γυριστή κεφαλιά.

ΥΓ2: Όσο ο Ολυμπιακός θα παίρνει νίκες με τέτοιες εμφανίσεις, ο ΠΑΟΚ θα έχει το άγχος βλέποντας ότι η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ