ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κανονικό 100% το γκολ του Καμπιάσο (video)

Κανονικό 100% το γκολ του Καμπιάσο (video)

Η προπαγάνδα καλά κρατεί! Δεν έχουν πάρει ανάσα μετά το γκολ του Καμπιάσο! Έγινε ολόκληρη συζήτηση από τους "αντικειμενικούς", από διάφορους, για να μας πείσουν ότι το γκολ ήταν οφσάιντ, γιατί -και καλά- ο Τσόρι εμπόδισε το οπτικό πεδίο του Στιλ! Έλα, όμως, που έκαναν λάθος.

Σε άλλες περιπτώσεις τη φετινή σεζόν, που μπήκαν γκολ αντίστοιχα, δεν έκαναν ορισμένοι... επανάσταση για να μην μετρήσουν τα γκολ! Δεν έκαναν το ίδιο με το γκολ του Μπαρμπόσα στη Νέα Σμύρνη και του Τσίμιροτ στη Λεωφόρο. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση η πλευρά του ΠΑΟ για εκείνο το γκολ του παίκτη του ΠΑΟΚ! Εκεί ήταν όλα... μέλι-γάλα. Αλλά όταν είναι να "χτυπήσετε" τον Ολυμπιακό, τρέχετε για να το κάνετε!

Η οδηγία της UEFA για ανάλογες φάσεις και το οφσάιντ σε περιπτώσεις που ένας παίκτης σκοράρει και ένας συμπαίκτης του είναι μέσα στη φάση, έχει να κάνει με το εάν ξεκάθαρα εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Διαφορετικά δεν είναι παράβαση! Πώς, όμως, εξηγείται αυτό; Τι σημαίνει εμποδίζει το οπτικό πεδίο; Να είναι ανάμεσα στον παίκτη που σουτάρει και τον γκολκίπερ. Φτάνει όμως αυτό; Όχι!

Και θα χρησιμοποιήσουμε παραδείγματα για να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει παράβαση μόνο επειδή ένας παίκτης είναι εκτεθειμένος! Παραδείγματα με φάσεις και τις ανάλογες οδηγίες των ανθρώπων της UEFA. Η φράση "παρεμποδίζει την ορατότητα" του σημαίνει να μην βλέπει την μπάλα να έρχεται.

Διαφορετικά δεν υπάρχει θέμα. Και επίσης, ο παίκτης που είναι στη φάση να συμμετέχει. Ο Ντομίνγκες δεν το έκανε. Ο Στιλ και είχε δει την μπάλα, και είχε ορατότητα και έπεσε για να διώξει την μπάλα. Άλλο εάν το σουτ του Καμπιάσο ήταν τόσο δυνατό που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του ΠΑΟ!

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν ανάλογες φάσεις που τα γκολ μέτρησαν κανονικά και που έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην UEFA.

Not Obstructing LOV from The Third Team - Channel 1 on Vimeo.

No Obstructing LOV2 from The Third Team - Channel 2 on Vimeo.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ