ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Χρόνια πολλά, μεγάλη μου αγάπη

Χρόνια πολλά, μεγάλη μου αγάπη

10 Μαρτίου 1925 - 10 Μαρτίου 2019. 94 χρόνια ιστορίας. Ένδοξης ιστορίας. 94 χρόνια δόξας, υπερηφάνειας. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας έχει σήμερα τα γενέθλιά του και γιορτάζει. Μαζί γιορτάζει και η μισή (και βάλε) Ελλάδα. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γίνεται σήμερα 94 ετών, έχοντας «μεγαλώσει» γενιές και γενιές, με αμέτρητες χαρές, επιτυχίες, τίτλους, συγκινήσεις. Μεγάλη μου αγάπη, χρόνια σου πολλά. Χρόνια καλά, γεμάτα χαρές, επιτυχίες και αμέτρητες κούπες...

Πώς γεννήθηκε, όμως, ο Ολυμπιακός; Ήταν η εποχή που ο Πειραιάς αναζητούσε ένα ισχυρό σύμβολο, κάτι που να ενώσει τους Πειραιώτες, από τις αρχές του 20ού αιώνα. Έτσι γεννήθηκε ο Θρύλος! 10 Μαρτίου 1925... Επιφανείς Πειραιώτες στην ταβέρνα του Μοίρα, στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας, παίρνουν την τελική απόφαση. Να ιδρύσουν τον σύλλογο που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! Ανάδοχος του ονόματος ο ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Νότης Καμπέρος, ενώ συνιδρυτής ο αδερφός του και πιλότος Δημήτρης Καμπέρος. Ήθελε με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να υποδηλώνει τη δύναμη, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, την επικράτηση και εν τέλει το ολυμπιακό ιδεώδες.

Ο βιομήχανος και μετέπειτα Δήμαρχος Πειραιά Μιχάλης Μανούσκος, ο πρώτος πρόεδρος, πρόσθεσε τις λέξεις Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς στον τίτλο κι έτσι πλέον ο Θρύλος απέκτησε το πλήρες όνομά του...

Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς!

Ως έμβλημα του συλλόγου επελέγη ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος, ο Ολυμπιονίκης Έφηβος, αιώνιος πρεσβευτής της Ολυμπιακής ιδέας! Με χρώματα το κόκκινο και το λευκό. Μετά από σχετική επιλογή του Γιάννη Ανδριανόπουλου, του μεγαλύτερου από τα πέντε αδέρφια της οικογένειας που αποτέλεσαν εμβληματικές μορφές στην ιστορία του συλλόγου. Σπουδασμένος στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Τα χρώματα του Πανεπιστημίου που είχε φοιτήσει ήταν και στην πρώτη φανέλα του Θρύλου, την οποία λέγεται πως είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Το κόκκινο συμβολίζει το πάθος και το άσπρο λευκό την αγνότητα.

Αυτό περιέχει και το ιδρυτικό και ιστορικό καταστατικό του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Στο πρώτο του άρθρο αναφέρει ότι «Συνιστᾶται ἐν Πειραιεῖὑπό τόν τίτλον «Ὀλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιῶς» Σωματεῖον, οὕτινος σκοπός εἶναι η ἀνάπτυξις τῆς σωματικῆς ἀγωγῆς παρά τῇ νεολαίᾳ καί ἡ κατά πάντα φίλαθλον τρόπον ἐξύψωσις αυτῆς. Τά πρός ἐπίτευξην τοῦ σκοποῦ τούτου μέσα ἔσονται α) ἡἵδρυσις ἀθλητικῶν χώρων πάσης φύσεως, β) ἡὀργάνωσις πάσης κατά θάλασσαν ἀθλητικῆς κινήσεως, γ) ἡὀργάνωσις ἀθλητικῶν ἀγώνων πάσης φύσεως, ἑορτῶν, ἐκδρομῶν, ὀρειβασιῶν κλπ., δ) ἡ διά διαλέξεων καί ἐκδόσεως ἐντύπων προπαγάνδισις τῆς ἀθλητικῆς ἰδέας καί ε) ἡ διά παντός τρόπου ἀνάπτυξις κινήσεως ἐξυπηρετικῆς τῆς νεολαίας. Ο «Ὀλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιῶς» ἔχει ἰδία σφραγῖδα εἰκονίζουσαν δαφνηφόρον κεφαλήν ἀθλητοῦ και περί αὐτήν τόν τίτλον τοῦ Σωματείου».

Χρόνια σου πολλά, Ολυμπιακέ μας! Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας συμπλήρωσε 94 χρόνια ζωής και καθημερινά συνεχίζει να δίνει χαρά σε εκατομμύρια φίλους του, σε κάθε σημείο της Γης. Ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος, κάθε ημέρα που περνά, εδώ και εννέα δεκαετίες μεγαλώνει και γιγαντώνεται. Δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι μια ιδέα που ενώνει εκατομμύρια φίλους του. Ο κορυφαίος ελληνικός αθλητικός οργανισμός με δράση σε πολλά αθλήματα, όπου κάνει πρωταθλητισμό, σαρώνοντας τους τίτλους, τα κύπελλα. Και παράλληλα προάγει το Ολυμπιακό και κατ' επέκταση το αθλητικό ιδεώδες, δίνοντας στα χιλιάδες παιδιά που είναι μέλη των Ακαδημιών του, τις σωστές αρχές και βάσεις για το μέλλον.

Δεν είναι δα και λίγο να έχει αυτή η ομάδα ευρωπαϊκούς τίτλους σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα. Ελάχιστες ομάδες ανά την υφήλιο μπορούν να υπερηφανευτούν πώς έχουν ανάλογες επιτεύγματα. Ο Ολυμπιακός ανήκει στην ελίτ του Παγκόσμιου Αθλητισμού, τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης εκτός ελληνικών συνόρων, όχι μονάχα εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνισμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το προσωνύμιο που έχει... ΘΡΥΛΟΣ των γηπέδων!

Δύναμή του; Οι οπαδοί του! Τον ακολουθούν παντού, πάντα είναι στο πλευρό του και αποτελούν το σημείο αναφοράς της ομάδας που μέσα στο χρόνο έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλα χαραγμένο το σημάδι της! Όχι μονάχα για τις επιτυχίες της, αλλά για τη δράση της που δεν περιορίζονται σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα δίπλα σε όλους όσους τον έχουν ανάγκη, πάντα δίπλα στο συνάνθρωπό μας, πάντα δίπλα εκεί που χρειάζεται.

Μια ομάδα που σαρώνει τους τίτλους στην Ελλάδα, που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης, σε πολλά τμήματα, μία ομάδα που κυριαρχεί και σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο Ευρωπαϊκό. Μια ιδέα που κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά, το μυαλό μας να μην σκέφτεται καθαρά... Κι όπως αναφέρει ο πρώτος ύμνος «Φτερά στα πόδια, καρδιά μεσ' στα στήθια, Πού δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια, Παίζουν με τέχνη, ατρόμητοι λύκοι, Και τα φτερά της ξανοίγει η Νίκη...».

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι ένας τεράστιος αθλητικός οργανισμός, Είναι μια μεγάλη ΙΔΕΑ. Μια ιδέα που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, κάτι σαν... κληρονομιά. Από τον πατέρα στο παιδί! Σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή, από τη στιγμή που θα πεις τις πρώτες λέξεις μέχρι τη στιγμή που θα πεις «αντίο» στον κόσμο αυτό! Μια ιδέα που μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα, μια ιδέα που είναι στο μυαλό κάτι... μαγικό! Ικανή να σου προκαλέσει απίστευτα συναισθήματα σε χρόνο dt! Ακόμα και στο άκουσμα της λέξης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αισθάνεσαι διαφορετικά. Αισθάνεσαι τόσα πολλά...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΜΟΥ!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ