ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Μου αρέσει που θέλουν να είμαι ο ηγέτης του Ολυμπιακού"

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και τον Διονύση Βερβελέ παραχώρησε ο Κώστας Φορτούνης. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ομάδα και την πορεία της, αλλά και τον εαυτό του. Δεν κρύβει μάλιστα πως του αρέσει ο ρόλος του ηγέτη... Διαβάστε ένα μέρος της συνέντευξης του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Κώστα, αντίστροφη μέτρηση για τη σεζόν. Το... ταμείο;

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι μας περίμενε μια δύσκολη χρονιά. Ολοι πάντα θέλουν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού, αλλά δεν δώσαμε περιθώρια. Μπήκαμε δυνατά στο πρωτάθλημα, σπάγαμε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, έχουμε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και η χρονιά κρίνεται πετυχημένη.

Κατά γενική ομολογία ο φετινός Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον περυσινό. Τι έπαιξε ρόλο γι’ αυτή την εικόνα;

Μας βοήθησε σίγουρα το γεγονός ότι μείναμε πολλά παιδιά από την περυσινή χρονιά. Ηρθε ένας πολύ καλός προπονητής και πήραμε ποδοσφαιριστές που μας έδωσαν ποιότητα. Από τα φιλικά έδειχναν πως θα μας βοηθήσουν. ∆ημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο και αυτό πιστεύω πως ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Είχαμε και πολλές λύσεις. Αν έλειπε κάποιος λόγω τραυματισμού ή δεν ήταν καλός, ερχόταν κάποιος από τον πάγκο για να βοηθήσει.

Εσύ είσαι πρώτος σκόρερ και πολύ πιο ανεβασμένος φέτος. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την προσπάθειά σου;

Και πέρυσι ένιωθα καλά, αλλά φέτος πήρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό με βοήθησε να βρω ρυθμό. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Μέσα από την ομάδα, άλλωστε, μπορώ κι εγώ να δείχνω την αξία μου. 

Τι ήταν αυτό που σε απελευθέρωσε; Είσαι πιο κοντά στο γκολ, έχεις περισσότερες τελικές, δημιουργείς εξίσου εύκολα...

Με βοήθησε πάρα πολύ ο προπονητής μου, ο κ. Σίλβα. Με πίστεψε πολύ από την αρχή της προετοιμασίας. Κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Εκανα καλή προετοιμασία, ο προπονητής στηρίχθηκε πάνω μου κι εγώ, με τη σειρά μου, πιστεύω πως ήμουν αυτός που έπρεπε σε κάποια ματς, ειδικά στην αρχή που έπρεπε να αποδείξω πως αξίζω να είμαι εδώ που είμαι.  

Υπάρχει μια γενική άποψη πως από τη στιγμή που θα μείνεις στην ομάδα, να είσαι ο ηγέτης της. Σε γεμίζει ευθύνες αυτή η προοπτική;

Και φέτος, από την αρχή που ο προπονητής με πίστεψε, ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ σε έναν τέτοιο ρόλο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός με απελευθέρωνε. Είχα αυτοπεποίθηση και αυτό βγήκε μέσα στο γήπεδο. Μου αρέσει που με αποδέχονται και θέλουν να είμαι ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ