ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα κορυφαία "τρίγωνα" στο νέο Καραϊσκάκη

Τα κορυφαία

Κώστας Φορτούνης, Μπράουν Ιντέγε και Τζίμι Ντουρμάζ. Αυτοί είναι μόνο τρεις από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το ρόστερ του Θρύλου εξάλλου είναι γεμάτο με τέτοιους λόγους που οδηγούν στην επιτυχία. Παίκτες με χαρακτήρα νικητή και ποιότητα που ξεχειλίζει οδήγησαν εκ του ασφαλούς και σε χρόνο-ρεκόρ την ομάδα στην μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι τρεις συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν συμμετοχή στα 48 γκολ που έχει βάλει ο Θρύλος ως τώρα στο πρωτάθλημα. Και όταν λέμε έχουν συμμετοχή εννοούμε πως είτε τα έχουν πετύχει οι ίδιοι, είτε έχουν βγάλει ασίστ για να σκοράρουν οι συμπαίκτες τους.

Με λίγη προσπάθεια, αλλά και τύχη βεβαίως που απαιτείται και στον αθλητισμό, μπορούν οι τρεις τους ν' αποτελέσουν το πιο παραγωγικό τρίγωνο του Θρύλου στο νέο Καραϊσκάκη! Το άθροισμα 30 γκολ και 18 ασίστ είτε ξεπερνάει ήδη, είτε κοντράρει στα ίσια κάποια άλλα που, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι λίγο καλύτερα.

Πέρσι, για παράδειγμα, το τρίγωνο Μήτρογλου, Ντομίνγκεζ και Φορτούνη είχε άθροισμα 38 γκολ και 12 ασίστ, συμμετοχή δηλαδή σε 50 γκολ της ομάδας. Ωστόσο, μιλάμε για πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, και όχι 30 όπως το φετινό. Επίσης, η φετινή ομάδα έχει να δώσει ακόμα 4 ματς, μαζί με το αναβληθέν του Ηρακλή, ενώ δεν υπήρξε στατιστική στο ματς με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο στον 1ο γύρο που δεν έγινε ποτέ.

Το προπέρσινο τρίγωνο, Μήτρογλου, Σαβιόλα και Κάμπελ είχε άθροισμα 34 γκολ και 14 ασίστ, και πάλι σε 34 αγωνιστικές. Πολύ καλά τα είχαν πάει οι Τζιμπούρ, Μήτρογλου και Αμπντούν τη σεζόν 2012-13 οι οποίοι σε σύνολο 30 αγωνιστικών είχαν 38 γκολ και 14 ασίστ. Αρκετά κοντινή επίδοση είχαν οι Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς ένα χρόνο πιο πριν, δηλαδή 2011-12 με 42 γκολ και 8 ασίστ.

Αναμφίβολα το κορυφαίο, ως τώρα, τρίγωνο είναι αυτό που συνέθεσαν οι Ριβάλντο, Καστίγιο και Τζόρτζεβιτς τη σεζόν 2006-07 που είχαν μαζί 36 γκολ και 20 ασίστ. Έχουν λοιπόν 4 ματς οι Φορτούνης, Ιντέγε και Ντουρμάζ για να τους πιάσουν "συμμετέχοντας" (σκοράροντας ή βγάζοντας ασίστ) σε άλλα 8 γκολ και να τους ξεπεράσουν με 9 και πάνω. Μπορούν; Η απάντηση θα δοθεί στο χορτάρι.

** Τις σεζόν 2014-15 και 2013-14 οι αγωνιστικές των πρωταθλημάτων ήταν 34.

** Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν επελέγησαν, κατ' ανάγκη, οι παίκτες που ο σχηματισμός τους στο γήπεδο θυμίζει τρίγωνο. Επελέγησαν οι παίκτες με τις κορυφαίες εκτελεστικά και δημιουργικά επιδόσεις

 

PHOTO GALLERY

Τα κορυφαία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ