«Να είμαστε στο 100% όταν πρέπει...»
Στο γεγονός ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητάς του όσον αφορά στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Πλζεν στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, μιλώντας στην κάμερα του Olympiacos TV.
Παράλληλα, ο διεθνής μέσος αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Θρύλου, στο φιλικό με την Λέγκια Γκντανσκ, αλλά και στη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στα παιχνίδια τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Μπουχαλάκη:
«Νομίζω ότι από τη μία πρέπει να προσέχουμε γιατί είναι ουσιαστικά ακόμα προετοιμασία. Το σημαντικό είναι τα επίσημα παιχνίδια, οπότε εννοείται ότι πρέπει να παίζουμε δυνατά και να είμαστε έτοιμοι για όλες τις συνθήκες. Από την άλλη, όσον αφορά το αποτέλεσμα (σ.σ. κόντρα στη Λέγκια Γκντανσκ), νομίζω το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι σιγά-σιγά όλα τα παιδιά να μπαίνουν στη νοοτροπία που είχαμε αποκτήσει πέρυσι, στο στυλ παιχνιδιού το οποίο ο προπονητής μας θέλει να έχουμε και θέλει να μας δείξει. Σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά να κερδίσουμε και να δουλέψουμε, έτσι ώστε σε 20-25 μέρες που είναι το πρώτο επίσημο να είμαστε στο 100%, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Σήμερα (σ.σ. χθες) βγάλαμε κάποια θετικά πράγματα επιθετικά και αμυντικά, νομίζω ήμασταν σχετικά καλά. Έχουμε ακόμα 2-3 φιλικά, προπονήσεις και νομίζω ότι το τελευταίο που κοιτάμε είναι τα αποτελέσματα. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν έρθει η ώρα θα είμαστε 100% έτοιμοι.
Για το ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να το παλεύει μέχρι το τέλος του ματς, τόνισε: «Όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν αυτή τη νοοτροπία, δεν μπορείς να σταματήσεις και δεν μπορείς να μην προσπαθείς μέχρι το τελευταίο λεπτό, έτσι ώστε να πετύχεις κάποιο γκολ. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν μπει σε αυτή τη νοοτροπία, προσπαθούμε, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και είμαι σίγουρος ότι μέχρι να έρθει το πρώτο επίσημο θα είμαστε έτοιμοι».
Για τις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης από το φιλικό με τη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, ο Μπουχαλάκης ανέφερε: «Το πιο σημαντικό τώρα είναι να κοιτάξουμε τον αγώνα της Παρασκευής και τα δύο επόμενα, αγώνα-αγώνα και προπόνηση-προπόνηση, γιατί ουσιαστικά κι αυτό μια προπόνηση είναι για εμάς, πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς στην προετοιμασία, να προσπαθούμε για το καλύτερο και αγώνα τον αγώνα θα είμαστε όπως πρέπει».









