ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

«Εγώ είπα παράγκα. Άλλοι είπαν "mafia"»

«Εγώ είπα παράγκα. Άλλοι είπαν

Σε απολογία είχε κληθεί ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο δικηγόρος του Κώστα Καραπαπά, Ιωάννης Χατζησαβάογλου, τόνισε: «Οι φράσεις μας αδίκησαν και μας έκλεψαν δεν είναι φράσεις πειθαρχικά ελεγμένες. Ζητάμε την απαλλαγή μας.

Πως μπορούμε να γνωρίζουμε για ποιο αδίκημα πρέπει να απολογηθούμε όταν έχει copy paste όλη η δήλωση; Ο κ. Καραπαπάς θίγει 15 ζητήματα και τον καλείτε να απολογηθεί για όλα, για το VAR, για τον διαιτητή, για την κατάσταση των γηπέδων. Αν υποβάλλουμε ένσταση ακυρότητας δεν θα μπορούμε να απολογηθούμε.

Ο κ. Καραπαπάς με τη δήλωση του απευθύνεται στο σύστημα VAR λέγοντας ότι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν συνάγεται ότι απευθύνεται στο διαιτητή ή στο βοηθό VAR ή σε κάποιο πρόσωπο. Το σύστημα VAR στηλιτεύεται μέχρι και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού που κάλεσε συσκέψεις για να λυθεί το πρόβλημα του VAR, μέχρι και από την ΚΕΔ που έβγαλε τρεις ανακοινώσεις.

Είναι ένα πρόβλημα που αναγνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα. Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη βγήκαν μέχρι και παίκτες στειλεύτευαν και τη διαιτησία από τους Μποροβήλο και Κούγια. Οι οποίοι δεν κλήθηκαν σε απολογία. Όλοι αυτοί καταφέρθηκαν εναντίων προσώπων. Χάσαμε την πρόκριση η Ελλάδα από την Τσεχία στο μπάσκετ και η ίδια η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την τιμωρία των διαιτητών. Ο κ. Καραπαπάς δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα VAR, αναφέρεται στο σύστημα και όχι σε φυσικά πρόσωπα. Δεν πλείτεται κανείς.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαπάς, ήταν χείμαρρος εναντίων του συστήματος VAR, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν δύο άνθρωποι στου Ρέντη με χαλασμένο υπολογιστή ενώ δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και η ομάδα έχει 22 παίκτες.

Αυτοί ήρθαν να μας μιλήσουν για το VAR. Περιμέναμε να έρθει άλλο λάπτοπ από την ΕΠΟ ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε ένα φυλλάδιο. Και στη Σούπερ Λιγκ ψάχναμε να βρούμε τι φταίει με το VAR. Στην αρχή μας είπαν ότι θα είναι συνδεδεμένο με κεντρικό κτήριο. Αλλά ήταν σε βαν, σαν αυτά που τρώνε παγωτά. Στη Λάρισα, ήταν ένα βαν με τέντα σαν παράγκα και με καλώδια. Είχαν βάλει μια επιγραφή "προσοχή VAR". Κρίμα που δεν το έβγαλα το βαν φωτογραφία.

Επιβάλλαν στον διαιτητή ένα στρες που δεν υπάρχει. Ο διαιτητής τρέμει. Ξέρω ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με τη λέξη παράγκα και για αυτό την επανάφερα στον αέρα. Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR όταν στο γήπεδο υπάρχει κόσμος που πιέζει τον διαιτητή. Είδα τον διαιτητή να περιμένει τέσσερα λεπτά για να πάρει απόφαση. Παράγκα εννοούσα την αδικία και αυτό στειλείτευσα. Αν ήθελα να αναφερθώ στον διαιτητή θα έλεγα ονόματα. Το πρόβλημα με το VAR είναι διπλό. Έχει γελοιοποιηθεί από την αρχή με τα σουβλάκια. Και οι ίδιοι οι διαιτητές παραδέχονται όταν νοιώθουν στρες και μας λένε παρακαλώ βοηθήστε μας.

Όλο το σύστημα μας αδίκησε, ακόμα και το τηλεοπτικό, που έψαχναν να βρουν όλα τα βίντεο. Στην Ελλάδα το VAR στοίχησε 10 εκ, στην Ισπανία για το ίδιο σύστημα πλήρωσαν 2 εκ. ευρώ.

Σαν Ολυμπιακός έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε το VAR και στην Ευρώπη όπου έχει ρομποτική κατασκευή. Ενώ στην Ελλάδα είναι ένα κουβούκλιο. Εγώ είπα την λέξη παράγκα. Άλλοι είπαν τη λέξη "mafia"».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ