ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οδηγός η άμυνα, ζητούμενο να «καθαρίζει» πιο νωρίς τα ματς!

Οδηγός η άμυνα, ζητούμενο να «καθαρίζει» πιο νωρίς τα ματς!
Αρθρογράφος: Νίκος Σαββίδης
ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει, μέχρι στιγμής, τεράστια σημάδια βελτίωσής στο παιχνίδι του συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Κάτι που δεν χρίζει αμφιβολίας από κανέναν. Είναι, άλλωστε, πασιφανές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ένας τομέας, λοιπόν, που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δουλέψει πολύ και παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική εικόνα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει να κάνει με την άμυνά τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε 10 ματς πρωταθλήματος, έχουν δεχθεί μόλις 3 γκολ, διαθέτοντας με διαφορά την καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα, ΠΑΟΚ, έχει δεχθεί σχεδόν τα τριπλάσια τέρματα. 8, για την ακρίβεια. Και αυτό, κάτι δείχνει.

Αποδεικνύει ότι οι Ρούμπεν Σεμέδο, Γιασίν Μεριά και Αβραάμ Παπαδόπουλος κατά κύριο λόγο, κάνουν συνολικά πολύ καλή δουλειά, έχοντας εξαιρετική συνεργασία και με τους μπακ.

Μάλιστα, είναι σημαντικό και το γεγονός ότι πέραν του ΠΑΟΚ, ο Θρύλος έχει βγάλει παιχνίδια όπως αυτά με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Με την άμυνά του να αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια, στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, να κρατάει το πολυπόθητο μηδέν πίσω.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό! Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, που στα προαναφερθέντα παιχνίδια έχουν σκοράρει 18 τέρματα, θα πρέπει να βρουν και το εύκολο γκολ μπροστά. Το χρειάζονται για να «ξεκλειδώνουν» τις αντίπαλες άμυνες και να φτάνουν πιο εύκολα στη νίκη και στα τρίποντα.

Άπαντες θα πρέπει να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκοντας να «καθαρίζουν» από νωρίς. Είδαμε ότι κόντρα στον Ατρόμητο, οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν, σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο, στο 60’ και στο 62’. Στην Ξάνθη, το «πλήρωσαν», δίχως να καταφέρουν να μετουσιώσουν τις πολλές ευκαιρίες σε γκολ. Κόντρα στη Λαμία, επίσης, στο Ναό, δυσκολεύτηκαν.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν παράγοντα που πρέπει να βελτιώσει ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος, ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ