ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Για πρώτη φορά αποδεικνύεται πως μία ομάδα είναι θυγατρική!

ΣΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Για πρώτη φορά αποδεικνύεται πως μία ομάδα είναι θυγατρική!

Μία μεγάλη αποκάλυψη έκανε το One Channel και το οποίο αφορά τις σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία αποκάλυψη που σοκάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και για πρώτη φορά αποδεικνύεται πως μία ομάδα είναι θυγατρική!

Συγκεκριμένα, στο θέμα του μεγάλου καναλιού, παρουσιάζονται πολλά στοιχεία που φανερώνουν τις σχέσεις των δύο συλλόγων. Αναλυτικά, στο δημοσίευμα παρουσιάζονται τα εξής στοιχεία...

Το 2018, ο Ιωάννης Καλπαζίδης, γιος της αδελφής (Σοφίας) του Ιβάν Σαββίδη, αγόρασε τη Vialand AE που κατέχει όλες τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάθνη, μέσω της κυπριακής εταιρείας RFA Trading and Consulting Ltd (RFA). O Ιωάννης Καλπαζίδης εμφανιζόταν στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ και σε άλλες εταιρείες συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη. Επίσης να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη ήταν μεγαλομέτοχος της Vialand από την ίδρυση της μέχρι και κάπου το 2017 όποτε περνάει στους Πανόπουλο / Συγγελίδη ατομικά.

Την 1η Ιανουαρίου 2018, 10 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι μπαίνουν στην RFA από τον ίδιο τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Μήπως είναι το τίμημα; Πού βρήκε τα λεφτά ο δήθεν μοναδικός μέτοχος της RFA;

Στις οικονομικές καταστάσεις της κυπριακής εταιρείας Dimera, συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη και ιδιοκτήτριας του ΠΑΟΚ, η RFA εμφανίζεται ως συνδεδεμένο μέρος μαζί με άλλες εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη. Στις ίδιες καταστάσεις ως συνδεδεμένο μέρος εμφανίζεται και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δηλαδή η RFA και ο ΠΑΟΚ εμφανίζονται στην ίδια λίστα εταιρειών ως συνδεδεμένα μέρη της Dimera!

Επίσης, όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις τους η RFA και η Dimera του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά συνδεδεμένες, αλλά υπάρχει και ροή χρήματος μεταξύ τους: συγκεκριμένα η RFA εμφανίζεται να λαμβάνει δάνεια από την Dimera. Το ίδιο και η RFA με την BELTERRA HOLDINGS έχουν δανειακές δοσοληψίες. Η BELTERRA Holdings -ανήκει στην Κυριακή και στον Νίκο Σαββίδη και - είναι η μεγαλομέτοχος της DIMERA/ιδιοκτήτριας κατά 76% του ΠΑΟΚ.   

Από στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκύπτει ότι η RFA εκτελούσε συναλλαγές για λογαριασμό της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabac, κορωνίδας των επιχειρήσεων συμφερόντων Σαββίδη πριν αυτή πουληθεί στην Japan Tobacco International. Επιπλέον, η RFA εκτελούσε συναλλαγές και για την συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη εταιρεία Atlantis Pak. Στην RFA ανήκει και η εταιρεία Paralot, χρηματοδότης παραγωγών του Open TV και ιδιοκτήτρια του SDNA.gr.

Ακόμη, η Vialand AE που κατέχει εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη και που εξαγοράστηκε από την οικογένεια Σαββίδη RFA, είχε πριν από την εξαγορά ως μετόχους τους Π. Συγγελίδη και Χ. Πανόπουλο. Οι δυο τους συνεχίζουν και μετά την εξαγορά από την RFA, να είναι μέλη στο ΔΣ της Vialand AE με θητεία μέχρι το 2022, ενώ ήδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Vialand είναι συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη. Οι Π. Συγγελίδης και Χ. Πανόπουλος φέρονται ως αποκλειστικοί μεγαλομέτοχοι της Παε Ξανθη. Στο ΔΣ της Vialand ΑΕ εμφανίζεται επίσης ο Ν. Χαλαβαζής ως πρόεδρος ενώ είναι και μέλος στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.

Επίσης, τοποθετήθηκε και ο Α. Πιαλόγλου ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vialand έως το 2022, και ταυτόχρονα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη. Τα ίδια πρόσωπα είναι συνδεδεμένα και με την ΠΑΕ Ξάνθη: Οι Συγγελίδης και Πανόπουλος ως μέτοχοι, ο Α. Πιαλόγλου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και ο Ν. Χαλαβαζής ως μέλος. Δηλαδή, οι τέσσερίς τους είναι συνδεδεμένοι και με την ΠΑΕ Ξάνθη και με την Vialand AE, η οποία εξαγοράστηκε από την RFA, που εμφανίζεται σε οικονομικές καταστάσεις συνδεδεμένη με την Dimera και τον ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το One Channel σε ένα άκρως αποκαλυπτικό θέμα. Πλέον, το θέμα είναι στις αρχές και το τι θα πράξουν με αυτήν την αποκάλυψη...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ