ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη ζήτησε άδεια να πάρει την Ξάνθη»!

«Εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη ζήτησε άδεια να πάρει την Ξάνθη»!

Στην αποκάλυψη πως τον περασμένο Μάρτιο εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και ο Συγγελίδης είχαν ζητήσει άδεια για να πάρουν την Ξάνθη, προχώρησε η Ειρήνη Μαρούπα, μιλώντας στο Metropolis! Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προφανώς εννοεί την INSPORTS, την ΙΚΕ που πήρε άδεια τον Μάρτιο. Είναι η εταιρεία που λένε ότι ανήκει η Ξάνθη από τον Μάρτιο.

Δείτε όλες τις δηλώσεις της Ειρήνης Μαρούπα και όχι όπως τις παρουσιάζουν μερικοί: «Την άκουσα την καταγγελία, θα σας πω. Καταρχάς πρώτα ο σταθμός σας, το Metropolis, που είχα κάνει συνέντευξη με τον κ. Καμόρα, μου είχε κάνει την ερώτηση αυτή. Επειδή αφορούσε προγενέστερο διάστημα της παρουσίας μου στην επιτροπή, δεν ήξερα τα πραγματικά περιστατικά και είχα πει πως θα το διερευνήσω.

Πράγματι, την προηγούμενη εβδομάδα ερεύνησα αυτά τα πράγματα και έμαθα -θυμάστε πως εμένα με είχε αποπέμψει από την επιτροπή και επανήλθα- Μάρτιο λοιπόν σε καιρό που δεν είχα επανέλθει, είχε ζητήσει άδεια εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης, να πάρουν την Ξάνθη. Πράγματι είχε χορηγηθεί η άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία όμως έμαθα πως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Δηλαδή ποτέ δεν πήρανε την ομάδα. Έμεινε στον κ. Πανόπουλο.

Στη συνέχεια, αυτό που είχε να κάνει με την καταγγελία του Metropolis, εγώ είχα μάθει πως υπήρχε μια ιδιαίτερη αναστάτωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης , που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αλλαγή συμφερόντων. Είπα στην επιτροπή πως πρέπει να το δούμε αυτό, να καλέσουμε τους ανθρώπου, να δούμε γιατί δεν υλοποιήθηκε η άδεια που χορήγησε η επιτροπή και να δούμε αν έχει γίνει κάτι άλλο που έχουμε εμείς από τις προσλαμβάνουσες που μόλις σας εξήγησα. Ήμασταν στη φάση να ερευνήσουμε την άδεια που είχε δοθεί, σήμερα όμως έσκασε το ζήτημα και εμείς έχουμε επόμενη συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου.

Αθλητικές εγκαταστάσεις δεν απαγορεύεται να είναι άλλου. Μπορεί να είναι δικές μου οι εγκαταστάσεις και να τις παραχωρώ με μίσθωμα ή χωρίς μίσθωμα, με κάποιους όρους δικούς μου, χωρίς όρους σε όποια ομάδα θέλω. Αυτό που είναι σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι αν υπάρχει κάποιο παρένθετο πρόσωπο, αν δηλαδή άλλος παριστάνει πως είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και άλλος στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτης. Αυτό αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά και τους εμπλεκόμενους.

Επειδή δεν έχω διαβάσει εφημερίδες, έμαθα από δημοσιογράφους πως υπάρχει αυτό το ζήτημα και κυρίως δεν έχω διαβάσει, ούτε την καταγγελία του Ολυμπιακού θα μου επιτρέψετε να μην έχω καμία άποψη για το θέμα και να μην πω κάτι παραπάνω. Όμως, ο αθλητικός νόμος σίγουρα ενδιαφέρεται αν κάποιος ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση της ομάδας που έχει ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του. Επίσης υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις από τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί εγώ και ο αδελφός μου να έχουμε δύο ΠΑΕ, γιατί προφανώς υποβόσκει εκεί το πρόβλημα της συνεννόησης μεταξύ μας για επωφελία των ομάδων μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ