Ο Θρύλος που γουστάρουμε να βλέπουμε!

Ο Θρύλος που γουστάρουμε να βλέπουμε!

Στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε πλάκα στον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης», για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-2 της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στην οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο τους ματς και μετέτρεψαν σε υγιεινό «περίπατο» τη «μάχη» στο Χαριλάου.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας του Πειραιά ήταν οι Γιώργος Μασούρας και Αχμέντ Χασάν, οι οποίοι σκόραραν από δύο τέρματα. Το σημαντικότερο, πάντως, για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι έχουν κατακτήσει και μαθηματικά το 45ο, ήταν το γεγονός ότι έβγαλαν πάθος και ένταση στον αγωνιστικό χώρο, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ακόμα κίνητρα! Άσχετα αν στα τελευταία λεπτά του ματς έριξαν... στροφές.

Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και γρήγορος, με αμφότερες τις ομάδες να παίζουν ανοικτά, επιθετικά και ωραία μπάλα. Η πρώτη ευκαιρία, λοιπόν, ανήκε στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, στο 7’, ο Λοβέρα έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 14, όταν ο Μαντσίνι ήρθε… φάτσα με τον Αλέν, αλλά το πλασέ που έπιασε δεν ήταν καλό, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 15’ ο Σάσα έπιασε ένα σουτ, με τον Αλέν, όμως, να μπλοκάρει και πάλι εύκολα, ενώ στο 18’, ο Θρύλος έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Για την ακρίβεια, ο Τοροσίδης έφερε την μπάλα στο δεξί, βρήκε τον διάδρομο, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 20’, το σουτ του Φετφατζίδη πέρασε ελάχιστα άουτ και φτάσαμε στο 34’ για να ανοίξουν το σκορ οι Πειραιώτες.

Ο Καμαρά έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα και αυτός με υποδειγματικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο Άρης κυνήγησε το τέρμα της ισοφάρισης, ωστόσο το σουτ του Γκάμα στο 37’ απέκρουσε ο Αλέν, ενώ το σουτ του Φετφατζίδη στο 42’ σταμάτησε στο δοκάρι. Μάλιστα, στο 45+1’, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Δεληζήση να κάνει λάθος, τον Χασάν να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει με ωραίο τελείωμα για το 0-2.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο 49’, οι Πειραιώτες έκαναν το 0-3 με προβολή του Μασούρα, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη. Από εκεί και πέρα, ναι μεν στο 56’ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 1-3 με γκολ του Φετφατζίδη (η μπάλα κόντραρε και στον Σισέ), αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Μασούρας ξανά στο 59’ απείλησε με δυνατό σουτ, ενώ στο 66’ ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, «καθάρισε» οριστικά το «διπλό» και το τρίποντο. Μάλιστα, στο 77’, ο Καφού είχε την ευκαιρία να σκοράρει 5ο γκολ για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο, ωστόσο το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν με τον Μπαγκαλιάνη στο 87’.

Άρης: Κουέστα, Μπακουτσής, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Σάσα (81’ Διαμαντόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν (77’ Τζολάκης), Τοροσίδης, Σεμέδο, Σισέ, Γκασπάρ (57’ Ραντζέλοβιτς), Καμαρά (57’ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Καφού, Λοβέρα (69’ Ξενιτίδης), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Χασάν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ