ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόντρα στη FIFA η κουβέντα για αναδιάρθρωση, αλλά έφαγαν τα μούτρα τους!

Κόντρα στη FIFA η κουβέντα για αναδιάρθρωση, αλλά έφαγαν τα μούτρα τους!
Book Small Mobile

Φοβερά και τρομερά πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ορισμένοι κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα. Πήγαν να περάσουν σκανδαλώδη απόφαση για αναδιάρθρωση, κόντρα στις επιταγές της FIFA και UEFA, αλλά δεν βγήκαν τα... κουκιά και έφαγαν τα μούτρα τους! Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων, Παναγιώτης Διακοφώτης, έκανε μια σκανδαλώδη πρόταση: Πρότεινε να γίνει αναδιάρθρωση της Super League και να αυξηθούν κατά μία οι ομάδες. Να γίνουν, δηλαδή 15 από 14 που είναι ως τώρα!

Επί της ουσίας, πρότεινε να υποβιβαστεί μόνο ο Πανιώνιος, να μείνει στην κατηγορία η Ξάνθη στην κατηγορία χωρίς να δώσει μπαράζ, αλλά να ανέβει και ο Απόλλων Σμύρνης χωρίς μπαράζ επίσης! Είναι φοβερό αυτό που ζήτησε, δηλαδή να αλλάξουν οι προκηρύξεις δύο πρωταθλημάτων, αυτή της Super League 1 και αυτή της Super League 2 τώρα που τελείωσαν τα πρωταθλήματα! Φοβερό; Και όλα αυτά ενώ η Super League έχει ξεκαθαρίσει πως αν περάσει αναδιάρθρωση η ΕΠΟ, τότε το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει!

Η πρόταση Διακοφώτη δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη. «Τι πάτε να κάνετε; Κε Γραμμένε είστε και έγκριτος νομικός. Ειλικρινά ζητάτε να αλλάξουν δύο προκηρύξεις πρωταθλημάτων; Είναι παράλογο αυτό που πάτε να κάνετε. Ακούστε τι λέει η νομική υπηρεσία σας», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης. Ακολούθως, τον υπερασπίστηκε και ο Πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. «Έχει δίκιο ο κ. Αγραφιώτης, παρότι δεν είναι νομικός. Δεν μπορεί να γίνει αυτό που ζητάτε».

Για να περνούσε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αυτό το πραξικόπημα, θα έπρεπε να υπάρξει πλειοψηφία με 12 ψήφους υπέρ. Ωστόσο, τα μέλη που τάχθηκαν υπέρ της πρότασης Διακοφώτη ήταν 9, ενώ υπήρχαν και 8 κατά. Κάπως έτσι δεν πέρασε μία «εξυγιαντική» πρόταση. Οι τύποι είναι... αδίστακτοι, πάντως. Παρά τις συστάσεις της FIFA και της UEFA που είναι κάθετα αντίθετες στην αναδιάρθρωση και το έχουν τονίσει αρκετές φορές, η ΕΠΟ προσπαθεί να την περάσει! Αυτήν τη φορά, πάντως, δεν... βγήκε, δεν πέρασε. Έτσι, ορίστηκαν κανονικά τα μπαράζ που θα δώσουν Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης για 22 και 29 Αυγούστου για μία θέση στη Super League.

Πάντως, η ίδια... παρέα της «εξυγίανσης» που «επιμελήθηκε» το σκάνδαλο με τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Ριζούπολη, επιχείρησε να περάσει και αυτήν την προαναφερθείσα σκανδαλώδη πρόταση. Μόνο που τώρα έφαγαν τα μούτρα τους. Δεν βγήκαν τα κουκιά, βλέπετε...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ