ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Και εσύ θα προσκυνάς!

Και εσύ θα προσκυνάς!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό μην αφήνοντας του πολλά περιθώρια αντίδρασης. Οι μάχες στο κέντρο και οι διαγώνιες μπαλιές ξυράφι με στόχο τον Ραντζέλοβιτς, ξεδίπλωναν εύκολα το παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους.

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Μπουχαλάκης απείλησε για πρώτη φορά τον Διούδη, ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟ. Οι «πράσινοι» για πολλή ώρα δεν μπορούσαν κυριολεκτικά να περάσουν το κέντρο, ενώ τα παράπονα τους ξεκίνησαν νωρίς με τον Μπόλονι να δέχεται κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

Το γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης με καταπληκτικό πλασέ στο «παραθυράκι» της εστίας. Η φάση ξεκίνησε με τον Εμβιλά δίνει μία φανταστική 50άρα μπαλιά στον προωθημένο Ραφίνια. Εκείνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπουχαλάκη, ωστόσο ο τελευταίος έστειλε την μπάλα πάνω στον Διούδη και ο Φορτούνης ήρθε σαν τρέιλερ και άνοιξε το σκορ. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός απείλησε με μία κεφαλιά του Κουρμπέλη στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Σα. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει αισθητά απειλητικός. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του Θρύλου η οποία άγγιξε το 65%, αριθμός ρεκόρ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 48’ απείλησαν με την κεφαλιά του Σισέ να περνάει όμως αρκετά έξω. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές πιέζοντας τον Ολυμπιακό στα τρία τέταρτα του γηπέδου και στο 56’ θα γίνει ξανά απειλητικός με την κεφαλιά του Μαουρίσιο να περνάει και αυτή άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο «φύλακας άγγελος» του Θρύλου Ζοσέ Σα θα σταματήσει τον Χατζηγιοβάννη και θα κρατήσει το μηδέν στην εστία του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν αρκετά σημάδια κόπωσης πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να πατήσει στην περιοχή των «πρασίνων». Στο 62ο λεπτό θα απειλήσει με ένα σουτ του Ραντζέλοβιτς το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης. Στο 66ο λεπτό ντεμπούτο σε ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟ θα κάνει ο Χιλάλ Σουντανί, ο οποίος πέρασε στη θέση του Ραντζέλοβιτς.

Στη συνέχεια και για αρκετά λεπτά το παιχνίδι έγινε πολύ κλειστό με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει τρύπες στην άμυνα του Ολυμπιακού και με τους Πειραιώτες να αμύνονται αποτελεσματικά. Στο 77’ μετά από σέντρα του Ζαγαρίτη ο Μακέντα χάνει τεράστια ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα πολύ πάνω από την εστία. Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει το κέντρο πέρασε τον Πέπε στη θέση του Καμαρά ο οποίος κατάπιε αρκετά χιλιόμετρα για ακόμα ένα παιχνίδι.

Στο 85’ μετά από λάθος του Σισέ ο Μαουρίσιο έφυγε στον κενό χώρο, όμως ο Ραφίνια με την εμπειρία του, «σβήνει» στον μέσο του Παναθηναϊκού. Αμέσως μετά στο παιχνίδι περνάει ο Ανδρούτσος με τον Λοβέρα στις θέσεις των Φορτούνη και Μασούρα. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης υπήρχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες χωρίς να καταφέρνουν να βρουν επιθετικές λύσεις. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟ θα χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, με τον Σα αποκρούει αποτελεσματικά την κεφαλιά του Καρλίτος, με αυτή να είναι η τελευταία στιγμή του ντέρμπι.

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ