«Σαρωτικός» Θρύλος!

«Σαρωτικός» Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την Τρίπολη, αφού νίκησε τον Αστέρα με 0-4 και συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά κλειστά, προσπαθώντας να μην αφήσουν κενούς χώρους στον αντίπαλο και απειληθούν. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει μόλις στο 3’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί η οποία πέρασε άουτ, πριν προλάβει να μπει στην τροχιά της μπάλας ο Μασούρας. Ο Αστέρας πίεζε πολύ ψηλά τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους έκλεινε τους χώρους στην προσπάθεια του να αναπτυχθεί.

Οι ερυθρόλευκοι στην αρχή του παιχνιδιού προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι κυρίως από τα δεξιά, με τις συνεργασίες του Ραφίνια με τον Μπρούμα. Στο 35’ ο Ολυμπιακός θα ανοίξει το σκορ με την όμορφη κεφαλιά του Σεμέδο, η οποία προήλθε μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός θα κάνει δύο τα τέρματα του με ένα φανταστικό σουτ του Μαντί Καμαρά σχεδόν από τα 30 μέτρα για να γράψει το 0-2. Στη συνέχεια συνέχισε να χάνει αλλεπάλληλες ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου φάσεις μέχρι να γίνει το 0-1, όμως μετά ο Ολυμπιακός έδειξε ένα άλλο πρόσωπο και έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 0-2, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ακόμα πιο επιθετικά στην επανάληψη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σαφώς καλύτερα από το πρώτο, αφού πλέον η ομάδα της Τρίπολης έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.  Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Αστέρα που είχε ανεβάσει αρκετά ψηλά τις γραμμές του για να δημιουργήσει φάσεις.

  Στο 59’ ο Κώστας Φορτούνης και ο Παπέ Σισέ, θα περάσουν στη θέση των Βαλμπουενά και Σεμέδο αντίστοιχα, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε να προφυλάξει τον Γάλλο, ενώ θέλει να αρχίσουν χημεία οι Σισέ και Μπα, αφού εκείνοι είναι αυτοί που θα παίξουν κόντρα στην Αιντχόφεν λόγω της τιμωρίας του Σεμέδο. Μόλις στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Φορτούνης θα βρει εξαιρετικά τον Ελ Αραμπί όμως εκείνος θα γυρίσει δυνατά προς τον Μασούρα και η μπάλα θα περάσει έξω.

Στη συνέχεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού, θα επιχειρήσει ένα μακρινό σουτ όμως θα σταματήσει πάνω στα σώματα. Στο 76’ ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς θα περάσει στη θέση του Μασούρα. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 78’ ο Σέρβος θα βρει με τρομερή μπαλιά τον Ελ Αραμπί εκείνος θα σκοράρει, όμως το γκολ θα ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ.

Στο 81’ ο Κώστας Φορτούνης με ένα φάουλ «αριστούργημα» θα πετύχει το 0-3, ενώ μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Μπρούμα θα διαμορφώσει το τελικό 0-4 με υπέροχο πλασέ.

Ντεμπούτο έκανε και ο Ρέαμπτσιουκ ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά και έδειξε πολύ πάθος και όρεξη για να δείξει πράγματα και να κερδίσει μία θέση στην αρχική ενδεκάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ