ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Άνεμος… νταμπλ! Πρόκριση με δύο νίκες ο νταμπλούχος Ελλάδας!

Άνεμος… νταμπλ! Πρόκριση με δύο νίκες ο νταμπλούχος Ελλάδας!

Φουλ και για το Κύπελλο, η ομαδάρα του Μαρτίνς, νίκησε ξανά 3-0 τον Παναιτωλικό και με συνολικό σκορ 6-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση! Ο Ολυμπιακός δεν ανέβασε ιδιαίτερα ρυθμό, αλλά κατάφερε να επιβάλει τον δικό του «νόμο» εντός του γηπέδου, περιορίζοντας σε ρόλο κομπάρσου τον Παναιτωλικό!

Ροτέισον

Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές. Παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2 και έβαλε στην 11άδα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, στο πρωτάθλημα. Δεν έβαλε, βέβαια και… τα δεύτερα. Ο Κρίστινσον ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα οι Χολέμπας, Ντρέγκερ στα άκρα, ενώ οι Μπα και Αβραάμ στόπερ. Οι Εμβιλά και Τιάγκο Σίλβα ήταν στον άξονα, ενώ στα άκρα ήταν οι Ραντζέλοβιτς και Μασούρας. Στην επίθεση ο Μαρτίνς έβαλε δύο φορ. Τους Κάιπερς και Χασάν!

Στον πάγκο, ο Πορτογάλος τεχνικός κράτησε παίκτες όπως οι Σεμέδο, Βαλμπουενά, Μπουχαλάκης, αλλά και αρκετούς νεαρούς, όπως οι Ανδρούτσος, Βρουσάι, Τσέλιος, Λιάτσος και Τζολάκης.

Το πρώτο μέρος

Ο Θρύλος προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα. Με κατοχή, κυκλοφορία της μπάλας και παιχνίδι από τα άκρα, η ομάδα του Μαρτίνς θέλησε να απειλήσει νωρίς. Άγγιξε το γκολ στο 7’ με τον Ραντζέλοβιτς, αλλά δεν το βρήκε. Δεν άργησε, ωστόσο, να το βρει, αφού δύο λεπτά μετά, στο 9’ ο Μασούρας σκόραρε! Με τον Χασάν να γίνεται… δημιουργός! Ο Θρύλος συνέχισε σε ρόλο πρωταγωνιστή στο ματς και λίγο μετά το πρώτο 15λεπτο άγγιξε και το 2-0. Παίζοντας πολύ από τα άκρα, αλλά με την μπάλα να περνάει πολύ και από τα πόδια του Τιάγκο Σίλβα, στον άξονα.

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ο Θρύλος και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ακριβώς, βρήκε και δεύτερο γκολ και ανέβασε τη διαφορά του, στο ματς! Από το 30’ και έπειτα, επί τοις ουσίας, η ομάδα του Μαρτίνς περίμενε… να μάθει τον αντίπαλό του, στους «8» του Κυπέλλου…

Πολύ ορεξάτος ο Κάιπερς, όπως και ο Εμβιλά. Ο Τιάγκο Σίλβα έπαιρνε πρωτοβουλίες και δεν δίσταζε να δοκιμάσει πιο δύσκολες μεταβιβάσεις… Συνολικά ο Θρύλος ήταν άνετος, στο πρώτο μέρος. Δεν απειλήθηκε και έκανε το παιχνίδι του. Δίκαιο το 2-0.

Οι κορυφαίες φάσεις του πρώτου μέρους:

7’ Ο Μασούρας έκανε σέντρα, από αριστερά και μέσα στην περιοχή, ο Ραντζέλοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Παναιτωλικού.

9’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Χασάν, από αριστερά, ο Μασούρας μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0!

16’ Ο Χασάν πάτησε για τον Εμβιλά, ο οποίος σούταρε δυνατά, από κοντά και ο Μελίσσας απέκρουσε ενστικτωδώς, σε κόρνερ!

30’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Κόρνερ του Τιάγκο Σίλβα, από δεξιά, ο Κάιπερς, στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού σκοράρει και ανεβάζει τον δείκτη του σκορ!

43' Άστοχο σουτ του Ντάλσιο, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Σα.

Η επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε με αλλαγές, καθώς ο Μαρτίνς ήθελε να δοκιμάσει και άλλους παίκτες. Ο Ανδρούτσος μπήκε στο ματς, αντί του Εμβιλά και… στην θέση του! Ως κεντρικός χαφ!

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πάρει μέτρα, στο δεύτερο μέρος και να παίξει λίγο πιο επιθετικά. Ο Ολυμπιακός δεν απειλούνταν, ωστόσο και διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας πάντως και το 5-0, συνολικά, υπέρ του, πλέον. Το ματς ήταν σε πιο χαμηλό τέμπο, αφού και ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και έπαιζε δίχως άγχος, αλλά και ο Παναιτωλικός δεν το πάλευε ιδιαίτερα, φυλάσσοντας δυνάμεις για το πρωτάθλημα, ενδεχομένως.

Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Βαλμπουενά, αντί του Χασάν και γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Παράλλη, μπήκε και ο Σεμέδο, αντί του Μπα. Ο Μαρτίνς έδειξε τις προθέσεις του, βάζοντας βασικούς παίκτες μέσα. Ο Αβραάμ δυστυχώς έχασε τον Αβραάμ, στο 70’, με τραυματισμό. Κατάλαβε ο έμπειρος στόπερ, αμέσως, τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να ζητήσει άμεσα αλλαγή και να μπει ο Μπουχαλάκης. Ο Έλληνας χαφ πήγε στόπερ… Αριστερό στόπερ και δεξί στόπερ πήγε ο Σεμέδο. Βέβαια, ο Παναιτωλικός δεν απειλούσε και έτσι δεν υπήρχε ιδιαίτερο άγχος, στις τάξεις των Πειραιωτών. Ενδεικτικά, σε εκείνο το σημείο του ματς, η κατοχή ήταν 67%-33%, υπέρ του Θρύλου… Χωρίς να πιέζεται καθόλου, ο Ολυμπιακός κυνηγούσε και άλλο γκολ. Και το βρήκε, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο! Στο 81’ συγκεκριμένα, με σκόρερ τον Ανδρούτσο, ο οποίος επιβεβαιώνει την ανοδική του πορεία και τις εξαιρετικές εμφανίσεις, τις οποίες έκανε τον τελευταίο καιρό, με ένα γκολ!

Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Τσέλιο! Ο νεαρός μπήκε για να κάνει την πρώτη του συμμετοχή, με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ένα σπουδαίο ταλέντο, από το οποίο περιμένουν πολλά στο λιμάνι, για το μέλλον…

Συνολικά ο Ολυμπιακός έκανε μία χαλαρή εμφάνιση… ανωτερότητας. Για ακόμη μία φορά. Δεν είχε αντίπαλο, στο γήπεδο, όπως δεν είχε και στο πρώτο ματς. Και προχωράει απτόητος, για το νταμπλ!

Τα καλύτερα του δευτέρου μέρους:

57’ Σέντρα του Χολέμπας, από αριστερά, ο Μελίσσας βγήκε και μάζεψε, προ του Κάιπερς.

60’ Σουτ του Μάζουρεκ, από δεξιά, μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

63’ Καλό σουτ του Ντρέγκερ, μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Μελίσσας έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα, σε κόρνερ!

81’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα από δεξιά, με τον Κάιπερς να κρατάει την μπάλα εντός γηπέδου, πριν βγει και να της δίνει ύψος, μέσα στην περιοχή! Ο Ανδρούτσος ήρθε από πίσω και πρόλαβε την άμυνα του Παναιτωλικού, κάνοντας με κεφαλιά το 3-0!

85’ Σουτ του Ραντζέλοβιτς, η μπάλα λίγο άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Παπαδόπουλος (72’ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μπα (61’ Σεμέδο), Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Ανδρούτσος), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας (83’ Τσέλιος), Χασάν (61’ Βαλμπουενά), Κάιπερς.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μεντίνα, Βάντερσον, Αρζούρα, Μάζουρεκ (77’ Αριγίμπι), Ντάλτσιο, Ντουάρτε (64’ Τσιγγάρας), Βέργος (64’ Αζάντι), Μαλής (88’ Σκιαδάς), Κωνσταντόπουλος, Γιακόλις (77 Σκόνδρας).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ