ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία!

Εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία!

Επειδή ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του οργανισμού που λέγεται Ολυμπιακός, θα σας το κάνουμε… λιάνα με όσα θα αναφέρουμε στην πορεία. Η σεζόν ολοκληρώθηκε για φέτος, αλλά η οικονομική "σεζόν" της περιόδου 2015-16 κλείνει στις 30 Ιουνίου. Μια ακόμα σεζόν που η διοίκηση ντου Θρύλου δαπάνησε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου, με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Κι αυτό αποτυπώθηκε στο… χορτάρι, με το Θρύλο να κάνει μια εξαιρετική χρονιά στο πρωτάθλημα με πολλά ρεκόρ και την ταχύτερη κατάκτηση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τα τέλη Φλεβάρη δηλαδή! Δεν είναι μονάχα, όμως, αυτό το σημείο που κάνει τους "ερυθρολεύκους" να ξεχωρίζουν έναντι των άλλων συλλόγων. Δεν είναι δηλαδή μονάχα η αγωνιστική κυριαρχία στα γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός θα καταβάλει στην Εφορία, για τη "χρήση" της περιόδου 2015-16 ένα ποσό που αγγίζει τα 20.000.000 €! Ναι καλά διαβάσατε, 20 εκατομμύρια ευρώ! Οι επενδύσεις που κάνει η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα αποφέρουν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία του Ελληνικού Κράτους!

Από τις μεταγραφές, το Φ.Π.Α. στα εισιτήρια, τις μετακινήσεις, τις αγορές και πολλές ακόμα κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. Οι φόροι που αναλογούν αγγίξουν τα 20.000.000 €! Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα, με τα capital controls πέρσι το καλοκαίρι, οι πρωταθλητές Ελλάδας και ο Πρόεδρός τους δαπάνησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας.

Κι αν κάνουμε μια αναδρομή στα χρόνια που ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο διοικητικός ηγέτης του Θρύλου, το ποσό που έχει δοθεί από τον Ολυμπιακό για φόρους ξεπερνά κατά πολύ τα 100.000.000 €! Όχι τίποτα άλλο, μα να τελειώσει κι αυτό το παραμύθι με τις… αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τις… επενδύσεις που κάνουν οι άλλοι! Στα λόγια είναι οι καλύτεροι, αλλά στην πράξη άλλος επενδύει πραγματικά και με ντοκουμέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας τεράστια ποσά στο κράτος για φορολογικούς λόγους! Λέτε γι’ αυτό να μην επενδύουν οι… εξυγιαντές του ποδοσφαίρου;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Μας έκανε πάλι υπερήφανους"

    Πάντα "δίπλα" στον Ερασιτέχνη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, συνεχάρη το τμήμα πόλο Ανδρών για την κούπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ