ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μακάρι ό,τι γίνεται να γίνεται για το καλό όλων μας

Μακάρι ό,τι γίνεται να γίνεται για το καλό όλων μας

Όταν υπάρχει ένα 55% του πληθυσμού το οποίο έχει ήδη εμβολιαστεί, με το ποσοστό έστω και με πιο αργούς ρυθμούς να αυξάνεται, όταν υπάρχει επίσης ένα ποσοστό σεβαστό νοσούντων που δεν χρειάζεται τους επόμενους μήνες να κάνει το εμβόλιο, μαζί με ένα ποσοστό της τάξης του 15% περίπου ηλικίας έως 18 ετών που χρειάζεται απλά τεστ για να πιστοποιείται ότι δεν νοσεί, ελπίζω ότι θα χτιστεί το τείχος ανοσίας που απαιτείται ώστε να πάρουμε την ζωή μας πίσω. Να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς νέα λοκ ντάουν.

Το πιο ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία αυτή την στιγμή είναι το εμβόλιο. Όσοι το αρνούνται δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τους ανθρώπους που νόσησαν βαριά, και παρέμεναν επί μέρες μόνοι τους στους θαλάμους των νοσοκομείων χωρίς να έχουν την δυνατότητα να δουν τα προσφιλή τους πρόσωπα, και ακόμη χειρότερα αυτούς που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ, με την σκέψη να στροβιλίζει στο μυαλό τους ότι δεν θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από αυτή την περιπέτεια. Όπως δυστυχώς 12.500 συνάνθρωποι μας δεν τα κατάφεραν.

Συμφωνώ πως ο τρόπος και η διαχείριση από πλευράς Κράτους δεν ήταν ο ιδανικός για να πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ούτε «απειλές», ούτε έμμεσες «δωροδοκίες»,  πείθουν τον κόσμο για το τι είναι σωστό να γίνει. Όπως δεν είναι σωστή και η κάθετη άποψη κάποιων που χωρίς να ξέρουν αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας προσπαθώντας να επιβάλλουν και αυτοί σε όσους ακόμη το σκέφτονται να εμβολιαστούν τις δικές τους απόψεις. Θα είναι επίσης ψέμα των περισσότερων από όσους εμβολιάστηκαν να αρνούνται ότι δεν πήγαν, χωρίς να «φοβούνται» για πιθανές παρενέργειες, για το αν στο μέλλον μπορεί να προκύψει κάποιο ιατρικό θέμα, από το γεγονός ότι είναι πρωτοεμφανιζόμενα. Από την άλλη όμως η επιστήμη έχει κάνει άλματα και οι εποχές αλλάζουν άρδην. Δεν ζούμε ούτε στο 1900, ούτε στο 1960.

Μέσα σε δύο μέρες «έφυγαν» πάνω από 2.000 διαρκείας. Με τα ραντεβού για ανανεώσεις να αυξάνονται συνεχώς. Το Καραϊσκάκη θα γεμίσει ξανά από κόσμο και οι ιαχές θα πλημμυρίζουν τον Ουρανό του Πειραιά. Όπως όλες οι πανδημίες έτσι και αυτή όπως άρχισε έτσι και θα τελειώσει. Στο χέρι μας είναι να τελειώσει πιο γρήγορα. Όποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο εκτός από το εμβόλιο για να αντιμετωπιστεί ας το θέσει υπ΄ όψιν των αρμοδίων.

Όσο για τους «επαναστάτες του κ#λ0υ» άλλων ομάδων, που μιλάνε για ιδεώδη που ήταν όταν εν γνώσει τους έπεφτε η ομάδα τους στην Γ΄ Εθνική; Που ήταν όταν χρέωνε τον ελληνικό λαό με 250 μύρια; Που ήταν όταν τους χάριζε το Κράτος κλειστό μπάσκετ και τους «έφτιαξε» τσάμπα την ΟΠΑΠ ΔΟΥΡΟΥ Αρένα; Να φανταστώ ότι το … όλοι μέσα η κανείς… αφορούσε και το ντου με τον Πανθρακικό για να σιγουρευτεί η πτώση αγωνιστικά στην Β΄ Εθνική;

Ο καθένας ας κάτσει να σκεφτεί μόνος του χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν, τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του, για τα συγγενικά του πρόσωπα, για τους φίλους του, για την κοινωνία και ας πράξει ανάλογα. Ας σταματήσουμε όλοι μας , εκτός από Πρόεδροι, και Προπονητές που είναι τα εθνικά μας σπορ να το «παίζουμε» και γιατροί και να τα ξέρουμε όλα. Είτε το θέλουμε είτε όχι δεν τα ξέρουμε.

Μακάρι ότι γίνεται να γίνεται για το καλό όλων μας. Όχι ότι «ενδιαφέρονται» για μας, γιατί αν το ήθελαν πραγματικά θα το έκαναν σε όλες του τις μορφές. Δεν θα υπήρχε ανεργία, φτώχεια, κοινωνικές διακρίσεις, πόλεμοι και ένα σωρό άλλα. Οφείλουμε όμως να συνεχίσουμε να ζούμε προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατόν , όχι μόνο για μας αλλά και για αυτός που έρχονται πίσω μας.

Μπας και το μέλλον των παιδιών μας γίνει καλύτερο για αυτά.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ