ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)

Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)

Δύσκολος όμιλος, με γερμανικό, τουρκικό και βελγικό άρωμα, για τον Ολυμπιακό, στο φετινό Europa League! Το Group D, με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενερμπαχτσέ και Αντβέρπ είναι ένα δύσκολο γκρουπ, υψηλού επιπέδου, από το οποίο ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει να περάσει και να συνεχίσει στους ‘16’ του θεσμού, με στόχο να πάει ΜΑΚΡΙΑ!

Πάμε να αναλύσουμε εν τάχει τους αντιπάλους του Θρύλου!

Άιντραχτ

Ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1899 και μετράει ήδη 122 χρόνια ζωής! Μιλάμε φυσικά για μια ιστορική ομάδα. Τερμάτισε 5η στην Μπουντεσλίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και έτσι κέρδισε τη θέση της στην Ευρώπη και δη στο Europa League. Προπονητής της ομάδας από την Φρανκφούρτη είναι ο Αυστριακός Όλιβερ Γκλάσνερ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει προπονήσει τη Λασκ, τη Γιανγκ Μπόις και τη Βόλφσμπουργκ. Πρόεδρος είναι ο Πέτερ Φίσερ, ενώ την ομάδα διοικούν και οι Φρέντι Μπόμπιτς, Όλιβερ Φράνκενμπαχ και Άξελ Χέλμαν.

Δεν μιλάμε για μία… χαρακτηριστική γερμανική ομάδα. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και σταθεροποιείται αρκετά, ενώ την έχει κάνει να παίζει ωραίο, σύγχρονο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει αρχίσει πολύ καλά στη σεζόν και δεν ρολάρει ιδιαίτερα… Το γήπεδό της είναι το Deutsche Bank Park, χωρητικότητας 51.500 θεατών. Η Άιντραχτ έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Γερμανίας, 5 Κύπελλα, ένα Κύπελλο UEFA και έχει αναδειχθεί και μία φορά πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Σύμφωνα με το transfermarkt κοστίζει 224,75 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι ο αμυντικός Χίντερέγκερ, ο μέσος Ρόντε, ο Χάουγκε που ήρθε από τη Μίλαν, αλλά και ο Λίντστρομ που ήρθε από την Μπρόντμπι. Ο Κόστιτς επίσης είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά είναι… φευγάτος, με μεταγραφή.

Αυτό είναι το ρόστερ της: 

 

 

Φενερμπαχτσέ

Η Φενέρ ιδρύθηκε το 1907, γεγονός που την κάνω 114 ετών! Γήπεδό της είναι το «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης, πόλη στην οποία εδρεύει και το κλαμπ, φυσικά. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 50.530 θέσεων, αν και όλα αυτά είναι πλέον… σχετικά, με τους περιορισμούς, για την πανδημία.

Πρόεδρος είναι ο γνωστός Αλί Κοτς, ενώ προπονητής είναι ο ακόμη πιο γνωστός και ΕΙΔΙΚΑ σε εμάς, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος διετέλεσε προπονητής του Θρύλου! Τη σεζόν που μας πέρασε, η Φενέρ τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Γενικά το επίπεδο στη Super Lig είναι πολύ υψηλό, με πολύ χρήμα να πέφτει στις ομάδες, αν και λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Η Φενέρ δεν έχει ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά έχει αρκετούς στην Τουρκία. Συγκεκριμένα μετράει 19 πρωταθλήματα Τουρκίας, 6 Κύπελλα Τουρκίας, και 9 Σούπερ Καπ. Το μπάτζετ της, σύμφωνα με το Transfermarkt είναι στα 99,38 εκ. ευρώ, με μέσο όρο ηλικίας τα 26,5 έτη και 36 παίκτες.

 

 

Με τον Μεσούτ Οζίλ αρχηγό, τον Βαλέντσια από το Εκουαδόρ, τον Πέλκα που ξέρει τον Ολυμπιακό, αλλά και 14 διεθνείς παίκτες, η Φενέρ μόνο… αμελητέα ποσότητα δεν είναι, αλλά αντιθέτως, είναι ένας πολύ, πολύ δυνατός αντίπαλος, στον οποίο προστίθεται και η ιδιαιτερότητα του… γείτονα. Όπως είναι γνωστό, κάθε φορά που ελληνική ομάδα παίζει με τουρκική, υπάρχει μία… περιρρέουσα ατμόσφαιρα!

Αυτό είναι το ρόστερ της Φενέρ: 

 

 

Αντβέρπ

Αυτή είναι η -θεωρητικά- πιο αδύναμη ομάδα του Δ’ Ομίλου του Europa League και στον δρόμο του Ολυμπιακού! Η Αντβέρπ, από το Βέλγιο, δεν είναι καμιά… ομαδούλα, αλλά σίγουρα δεν είναι και το… φόβητρο, που θα δημιουργήσει… άγχος στον Θρύλο. Σε αντίθεση με την Άιντραχτ και τη Φενέρ, η Αντβέρπ έχει ένα αρκετά μικρότερο γήπεδο, το Ντε Μπόσουιλ, χωρητικότητας μόλις 15.402 θεατών. Η Αντβέρπ είναι, ωστόσο, η πιο παλαιά ομάδα του ομίλου! Η πιο… γηραιά! Ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1880 και είναι, αισίως, 141 ετών! Δεν… κολυμπάει και στους τίτλους, εδώ που τα λέμε. Έχει κατακτήσει μόλις 4 πρωταθλήματα Βελγίου και 3 Κύπελλα.

Με προπονητή τον πολύ γνωστό παλαιό Δανό αμυντικό Μπράινα Πρίσκε, στον πάγκο, η Αντβέρπ προέρχεται από μία σεζόν, κατά την οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση, στο βελγικό πρωτάθλημα. Κοστίζει, σύμφωνα με το Transfermarkt, 58,98 εκ. ευρώ.

 

 

Με μέσο όρο ηλικίας τα 25,2 χρόνια, σύνολο 34 παικτών, με 19 ξένους και 6 διεθνείς, η Αντβέρπ έχει στο ρόστερ της τον γνωστό μας Ένγκελς, ο οποίος έπαιξε στον Ολυμπιακό, πριν από 3-4 χρόνια! Δυστυχώς, για τον ίδιο και για τον Θρύλο, σε μία σεζόν, η οποία… μόνο καλά δεν πήγε, για τους Πειραιώτες. Ωστόσο, η Αντβέρπ είναι η ομάδα, η οποία έκανε τη... μεταγραφή του καλοκαιριού, στο Βέλγιο, αλλά και τρανταχτή στην Ευρώπη, αφού πήρε τον Ράτζα Ναϊνγκολάν!

Αυτό είναι το ρόστερ της Αντβέρπ: 

 

 

 

PHOTO GALLERY

Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)
Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)
Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)
Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)
Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)
Η ανάλυση των αντιπάλων του Θρύλου! (photos)
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ