ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μάγκας Θρύλος, κόντρα σε όλους!

Μάγκας Θρύλος, κόντρα σε όλους!

Σε μία πολύ δυνατή αναμέτρηση με μεγάλη ένταση, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τους «Ζωσιμάδες», παίρνοντας τους 3 βαθμούς, σε ένα ματς στο οποίο η διαιτητική ομάδα έκανε τα πάντα για να κόψει την πορεία του Θρύλου. Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Αγκιμπού Καμαρά στο 17ο λεπτό, ενώ το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 84ο λεπτό. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 61ο λεπτό, με πέναλτι του Εραμούσμπε μετά από αδικαιολόγητο καταλογισμό πέναλτι του Ευαγγέλου.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε τους τρεις βαθμούς οι οποίοι του επέτρεψαν να επιστρέψει στην κορυφή. Όλοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Πέμπτης (21/10) με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη. Ο Θρύλος είναι και πάλι στην κορυφή, και εκεί θα μείνει μέχρι το τέλος, στον δρόμο για το 47ο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι με στόχο να ελέγξει τον ρυθμό και να επιβάλει το δικό του τέμπο, έχοντας όμως μια αγωνιστική εικόνα επηρεασμένη από την 14ήμερη διακοπή. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Ονιεκουρού έκλεψε την μπάλα από τον Σάλιακα, μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα πλασέ το οποίο απέκρουσε σταθερά ο Λοντίγκιν.

Οι δύο ομάδες στο διάστημα από το 5ο μέχρι το 11ο λεπτό υπέπεσαν σε πολλά λάθη, κρατώντας όμως υψηλό ρυθμό παιχνιδιού με μεγάλη ένταση και πηγαίνοντας δυναμικά στις φάσεις. Οι παίκτες του Θρύλου πηγαίνανε πρώτοι στην μπάλα έχοντας μεγάλη θέληση και δεν επέτρεψαν στον ΠΑΣ να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο 16ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ επιχειρεί μια σέντρα, η οποία καταλήγει κόρνερ μετά από προσπάθεια του Γιώργου Μασούρα. Ο Μασούρας εκτελεί το κόρνερ με την άμυνα του ΠΑΣ να διώχνει και την μπάλα να καταλήγει και πάλι στον ίδιο. Επιχειρεί μια σέντρα, η οποία περνάει από όλους και καταλήγει στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος παραμονεύει στο δεύτερο δοκάρι και εξαπολύει ένα καταπληκτικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο, το οποίο καταλήγει στο «παραθυράκι» του Λοντίγκιν.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός απέκτησε πλήρως τον έλεγχο και αναζητούσε χώρους για να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες για το 0-2. Στο 20ο λεπτό ο Γκαρντάβσκι έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα. Ο Θρύλος συνέχισε να δείχνει μεγάλη σοβαρότητα αμυντικά, έχοντας σε πολύ καλή μέρα την αμυντική του τετράδα. Επόμενη απειλή του Ολυμπιακού ήταν ένα μακρινό σουτ του Μαντί Καμαρά στο 31ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν για να ακολουθήσει ένα σουτ του Περέα στο 33ο λεπτό το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΣ, εκμεταλλευόμενος την χαλάρωση του Ολυμπιακού, απείλησε και πάλι στο 42ο λεπτό με τον Σάλιακα να βρίσκει τον Γκαρντάβσκι στο δεύτερο δοκάρι με τον τελευταίο να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει ψηλά. Στο 43ο λεπτό ο Σωκράτης δέχτηκε κίτρινη κάρτα για χέρι και αυτό ήταν το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του πρώτου μισού του παιχνιδιού, που έκλεισε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 0-1.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Εμβιλά να μπαίνει στη θέση του Ονιεκούρου, μια κίνηση η οποία έδωσε πολύ καλή κυκλοφορία στον Ολυμπιακό, ηρεμία στον χώρο της μεσαίας γραμμής και απελευθέρωσε τους Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκη.

Πρώτη απειλή για το 2ο ημίχρονο ήταν στο 49ο λεπτό όταν το σουτ του Μπουχαλάκη κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 52ο λεπτό ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε πολύ όμορφα τη μπάλα με τον Λαλά να σεντράρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ μετά από μία επαφή του Μασούρα. Στο 59ο λεπτό ο Αγκιμπού Καμαρά δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Μιλιντσέανου και στην συνέχεια της φάσης ο Ευαγγέλου καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού. Εφηύρε χέρι του Ρεάμπτσιουκ και έστειλε τον Εραμούσμπε στα 11 μέτρα, ο οποίος νίκησε τον Βατσλίκ στο 61ο λεπτό.

Ο Μαρτίνς αντέδρασε άμεσα και πέρασε στο γήπεδο τον Ελ Αραμπί στην θέση του Μπουχαλάκη, αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2 και πρόσθεσε έτσι μια μόνιμη απειλή για την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 68ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ κέρδισε φάουλ από τον Σνάιντερ, ο οποίος τιμωρήθηκε και με κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μασούρας, ο οποίος βρήκε τον Σωκράτη. Ο Σωκράτης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για το 1-2.

Ο Θρύλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Αγκιμπού να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει ένα δυνατό γύρισμα με την μπάλα να βρίσκει στον Μασούρα και να καταλήγει άουτ. Στο 78ο λεπτό οι Ροντρίγκες και Βαλμπουενά περάσανε στην θέση των Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά δίνοντας φρεσκάδα στον Ολυμπιακό και μία νέα πνοή για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 84ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Σισέ με Σωκράτη παλέψανε για την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον Εμβιλά, ο οποίος την γύρισε στον Ελ Αραμπί με τον τελευταίο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα. Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-2, σκορ το οποίο παρέμεινε το ίδιο ως το τέλος. Στο 87ο λεπτό μπήκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην θέση του Τικίνιο.

Στο 89ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Ελ Αραμπί αλλά η άμυνα του ΠΑΣ αποσόβησε τον κίνδυνο πριν η μπάλα φτάσει στον Μαροκινό φορ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί με τον Γκάρι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων να κάνει ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Λοντίγκιν. Στο 95ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί είδε τον Λοντίγκιν εκτός εστίας, επιχείρησε ένα σουτ από πολύ μακριά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ και τον Ευαγγέλου να σφυρίζει την λήξη. Ο Θρύλος έφυγε νικητής από τους «Ζωσιμάδες» παρά το μπλόκο που του είχαν στήσει. Ο Ευαγγέλου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον ΠΑΣ, όμως ο Ολυμπιακός είχε την λύση με τον Ελ Αραμπί.

 

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Σνάιντερ, Καραχάλιος (88’ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Περέα (86’ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76’ Μορέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (66’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (78’ Γκάρι Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (78’ Βαλμπουενά), Ονιεκουρού (46’ Εμβιλά), Τικίνιο (88’ Α. Παπαδόπουλος).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ