ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κατακραυγή: «Απειλούνται αξιωματούχοι»

Κατακραυγή: «Απειλούνται αξιωματούχοι»

Νέο δημοσίευμα υπάρχει στο εξωτερικό για την ΕΠΟ και όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτήν τη φορά, η ιστοσελίδα «insideworldfootball.com» φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η UEFA επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς οι αξιωματούχοι απειλούνται και η ΕΠΟ βυθίζεται ξανά στην οικονομική κρίση»! Αναλυτικά:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ζει για πάντα σε μια κατάσταση χάους, φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο με τις φήμες ότι ένα κλιμάκιο της UEFA πρόκειται να φτάσει στη χώρα αυτή την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να επιβάλλει μια διοίκηση στην ομοσπονδία που έχει βυθιστεί σε πολλές διαμάχες κατηγορίες για διαφθορά και τώρα κατηγορείται για σωματικό εκφοβισμό αξιωματούχων που αντιτίθενται στη λήψη των αποφάσεών της.

Σε εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) την περασμένη εβδομάδα, προέκυψε επίσης ότι η ΕΠΟ κινδυνεύει να εκδιωχθεί από τα γραφεία της, έχοντας συγκεντρώσει ένα ποσό άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε απλήρωτο ενοίκιο.

Η μίσθωση των γραφείων της έληξε τον Ιούνιο του 2019 και έκτοτε έχει επιβληθεί ποινική ρήτρα 1.000 ευρώ την ημέρα. Η ΕΠΟ φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να τους πληρώσει εκείνη το χρέος.

Η χαοτική κακοδιαχείριση έχει παρατηρηθεί και στη διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων για συλλόγους της Super League 2. Τον Οκτώβριο το Διαιτητικό Δικαστήριο ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αποφάσισε ότι η τρέχουσα Διοίκηση της ομοσπονδίας είχε παραβιάσει το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και τον Κανονισμό Αδειοδότησης, εξαιρώντας 10 συλλόγους της Superleague 2 από τη διαδικασία αδειοδότησης.

Αυτό ώθησε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ένα ανώτατο δικαστήριο, να μπει στον ποδοσφαιρικό στίβο και να ακυρώσει τις αποφάσεις της Διοίκησης και να αποφασίσει ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παν. Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Α. Αντωνίου και ο ταμίας Κ. Τζαφέρης να απομακρυνθούν από την ομοσπονδία. Η υπόθεση εξετάζεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Με αυτή τη διαμάχη ακόμα νωπή, και αντί να ξεκινήσει μια ανανεωμένη διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, αναμόρφωσε την οργανωτική δομή της ομοσπονδίας, η οποία περιελάβανε την κατάργηση του ανεξάρτητου τμήματος Αδειοδότησης Ομίλου. Η ανεξαρτησία του τμήματος αδειοδότησης συλλόγων από την καθημερινή λειτουργία της ΕΠΟ ήταν βασικό στοιχείο για να ξεπεραστεί η κατάχρηση θέσης και επιρροής εντός της ομοσπονδίας.

Κουλτούρα εκφοβισμού

Το χρονικό διάστημα στο οποίο ορισμένες παρατάξεις θα επιβάλουν τις δικές τους ατζέντες και θα επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων έχει και πάλι τη σκοτεινή πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανώτερος διοικητικός δικαστής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας παραιτήθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου είχε οριστεί να ερευνήσει τις ενέργειες των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη, μετά από βανδαλισμό του αυτοκινήτου του ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Η παραίτηση ανώτατων στελεχών λόγω απειλών και εκφοβισμών έχει γίνει θέμα φέτος στην ελληνική ομοσπονδία.

Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, μόλις 6 μήνες μετά την ομόφωνη εκλογή του, επικαλούμενος απειλές βίας εις βάρος του μετά από δημόσια αναφορά στην άθλια κατάσταση της ΕΠΟ.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Super League 1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Παραιτήθηκε για να μην συνδεθεί με το σκάνδαλο αδειοδότησης των δέκα συλλόγων της Super League 2, λέγοντας επίσης ότι είχε βαρεθεί να τον απειλούν για το περιεχόμενο των αναφορών των παρατηρητών αγώνων της Super League 1».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ