ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στο «μηδέν» το ντέρμπι

Στο «μηδέν» το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λεωφόρο για να φύγει νικητής, αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν έκανε ευκαιρίες, δεν έπαιξε επιθετικά. Όσο επιθετικά θα μπορούσε, εν πάση περιπτώσει. Δίχως να απειληθεί, δεν απείλησε κιόλας και δίχως να απειλήσεις, ντέρμπι δεν παίρνεις. Συνεχίζει ο Θρύλος προς το 47ο δίχως ολική απώλεια στο ντέρμπι, χάνοντας όμως δύο βαθμούς, τους οποίους θα μπορούσε να είχε πάρει, αν έπαιζε λίγο πιο επιθετικά. Δεν ήταν καλός ο Θρύλος και για αυτό δεν κέρδισε. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο επιθετικός, αλλά ήταν τρομερά φλύαρος, επίσης κακός και ανούσιος. Ο Ολυμπιακός πήρε έναν εύκολο βαθμό, αλλά όταν είσαι Ολυμπιακός, αυτό δεν φτάνει…

Έτσι έπαιξε

Με 3-4-3 ο Θρύλος στη Λεωφόρο. Στο τέρμα ο Βατσλίκ. Ο Μαρτίνς έβαλε Μανωλά-Σωκράτη-Μπα στόπερ και Λαλά-Όλεγκ φουλ μπακ. Εμβιλά-Καμαρά στα χαφ και Λόπες-Μασούρας εξτρέμ. Στην επίθεση ήταν ο Τικίνιο. Μία ενδεκάδα με 1-2 εκπλήξεις, αλλά σας είχαμε προϊδεάσει ότι πάμε για 3-4-3…

Το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος κύλησε δίχως μεγάλη φάση. Δίχως ιδιαίτερες ευκαιρίες, για καμία από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός με τα προβλήματά του και αφού είχε ταλαιπωρηθεί το αμέσως προηγούμενο διάστημα από τον κορονοϊό, έπρεπε να κάνει και διαχείριση στον αγώνα. Και στις δυνάμεις του. Το έπραξε δίχως πρόβλημα, στο πρώτο μέρος. Ο Θρύλος ήταν άριστος τακτικά, έμεινε απολύτως πιστός στο πλάνο του και δεν απειλήθηκε ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ από τον ΠΑΟ, ο οποίος έτσι κι αλλιώς υστερεί πολύ σε ποιότητα.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλά πράγματα. Δεν ήταν αρκετά καλός δημιουργικά, δεν απείλησε. Ο Τικίνιο υποδεχόταν καλά την μπάλα, μοίραζε παιχνίδι, την έσπαγε. Αλλά δεν είχε «τάισμα» από τους μπακ και τους εξτρέμ, για να ψάξει γκολ. Οι ακραίοι δεν είχαν επίσης μεγάλη συμμετοχή στη δημιουργία, αφού σε μεγάλο βαθμό ο Θρύλος κοίταζε την τακτική του και να μη δώσει δικαίωμα στον ΠΑΟ. Δεν το έκανε κιόλας, αφού ο ΠΑΟ δεν έκανε τίποτα ουσιώδες.

Η επανάληψη

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μια αλλαγή στο 2ο μέρος. Με τον Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του Λόπες και να πηγαίνει στο πλάι και να παίζει προς τα δεξιά. Από όπου συνέκλινε. Ο Ολυμπιακός επέμενε  στην τακτική του. Να αφήνει τον ΠΑΟ σε μια ανούσια κατοχή, από την οποία δεν προερχόταν κίνδυνος. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Βαλμπουενά, στο 58’ και τον πήγε αριστερά, με τον Τικίνιο να έχει εκτέρωθεν τον Γάλλο και τον Ελ Αραμπί.

Ο Μαρτίνς άλλαξε δεξιό μπακ, βάζοντας τον Καρμπόβνικ στη θέση του Λαλά, στο 65’. Ο Πολωνός είχε οδηγίες να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά. Ο Θρύλος δεν είχε φάση, ούτε ο ΠΑΟ. Όλη η κατοχή του ΠΑΟ ήταν ανούσια και μία υπεροχή… στατιστικών, δεν μεταφράστηκε σε κανένα σημείο του ματς, σε υπεροχή στο χορτάρι. Δεν ένιωσε ο Ολυμπιακός καμία απειλή. Ο Μαρτίνς έριξε και τον Βρουσάι στο ματς, στο 85’, βγάζοντας τον Τικίνιο. Τον έριξε στο πλάι και πήγε κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Τίποτε δεν άλλαξε, όμως. Ο Ολυμπιακός έφυγε με έναν βαθμό από τη Λεωφόρο και έδειξε ότι δεν είχε περισσότερη επιθετικότητα να βγάλει, σε αυτό το ντέρμπι...

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (81’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνες, Αϊτόρ (66’ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (46’ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (66’ Καρμπόβνικ), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Λόπες (46’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85’ Βρουσάι).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ