ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλος βγαλμένος από όνειρο και 5άρα στον Αστέρα!

Θρύλος βγαλμένος από όνειρο και 5άρα στον Αστέρα!

Σπουδαία νίκη του Θρύλου! Μια ακόμη, καθώς συνέχισε την αήττητη πορεία του, επικρατώντας με 5-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκης, με ένα φανταστικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε και τα πέντε τέρματα του. Ο Θρύλος ήταν βγαλμένος από... όνειρο και διέλυσε τον Αστέρα Τρίπολης με... 5άρα, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο παρουσίασε τρομερή βελτίωση στην εικόνα του μετά από την είσοδο του Ματιέ Βαλμπουενά στο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος, προς το 47ο πρωτάθλημα του και μοιάζει ασταμάτητος, σκορπώντας... τρόμο στους αντιπάλους του. Σκόρερ ήταν οι Παπασταθόπουλος, Μασούρας (δις), Μπουχαλάκης και Ροντρίγκες!

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με επτά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα απέναντι στον ΟΦΗ, ο ρυθμός στην αρχή του αγώνα ήταν λίγο πιο… πεσμένος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι από την έναρξη της αναμέτρησης και αναζητούσαν χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες για το 1-0. Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 13’, όταν ο Μαντί Καμαρά «δοκίμασε» το πόδι του από μακρινή απόσταση, με την μπάλα, όμως, να περνάει λίγο άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την πίεση τους και στο 20’ έχασαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Τικίνιο. Έπειτα από μια «γλυκιά» σέντρα του Καρβάλιο, ο Σωκράτης με το κεφάλι… έστρωσε την μπάλα στον Βραζιλιάνο φορ, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, με τον Τασουλή να προλαβαίνει την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα και να κρατάει το «μηδέν» στην εστία του Αστέρα Τρίπολης.

Η πρώτη απειλή από την πλευρά των Αρκάδων ήρθε στο 30’ με τον Καπίγια, ο οποίος επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Βατσλίκ, όμως, να είναι στη σωστή θέση και να λέει «όχι» στην προσπάθεια του Ισπανού μέσου του Αστέρα. Στο 35’ ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια αναγκαστική αλλαγή, με τον Τικίνιο να παραχωρεί τη θέση του στον Ελ Αραμπί, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του δεξιού ποδιού. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σωκράτης παραλίγο να χριστεί σκόρερ! Μετά από κόρνερ του Καρβάλιο, ο Έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού έπιασε μια κεφαλιά, με τον Τασουλή να απομακρύνει την μπάλα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία ή όχι.

Στο 38’ ο Αστέρας απείλησε και πάλι τα καρέ του Βατσλίκ, με τον Βαλιέντε να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ και τον Βατσλίκ να λέει εντυπωσιακά «όχι» και να διώχνει σε κόρνερ, διατηρώντας το 0-0. Στο 39’ ο Αστέρας πέτυχε γκολ με τον Βαλιέντε, όμως ο Ισπανός μέσος ήταν σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετράει. Ο Ολυμπιακός αναθάρρησε μετά από αυτό και ανέβασε ρυθμούς. Στο 42’ ο Βρουσάι από τα δεξιά έκανε μια ατομική ενέργεια και συνέκλινε προς το κέντρο, επιχειρώντας ένα σουτ με το αριστερό, με την μπάλα, όμως, να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιφτσή. Η μεγαλύτερη στιγμή, όμως, ήρθε στο 45’. Ο Καρβάλιο από το αριστερό «φτερό» της μεσοεπιθετική γραμμής, «άδειασε» δύο αντιπάλους, πάτησε περιοχή και έδωσε πάσα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με την σειρά του έστρωσε στον Εμβιλά, με το σουτ του Γάλλου, όμως, να περνάει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Θρύλος μπήκε με το πόδι στο γκάζι. Σισέ και Βαλμπουενά πέρασαν στο γήπεδο στη θέση των Μανωλά και Αγκιμπού, με τον Βαλμπουενά να αλλάζει προς το καλύτερο την εικόνα του Θρύλου. Ένα διάστημα επτά λεπτών ήταν αρκετό για τον Θρύλο για να καθαρίσει το παιχνίδι. ένα διάστημα… «φωτιά» για την ομαδάρα του Μαρτίνς!

Στο 51’ ο Γάλλος εκτέλεσε ένα φάουλ, με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να φεύγει κόρνερ. Ένα κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, κάνοντας τρομερή σέντρα και βρήκε το κεφάλι του Παπασταθόπουλο, ο οποίος με σπουδαίο άλμα κέρδισε τους πάντες και έκανε το 1-0 στο 52’ για τον Θρύλο με τρομερή κεφαλιά! Στο 54’ ο Θρύλος σκόραρε και πάλι! Με τον Μασούρα! Μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος έδωσε στον Βρουσάι, ο οποίος συνδυάστηκε με τον Καρβάλιο, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να «σερβίρει» στον Μασούρα για το 2-0! Στο 57’ ο Βαλμπουενά, βρήκε τον Βρουσάι στη δεξιά πλευρά, ο οποίος «χόρεψε» τον αντίπαλό του και, αφού τον άδειασε, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου περίμενε ο Μασούρας, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 3-0 για τον Θρύλο, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σε τρία λεπτά!

Ο Θρύλος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Στο 67’ πέτυχε και τέταρτο τέρμα! Το οποίο ξεκίνησε, επίσης, από τον Γάλλο παικταρά, Ματιέ Βαλμπουενά! Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός του Θρύλου κέρδισε ένα φάουλ μετά από καταπληκτική ενέργεια, το εκτέλεσε ο ίδιος, βρίσκοντας τον Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι, με τον Μαροκινό φορ να κάνιε κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, όπου παραμόνευε ο Μπουχαλάκης, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή, κάνοντας το 4-0!

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος ήταν βγαλμένος από… όνειρο! Έπαιζε μπαλάρα και σκόραρε κατά ριπάς! Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να μειώσει σε 4-1 με γκολ του Σιέρα στο 74’, σε μια φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε σωστή αντίδραση. Στη μόνη φάση που βρέθηκε κενός χώρος στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε από το 4-1 των Αρκάδων και συνέχισε να πιέζει αφόρητα τον Αστέρα Τρίπολης, ψάχνοντας και το πέμπτο του γκολ! Το οποίο δεν άργησε να έρθει. Ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος είχε μπει με φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο χρίστηκε σκόρερ στο 84’ μετά από τρομερή ομαδική ενέργεια. Ο Μπουχαλάκης άνοιξε την μπάλα στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος «έστρωσε» στον Γκάρι, με τον διεθνή εξτρέμ του Θρύλου να τελειώνει υποδειγματικά την φάση, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τσιφτσή και κάνοντας το 5-1! Το παιχνίδι έληξε με το 5-1 που διαμόρφωσε ο Γκάρι Ροντρίγκες, καθώς ο Βατσλίκ πραγματοποίησε μια σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Σόνι από πολύ κοντά στο 90’!

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (61’ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (46’ Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35’ Ελ Αραμπί).

Η ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης: Τσιφτσής, Τασουλής, Λουίς (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο (68’ Κανελλόπουλος), Καπίγια (46’ Ριέρα), Κρέσπι, Σιέρα, Καστάνο, Μπενίτο (68’ Σόνι), Σαντόνια (58’ Τιλίκα), Χριστόπουλος.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ